Ads by INTERNET PROTV
ultimele stiri
«
»

Comertul ilegal cu testoase ocrotite de lege, la un nivel ingrijorator. Preturile cu care se vand pe internet

Embed:

Desi avem legi care pedepsesc vanzarea animalelor din specii protejate, toata lumea le ignora. Biologii atrag atentia ca in ultima perioada comertul ilegal cu broaste testoase ocrotite de lege a atins un nivel ingrijorator.

Dureros este ca multi dintre cei care dau cateva sute de lei pe ele, se plictisesc dupa o vreme si le abandoneaza in zone unde de cele mai multe ori mor.

In centrul de reabilitare pentru animalele salbatice din judetul Mures au ajuns in ultimele luni 9 broaste testoase. Desi toate fac parte din specii protejate de lege, au fost capturate ilegal si vandute unor persoane care ulterior le-au abandonat.

"Avem trei exemplare din cele doua specii de broaste care exista in Romania. Testoasa dobrogeana si testoasa banateana. Acest exemplar a ajuns la noi de la gradina botanica din Jibau. A fost un caz. A fost preluata testoasa dupa ce a fost detinuta ilegal."

Acestea sunt cazuri fericite insa de cele mai multe ori, finalul este altul.

Sos Tibor, biolog: "Oamenii chiar se plictisesc de aceste testoase, ori le dau drumul in natura in habitate neprielnice unde testoasa nu a trait nicioadata si va muri sau incerca sa vanda mai departe."

Biologii spun ca testoasele sunt capturate ilegal din zona Dobrogei sau aduse din strainatate de retele care se ocupa cu traficul de animale salbatice. Numai in ultimele doua zile, pe internet au aparut zeci de anunturi de vanzare. Ele sunt vandute pana la 100-150 de lei fara acte, normal.

Traficul este greu de stapanit pentru ca desi avem legi nu sunt puse in aplicare. In mod normal vanzarea broastelor testoase din specii protejate se pedepseste cu amenda de la 10 la 40 de mii de lei sau chiar cu inchisoare de 3 luni la 1 an. Vizati de sanctiuni sunt cei care detin astfel de vietati.

 

Sursa: Pro TV, Data publicarii: 10 Mai 2017
Citeste mai multe despre: testoase, comert, mures,
Ultimele stiri
 
 
 
 
© 2017 Stirileprotv.ro. Toate drepturile rezervate. Termeni si conditii | Despre cookie-uri | Feed