Oscar 2015. Birdman, cel mai bun film al anului, Eddie Redmayne si Julianne Moore, cei mai buni actori. Lista completa

×
Codul embed a fost copiat

PREMIILE OSCAR 2015. Duminica noaptea, pe 22 februarie spre 23 februarie, s-au decernat  Premiile Oscar, ajunse la cea de-a 87-a editie. "Birdman" este marele castigator, la categoria "cel mai bun film al anului".

Urmariti acest subiect si pe Twitter: @StirileProTV

PREMIILE OSCAR 2015. Inca o noapte de vis s-a incheiat la Hollywood. "Birdman" filmul regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu a fost recompensat cu trofeul Oscar pentru cel mai bun film al anului, iar Julianne Moore si Eddie Redmayne au luat trofeele pentru categoriile de intepretare in roluri principale. Alejandro Gonzalez Inarritu a fost recompensat si pentru cel mai bun regizor, invingandu-l astfel pe Richard Linklater, care a impresionat cinefilii cu efortul sau remarcabil cinematografic, Boyhood, pentru care a filmat timp de 12 ani. Inarritu este al doilea regizor mexican ce castiga Oscarul consecutiv, dupa Alfonso Cuaron, anul trecut, cu pelicula Gravity. De altfel, de cinci ani nici un cineast american n-a mai castigat aceasta categorie. 

Fara nicio o emotie, Patricia Arquette si J.K.Simmon si-au adjudecat statuetele pentru roluril secundare din "Boyhood", respectiv "Whiplash". La cel mai bun scenariu original, a fost recompensat "Birdman", iar Oscarul pentru scenariu adaptat s-a dus catre pelicula "The Imitation Game", despre Alan Turing.  

 

Citește și
Oscar
Pranzul nominalizatilor la Oscar a reunit vedetele de la Hollywood si artistii din spatele camerelor de filmat
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

CITESTE SI: Birdman a fost desemnat cel mai bun film al anului la premiile Oscar. Cum a reusit Alejandro G. Inarritu sa transforme productia realizata in doar 30 de zile intr-o bijuterie cinematografica

 

PREMIILE OSCAR 2015: LISTA COMPLETA A CASTIGATORILOR 

Premiul Oscar pentru cel mai bun film - Birdman

Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal - Julianne Moore, Still Alice

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal - Eddie Redmayne, The Theory of Everything

Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar - J.K. Simmons (Whiplash)

Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar - Patricia Arquette (Boyhood)

Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original - Birdman, Alejandro Gonzalez Inarritu

Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat - The Imitation Game (Graham Moore)

Premiul Oscar pentru cea mai buna regie de imagine - Birdman, Emmanuel Lubezki

Premiul Oscar pentru cel mai bun documentar - Citizenfour

Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain - Ida (Polonia)

Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie - Big Hero Six

Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale - Interstellar

Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original - "Glory" (Selma")

Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj - Whiplash (Tom Cross)

Premiul Oscar pentru cea mai buna scenografie - The Grand Budapest Hotel

Premiul Oscar pentru cele mai bune costume - The Grand Budapest Hotel, Milena Canonero

Premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj si coafuri - The Grand Budapest Hotel

Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - Whiplash

Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj - The Phonecall

Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar - Crisis Hotline:Veterans Press 1

Premiul Oscar pentru cel mai bun scurmetraj de animatie - Feast


CITESTE SI: Eddie Redmayne a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Sacrificiile impresionante pe care le-a facut pentru interpretarea din The Theory of Everything

 

CARE AU FOST CELE MAI TARI MOMENTE DE LA GALA PREMIILOR OSCAR 2015 - LIVE TEXT

ora 07:05 Cea de-a 87-a editie a Premiilor Oscar s-a incheiat, iar marele triumfator a fost Birdman, recompensat cu Oscarul pentru cel mai bun film. Boyhood este marele invins al serii, atat la regie, cat si la cel mai bun film. Inca un film a intrat pe podiumul celor mai bune filme din toate timpurile, iar de Birdman vom mai auzi mult timp de acum...

ora 7:04 "Doi mexicani, castigatori, unul dupa altul? E suspicios, nu-i asa" a glumit regizorul Inarritu. "N-a fost un film usor, dar iata-ne aici. Le multumesc tuturor care m-au ajutat sa spun aceasta poveste. Michael Keaton, vino aici. "Acest om este curajos, este un noroc pentru mine sa fiu aici, de ce sa nu recunosc" a spus Keaton. "As vrea sa dedic acest film colegilor mei mexicani care inca traiesc acolo, dar si celor imigranti in aceasta tara, care merita tot respectul"

ora 07:03 Premiul Oscar pentru cel mai bun film - Birdman

ora 07:02 And the Oscar goes to.... Birdman

ora 07:01 Sean Penn, castigator a doua Premii Oscar, va anunta cine este marele castigator al serii

ora 07:00 Se apropie cel mai asteptat moment al serii, sa aflam cine va fi recompensat cu mult ravnitul trofeu pentru filmul anului.

ora 06:56 Julianne Moore este aplaudata de intreaga sala, care s-a ridicat in picioare. "Am citit un articol unde scria ca daca castigi un Oscar, traiesti cu 5 ani mai mult. Multumesc Academiei pentru asta. Le multumesc tuturor celor care m-au sustinut si parintilor care m-au sustinut si mi-au zis ca pot sa devine orice imi doresc. Trebuie sa le multumesc celor care au facut acest film, colegilor mei Kristen Stewart, Alec Baldwin. Dar mai mult, ma bucur ca am putut aduce acest subiect: oamenii cu Alzheimer nu trebuie marginalizati si uitati de noi. Regizorul nostru a fost diagnosticat cu aceasta boala, n-a renuntat si a facut filme. Ii multumesc sotului meu, care mi-a oferit un camin si o familie".

ora 06:55 Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol principal - Julianne Moore, Still Alice

CITESTE SI: Julianne Moore a castigat primul Oscar din cariera. Actrita a fost recompensata cu statueta de aur pentru interpretarea impresionanta din Still Alice
 

ora 06:51 Matthew McConaughey prezinta Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol principal. El este castigatorul de anul trecut pentru rol principal masculin (Dallas Buyers Club). 

ora 06:50 Eddie Redmayne este aplaudat de cei din sala. "Multumesc Academiei. Sunt constient cat de norocos sunt. Acest Oscar apartine tuturor oamenilor care se lupta cu boala ALS. Apartine familiei minunate a lui Stephen Hawking. Voi avea grija de aceasta statueta. Ii multumesc partenerei mele din film, Felicity Jones. Regizorului meu, bun si dur in acelasi timp, James Marsh, producatorilor, familiei mele si sotieie mele, te iubesc enorm. Va multumesc." a spus actorul, care nu si-a putut stapani bucuria si emotiile. 

ora 06:49 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor principal - Eddie Redmayne, The Theory of Everything

ora 06:48 Cate Blanchett prezinta Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal

ora 06:46 Inarritu ese al doilea regizor mexican care ia Oscarul, consecutiv, dupa Alfonso Cuaron, anul trecut, premiat pentru Gravity. Acesta este al cincilea an in care trofeul pentru regie nu este castigat de un cineast american

ora 06:45 "Norocul, carisma conteaza. Dar azi mi-a adus noroc Michael Keaton. E greu sa vorbesti despre acel nemernic, ego-ul. Pentru ca cineva sa castige, cineva trebuie sa piarda. Dar paradoxul e ca adevarata arta, expresia individuala a fiecarui coleg nominalizat nu poate fi comparat si etichetat sau infrant. Arta lor exista si va ramane sub testul timpului. Sunt onorat si umil pentru aceasta recunoastere din partea voastra. Sunt aici pentru ca actorii si producatorii si toti ceilalti m-ai ajutat. Richard Linklater esti un maestru, iti multumesc. Va iubesc pe toti si imi salut compatriotii mexicani" a spus Inarritu in discursul sau de multumire. 

ora 06:43 Premiul Oscar pentru cel mai bun regizor - Alejandro Gonzalez Inarritu.

ora 06:41 Ben Affleck prezinta trofeul pentru cel mai bun regizor. Deja ceremonia dureaza mai mult decat era planuit, dar lucurile se misca rapid.

ora 06:35 Scenaristul Graham Moore multumeste celor care l-au sprijinit. "N-am fost niciodata pe o scena sa vad atatia oameni profesionisti, pe care ii admir. Trebuie sa va spun ceva: cand aveam 16 ani, am incercat sa ma sinucid. Ma simteam ciudat. Azi sunt aici, iar celor care se simt diferiti, le transmit sa ramaneti asa si cand aveti ocazia transmiteti acest mesaj mai departe." a fost discursul surprinzator pe care l-a tinut scenaristul filmului The Imitation Game

ora 06:34 Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu adaptat -  The Imitation Game (Graham Moore)

ora 06:33 Oprah Winfrey este pe scena sa prezinte Oscarul pentru cel mai bun scenariu adaptat

ora 06:31 Regizorul mexican a urcat pe scena, alaturi  de colegi pentru a-si ridica trofeul: "Acum cativa ani, mi-am rugat colegii sa vina cu mine intr-o calatorie nebuna, Birdman. Le sunt recunoscator toata viata. Vrem sa multumim distributiei impresionante din film si maestrului Michael Keaton. Fara voi n-am fi aici".

ora 06:30 Premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu original - Birdman, Alejandro Gonzalez Inarritu.

ora 06:29 Eddie Murphy este urmatoarea vedeta care urca pe scena. El prezinta trofeul pentru cel mai bun scenariu original.

ora 06:23 Inca un trofeu pentru filmul independent The Grand Budapest Hotel, care este liderul serii cu 4 trofee pana acum.  Alexandre Desplat urca pe scena sa isi ridice trofeul: "A fost o perioada superba pentru mine" a spus acesta, multumind celor care l-au ajutat sa ajunga aici. 

ora 06:21 Premiul Oscar pentru cea mai buna colonoa sonora - The Grand Budapest Hotel, Alexandre Desplat.

ora 06:20 Sala o ovationeaza si aplauda neincentat pe Julie Andrews, care este marea surpiza a serii. Conform presei, prezenta ei a fost o surpriza pentru toti cei din sala. "Draga Lady Gaga, iti multumesc pentru acest tribut. Mi-ai umplut inima cu bucurie. Nu-mi vine sa cred ca au trecut 50 de ani. Toti ne-am simtit binecuvantati sa facem parte din acel film, iar eu am fost o norocoasa. O muzica buna defineste filmele pe care le iubim. Cum ar fi Nasul fara tema celebra sau Star Wars fara coloana sonora a lui John Williams?" Ea prezinta si trofeul Oscar pentru cea mai buna colonoa sonora

ora 06:19 Sala o aplauda in picioare pe Lady Gaga, care a oferit poate cel mai frumos moment al serii de pana acum. Alaturi de ea vine si celebra Julie Andrews, care este vizibil emotionata, cu lacrimi in ochi.

ora 06:15 Lady Gaga isi face aparitia pe scena pentru un moment unic si canta celebrele cantece de pe coloana sonora "The Sound of Music" in onoarea filmului care a scris istorie. Intepretarea artistei este magica si ne readuce aminte de frumusetea musical-urilor clasice de la Hollywood.

ora 06:13 Dupa o scurta pauza, revenim cu gala decernarii Premiilor Oscar, iar pe scena este prezenta Scarlett Johansson, care aduce un omagiu filmului "The Sound of Music" care a implinit 50 de ani de la lansare. In total, a primit 5 trofee Oscar, inclusiv pentru cel mai bun. Julie Andrews si Christopher Plummer raman nemuritori in inimile noastre prin intepretarile lor superbe in unul dintre cele mai iubite filme din toate timpurile.

ora 06:05 John Legend urca pe scena: "Am avut ocazia sa cantam acest cantec in locul unde s-a scris istorie" a spus artistul Common in discursul de multumire. "Sunt multi oameni de culoare sub opresiune, noi va spunem ca va iubim si marsaluim impreuna cu voi". Intreaga sala ii aplauda in picioare. 

ora 06:04 Premiul Oscar pentru cel mai bun cantec original - "Glory" (Selma")

ora 06:03 "Benedict Cumberbatch e cel mai cool nume posibil. Si probabil asta e numele cu care John Travolta il prezinta pe Ben Affleck", o gluma directa la balbaiala de anul trecut cand Travolta i-a incurcat numele lui Idina Menzel. Iar pe scena apar amandoi "Meritam asta, nu-i asa? a spus Travolta. Cei doi prezinta Oscarul pentru cel mai bun cantec

ora 06:02 Toata sala s-a ridicat in picioare sa aplaude momentul impresionat oferit de John Legend.

ora 05:57 Octavia Spencer este urmatoarea prezentatoare. Ea il invita pe scena pe John Legend, sa cante "Glory" de pe coloana sonora a filmului "Selma" nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film.

ora 05:51 Documentarul despre Edward Snowden a luat Oscarul, conform pronosticurilor. Presa de specialitate considera ca trofeul a fost acordat "corect politic" datorita subiectului delicat si de mare importanta pentru americani.

ora 05:50 Oscarul pentru cel mai bun documentar - Citizenfour.

ora 05:49 Jennifer Aniston si David Oyelowo prezinta Oscarul pentru cel mai bun documentar. Amandoi au fost considerati "lasati pe afara" de catre Academie in categoriile de interpretare.

ora 05:46 Terrence Howard prezinta filmele Whiplash, Selma si The Imitation Game. "Sunt extraordinare, lipsite de compromis. Selma ii reda vocea lui Martin Luther King Jr.".

ora 05:45 Tom Cross castiga primul Oscar din cariera chiar la prima nominalizare. "Wow. Vreau sa multumesc Academiei ca a onorat Whiplash cu acest premiu. Fara echipa talentata cu care am lucrat nu as fi fost azi aici. Milles Teller si J.K. Simmons, va multumesc si mai ales lui Damien Chazelle, regizorul si scenaristul. Iti multumesc ca ai imparatasit aceasta experienta cu mine, mi-ai schimbat viata".

ora 05:44 Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj - Whiplash (Tom Cross)

ora 05:43 Benedict Cumberbatch si Naomi Watts prezinta trofeul Oscar pentru cel mai bun montaj.

ora 05:35 Jennifer Hudson este pe scena si ofera un moment muzical, in memoria celor care din industrie care au plecat dintre noi in ultimul an.

ora 05:30 Revenim dupa o scurta pauza. Meryl Streep, castigatoare a 3 premii Oscar urca pe scena, pentru a aduce un omagiu celor care au parasit industria cinematografica in acest an."Acesti oameni superbi ne-au facut sa radem, sa plangem, ne-au umplut inima cu bucurie". Printre marii artisti care n-au parasi anul acesta se numara Mickey Rooney, Maya Angelou, H. R Giger, Richard Attenborough, Robin Willams, Lauren Bacall, Gabriel Garcia Marquez, Bob Hoskins, Mike Nichols.

ora 05:25 Emmanuel Lubezki a castigat al doilea Oscar consecutiv, dupa ce anul trecut triumfa cu Gravity. Acesta a multumit familiei si regizorului Inarritu, pe care l-a descris ca un om extraordinar.

ora 05:24 Premiul Oscar pentru cea mai buna regie de imagine - Birdman, Emmanuel Lubezki.

ora 05:23 Idris Elba si Jessica Chastain sunt urmatorii prezentatori. Ei vor oferi Oscarul pentru cea mai buna regie de imagine.

ora 05:22 Pana acum, The Grand Budapest Hotel a primit cele mai multe trofee: are deja 3 Oscaruri si ar putea fi lider la finalul serii.

ora 05:21 Premiul Oscar pentru cea mai buna scenografie - The Grand Budapest Hotel.

ora 05:20 Chris Pratt si Felicity Jones, nominalizata la Oscar pentru cea mai bun actrita, au sosit pe scena pentru a prezenta Oscarul in categoria "cea mai buna scenografie".

ora 05:12 "Multumesc tuturor, distributiei si echipei, care au dat tot ce aveau mai bun. Asa, sa va aud. Va multumesc pentru pasiunea pe care ati pus-o in film. Le multumim sotiilor noastre, care ne ajuta in timp ce noi ne jucam" au spus Don Hall, Chris Williams, regizorii filmului.

ora 05:11 Iata ca Disney castiga inca o data cu animatia Big Her Six, desi lipsa lui The Lego Movie din aceasta categorie  mi se pare inexplicabila.

ora 05:10 Premiul Oscar pentru cel mai bun film de animatie - Big Hero Six.

ora 05:08 Ce cuplu superb de prezentatori :) Zoe Saldana si Dwayne Johnson arata foarte bine. Ei vor prezenta castigatorul categoriei cel mai bun film de animatie.

ora 05:07 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurmetraj de animatie - Feast.

ora 05:06 Anna Kendrick si Kevin Hart sunt pe scena si prezinta categoria cel mai bun scurmetraj de animatie.

ora 05:05 Iata si un prim Oscar pentru filmul lui Christopher Nolan. Desi multi cinefili l-au comparat cu "2001:Odiseea spatiala" al lui Kubrick, Interstellar a fost trecut cu vederea de catre Academia Americana de Film, ceea ce e un mare pacat, iar testul timpului ne va arata ca Interstellar va fi influent in schimbarile cinematografice viitoare.

pra 05:04 Premiul Oscar pentru cele mai bune efecte speciale - Interstellar.

ora 05:02 Chloe Grace Mortez prezinta categoria pentru cele mai bune efecte speciale.

ora 04:59 Josh Hutcherson, starul din The Hunger Games, o invita pe scena pe Rita Ora, pentru urmatorul moment muzical. Ea va canta melodia "Grateful" din "Beyond The Stars".

ora 04:56 "Multumesc Academiei, frumoaselor mele colege nominalizate. Multumesc echipei si familiei mele din Boyhood, Ethan Hawke, Ellar Coltrane si Richard Linklater. Le multumesc tuturor femeilor care au nascut si celor care isi platesc taxele, ne-am luptat pentru toate aceste drepturi. Noi femeile trebuie sa avem drepturi egale ca toti cetatentii din SUA. Va multumesc" a spus actrita recompensata cu Oscar pentru cei 12 ani petrecuti pentru rolul din Boyhood.

ora 04:55 Premiul Oscar pentru cea mai buna actrita in rol secundar  - Patricia Arquette (Boyhood).

ora 04:52 Jared Leto, castigatorul Oscarului pentru cel mai bun rol secundar anul trecut, urca pe scena sa prezinte Oscarul pentru cea mai buna actrita in rol secundar.

ora 04:51 "Intotdeauna a fost o onoare si un privilegiu sa lucram cu tine. Bradley, iti multumim, la fel intregii echipe si familii care ne-a sustinut" au spus cei doi castigatori.

ora 04:50 Premiul Oscar pentru cel mai bun sunet - American Sniper.

ora 04:47 Pana acum, Whiplash si The Grand Budapest Hotel sunt filmele care au primit cate doua trofee Oscar in aceasta seara.

ora 04:47 Premiul Oscar pentru cel mai bun montaj de sunet - Whiplash.

ora 04:46 Sienna Miller si Chris Evans au urcat pe scena sa prezinta Oscarul pentru cel mai bun montaj de sunet.

ora 04:45 Margot Robbie, o prezenta rapitoare, alaturi de Miles Teller, pe scena Oscarurilor, pentru a prezenta specialistii din fiecare bransa premiati in acest an pentru efectre digtale, speciale, sunet, imagine.

ora 04:42 Ceremonia continua cu un moment realizat de Neil Patrick Harris, care a aparut in chiloti pe scena, o referire directa la scena din Birdman, cand Michael Keaton alearga in chiloti prin Times Square. "Actoria e o meserie buna, iar viitorul nostru este in mainile vedetelor tinere" si ii prezinta pe urmatorii prezentatori Margot Robbie si Miles Teller.

ora 04:35 Gwyneth Paltrow prezinta urmatorul moment muzical, intepretat de Tim McGraw, "I'm Not Gonna Miss You" din documentarul "Glenn Campbell: I'll Be Me".

ora 04:34 Neil Patrick Harris continua ceremonia si glumeste cu cei din sala. "Cand ai accent britanic, totul suna mai frumos, nu-i asa David Oyelowo"? Gazda evenimentului a glumit si pe seama faptului ca acesta n-a fost nominalizat la Oscar pentru rolul din Selma. "Acum va place de el, nu-i asa?".

ora 04:30 Viola Davis urca pe scena si prezinta castigatorii editie din acest an a premiilor Governor Award, cineasti care au influentat industria cinematografica cu realizarile lor.

ora 04:26 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj documentar - Crisis Hotline:Veterans Press 1.

ora 04:25 Premiul Oscar pentru cel mai bun scurtmetraj - The Phonecall.

ora 04:24 Kerry Washington si Jason Bateman prezinta urmatoarea categorie, cel mai bun scurtmetraj.

ora 04:18 Marion Cotillard prezinta urmatorul moment muzical, "Everything is awesome" din The Lego Movie.

ora 04:16 Neil Patrick Harris se plimba printre vedetele din sala. "Prima data aici?" il intreaba pe Steve Carell, care raspunde amuzat. "Da".

ora 04:15 Shirley MacLaine vine pe scena sa prezinte Boyhood, filmul considerat favorit in aceasta seara la Premiul Oscar pentru Best Picture si The Theory of Everything, despre viata lui Stephen Hawking si Birdman, despre lupta artistului la Hollywood.

ora 04:11 Pe scena urca regizorul filmului. "Nu stiu cum am ajuns aici, viata e plina de surprize, e fantastic. Multumesc Academiei, sunt surprins ca am primit acest trofeu, multumesc intregii echipe care m-a ajutat sa realizez acest film. M-au sustinut pe tot parcursul".  Desi a intrat muzica ce ii anunta pe nominalizati ca e cazul sa incheie discursul, cineastul polonez nu se poate abtine de bucurie sa continue discursul de multumire, insa sala e amuzata.

ora 04:10 Premiul Oscar pentru cel mai bun film strain - Ida (Polonia).

ora 04:09 Chiwetel Ejiofor si Nicole Kidman urca pe scena. Actrita australianca arata impecabil, intr-o rochie aurie. Cei doi prezinta castigatorul in categoria cel mai bun film strain.

ora 04:01 Premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj si coafuri - The Grand Budapest Hotel.

ora 04:00 Reese Witherspoon urca pe scena sa prezinta urmatoarea categorie, pentru cel mai bun machiaj si coafuri.

ora 03:57 Premiul Oscar pentru cele mai bune costume - The Grand Budapest Hotel, Milena Canonero.

ora 03:56 Jennifer Lopez si Chris Pine sunt urmatorii prezentatori si urca pe scena. Frumoasa vedeta impresioneaza cu rochia desprinsa din poveste. Cei doi prezinta categoria cele mai bune costume.

ora 03:50 Adam Levine incanta spectatorii si pe cei din sala cu un moment muzical emotionant. El a interpretat "Lost Stars" din "Begin Again".

ora 03:49 Dakota Johnson, vedeta din Fifty Shades of Grey urca pe scena si prezinta urmatorul moment muzical, oferit de Adam Levine.

ora 03:46 Liam Neeson urca pe scena sa prezinte unul dintre filmele nominalizate la Oscar 2015 - The Grand Budapest Hotel, "care aduce o poveste fermecatoare, in care joaca un prieten drag, Ralph Fiennes." a spus Neeson. Al doilea film prezentat de el este "American Sniper" regizat de Clint Eastwood si aflat in competitie pentru cel mai bun film.

ora 03:45 Ceremonia continua, iar Neil Patrick Harris se descurca de minune. Acesta a adus o servieta misterioasa si a rugat-o pe Viola Davis sa aiba grija de ea.

ora 03:40 J.K. Simmons urca, in aplauzele intragii sali, sa isi ridice trofeul. "Wow, va multumesc. Multumesc Academiei, tuturor celor implicati in realizarea lui Whiplash si ii sunt recunoscator sotiei mele. Iti multumesc pentru iubirea, intelepciunea si rabdarea. Si vreau sa va spun ceva, sunati-i pe parintii vostri. Daca aveti un parinte si va e dor de ei, nu le dat sms, sunati-i. Va multumesc, va iubesc mama si tata." a spus actorul J.K.Simmon, recompesant pentru rolul magistral din Whiplash.

 

ora 03:39 Premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar - J.K. Simmons (Whiplash).

ora 03:38 Lupita Nyong'o, castigatoarea Oscarului de anul trecut in rol secundar, urca pe scena si prezinta trofeul de anul acesta pentru cel mai bun actor in rol secundar.

ora 03:36 Intreaga sala il aplauda la finalul momentului de deschidere. "Totul e improvizat" a glumit Neil Patrick Harris. "Felicitari celor 8 filme nominalizate. Impreuna, au strans peste 600 de milioane de dolari. American Sniper a facut singur peste 300 de milioane".

ora 03:33 Alaturi de Neil Patrick Harris a venit si actrita Anna Kendrick, din Into The Woods. Cei doi realizeaza un moment muzical, "intrerupt" de Jack Black, conform scenariului, care ofera un moment muzical amuzant, despre lumea hollywoodiana.

ora 03:30 Incepe cea de-a 87-a ceremonie a Premiilor Oscar. Neil Patrick Harris a intrat deja pe scena si a deschis ceremonia cu un moment muzical, presarat cu glume.

ora 03:10 Pe covorul rosu, vedetele din lumea filmului au aratat culoare si eleganta in tinutele lor. Cate Blanchett, Rosamund Pike, Julianne Moore au intrat deja pe lista vedetelor bine imbracate la editia din acest an.

ora 03:07 Marile case de pariuri il dau favorit la Oscar pentru Best Picture pe Boyhood, productia lui Richard Linklater, realizata de durata a 12 ani. Sanse mari are si Birdman, al regizorului mexican Alejandro Gonzalez Inarritu. In mai putin de 30 de minute vom afla cine sunt primii castigatori.

ora 03:02 Ethan Hawke, nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor in rol secundar a oferit declaratii emotionante pe covorul rosu: "Experienta filmului facut cu Richard Linklater mi-a schimbat viata". Acesta a fost comentariul facut de star despre filmul Boyhood, pentru care a primit nominalizare si care este in cursa pentru cel mai bun film.

ora 02:55 In mai putin de o ora, va incepe gala de decernarea premiilor Oscar, cand vom afla marii castigatori.

ora 02:54 Gala celei de-a 87-a editie a debutat cu sosiserea invitatilor pe covorul rosu. Desi ploua destul de abundent, asta nu a impiedicat buna desfasurare a evenimentului, iar vedetele si-au facut aparitia cu brio la Dolby Theathre. Rosamund Pike, Julianne Moore, Reese Witherspoon si multe alte vedete au ajuns si si-au etalat tinutele elegante. Inca o noapte de aur la Hollywood, unde vor intra in istoria cinematografica noi staruri si filme.

 

Cum aratau pronosticurile inainte de decernarea Premiilor Oscar 2015 

Cea mai stransa cursa din ultimul deceniu

In acest an, la Gala Premiilor Oscar, 8 filme se lupta pentru marele trofeu: American Sniper, Birdman, Boyhood, The Grand Budapest Hotel, The Imitation Game, Selma, The Theory of Everything si Whiplash. Pana acum, presa de specialitate, tinand cont si de evolutia in sezonul prmiilor, il da drept marele castigator pe Boyhood, film realizat pe durata a 12 ani, in regia lui Richard Linklater. Alt mare favorit este Birdman, in regia lui Alejandro Gonzalez Inarritu, care "si-a impartit" trofeele cu Boyhood.

Vezi nominalizarile si cele mai noi informatii despre filmele si actorii care au intrat in cursa pentru statuetele de aur

Cine sunt marii favoriti?

Cu toate astea, jurnalistii de la IndieWire noteaza ca aceasta este cea mai stransa cursa la Oscaruri din ultimul deceniu. La "cel mai bun film", lupta se da clar intre Boyhood si Birdman. Timp de un an, Boyhood a luat marile trofee in circuitul festivalurilor si evenimentelor de profil. Birdman a venit tare din urma si era considerat un mare favorit inca de la premiera mondiala, ce a avut loc la Festivalul de Film de la Venetia. Cursa devine stransa intre cele doua productii, dupa ce Birdman "i-a suflat" de sub nas premiile importante lui Boyhood la Galele PGA, DGA si SAG, acordate de Sindicatele Americane ale scenaristilor, actorilor si regizorilor. O parte dintre membrii acestor sindicate fac parte si in Academia Americana de Film si voteaza pentru trofeele Oscar.

Aceeasi cursa stransa este si in categoria "cel mai bun regizor". Richard Linklater ("Boyhood) sau Alejandro Gonzalez Inarritu ("Birdman)? Ambii au impresionat prin tehnici originale: daca Linklater a lucrat 12 ani la Boyhood - filmarile au avut loc in fiecare vara, pe durata a 12 ani - pentru a ne arata evolutia unui copil in adult, Inarritu a ales o alta provocare: a filmat fiecare scena dintr-un singur cadru, ceea ce ofera spectatorului senzatia de cursivitate si naturalete. Cu toate astea, experimentul lui Linklater are cele mai mari sanse duminica seara, iar cineastul american pare sa fie favorit. 

Birdman, cosmarul lui Alejandro G. Inarritu devenit o bijuterie cinematografica. Cum a fost realizat in doar 30 de zile filmul care poate deveni un clasic al cinematografiei moderne

La categoriile de interpretare, lucrurile stau putin mai simplu, cel putin la rolurile secundare. E clar ca nimeni nu le mai poate lua Oscarul  Patriciei Arquette, pentru rolul din "Boyhood" sau lui J.K.Simmons in "Whiplash", pentru care au fost intens laudati de critici. La fel sta situatia si la rol principal feminin: Julianne Moore este considerata castigatoarea detesata, pentru rolul emotionant din Still Alice. Sigur, nu trebuie deloc trecute cu vedere rolurile senzationale facute de celelalte actrite nominalizate: Marion Cotillard ("Two Days, One Night"), Rosamund Pike ("Gone Girl"), Reese Witherspoon ("Wild), Felicity Jones ("The Theory of Everything").

Foarte mult timp, Michael Keaton a parut marele favorit la Oscar pentru rol principal masculin. Presa l-a ridicat in slavi pentru portretul actorului torturat sufleteste din "Birdman" si a castigat mai multe trofee importante, printre care si Globul de Aur. Acest rol i-a reinventat cariera si i-a adus prima nominalizare la Oscar la varsta de 63 de ani. Ultima data cand un actor a castigat trofeul SAG (oferit de Sindicatul Actorilor) dar nu a primit Oscarul a fost in 2003. Insa, alaturi de Keaton, la fel de apreciat si premiat a fost Eddie Redmayne, pentru rolul incredibil de bun din "The Theory of Everything", unde il joaca pe Stephen Hawking. Adevarata lupta se da intre cei doi, insa, in acest an, asistam la una dintre cele mai bune propuneri, intrucat fiecare dintre actorii nominalizati ar merita, separat, un Oscar. In aceasta categorie sunt nominalizati: Eddie Redmayne ("The Theory of Everything"), Michael Keaton ("Birdman"), Bradley Cooper ("American Sniper"), Steve Carell ("Foxcatcher"), Benedict Cumberbatch ("The Imitation Game"). 

Transformarea pe care a suferit-o Eddie Redmayne pentru rolul din The Theory of Everything: care a fost cea mai mare provocare si cum l-a influentat intalnirea cu Stephen Hawking

Cine va castiga si cine ar trebui sa castige

Personal, intr-un scenariu ideal, mi-ar placea sa castige Birdman pentru cel mai bun film (Boyhood mi s-a parut supraevaluat si plictisitor), Michael Keaton pentru interpretare (este singurul care creeaza de la zero un personaj, ceilalti au jucat personaje care au existat in realitate), iar la regie ar merita Richard Linklater, pentru efortul depus in acesti 12 ani si pentru ideea originala. Ca stil, il prefer totusi pe Alejando Gonzalez Inarritu. Exista insa sanse foarte mari ca Boyhood sa primeasca Oscarul pentru cel mai bun film, ceea ce mie personal, mi s-ar parea o nedreptate, pentru ca acest trofeu ar fi acordat in mare parte regizorului, pentru ideea sclipitoare pe care a avut-o. In rest, filmul mi se pare modest. La interpretari masculine, sanse mari sunt pentru Eddie Redmayne: a trecut prin una dintre cele mai dure trasnformari din istoria filmului, rolul este extrem de emotionant, adica atuuri clare pentru a obtine statueta de aur. Si pe buna dreptate, l-ar merita in egala masura cu Michael Keaton.

Duminica seara, misterul va fi elucidat si vom vedea atunci cum stau lucrurile. Mai sunt doua zile de emotii pana cand vom auzi celebra replica "And the Oscar goes to....". 

Adela Ghidoveanu, redactor www.procinema.ro

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Oscar 2015. Cine este actorul Neil Patrick Harris, care va prezenta aceasta editie a showului de la Hollywood
Oscar 2015. Cine este actorul Neil Patrick Harris, care va prezenta aceasta editie a showului de la Hollywood

Hollywood-ul se pregateste pentru cea mai importanta seara a anului - decernarea premiilor Oscar 2015, in noaptea de duminica spre luni. Pentru aceasta editie, Academia Americana de Film l-a ales pe actorul Neil Patrick Harris.

Pranzul nominalizatilor la Oscar a reunit vedetele de la Hollywood si artistii din spatele camerelor de filmat
Pranzul nominalizatilor la Oscar a reunit vedetele de la Hollywood si artistii din spatele camerelor de filmat

150 de nominalizati la Oscar si-au dat intalnire la pranzul anual tinut in cinstea lor, la Beverly Hills. De pe lista invitatilor nu au lipsit vedete ca Bradley Cooper, Julianne Moore si Reese Witherspoon.

Povestea romanului care este la un pas de a castiga Oscarul. A realizat efectele speciale pentru filmul American Sniper
Povestea romanului care este la un pas de a castiga Oscarul. A realizat efectele speciale pentru filmul American Sniper

Un roman stabilit in Canada ne-ar putea face anul aceasta mandri la Oscar. 

Recomandări
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise
Ce a cerut vehement Cătălin Cîrstoiu în ședința coaliției care l-a „descalificat” din cursă. Informații din culise

După 15 ore de discuții, liderii PNL și PSD au renunțat la candidatul comun Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria Generală a Capitalei. Cătălin Cîrstoiu nu a vrut să renunțe, ba chiar a cerut și garanții.

Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”
Prima reacție a lui Cîrstoiu, după ce a fost retras din cursă: „Un medic nu abandonează niciodată”

Cătălin Cîrstoiu susține că nu a luat decizia de face un pas înapoi „pentru că un medic nu abandonează niciodată” şi că, „în fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici”.

Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ
Ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă. Zonele care se află sub Cod galben | HARTĂ

Meteorologii anunţă ploi în majoritatea regiunilor ţării, până miercuri dimineaţă, dar şi precipitaţii mixte la munte.