Modele macinate de anorexie. Sacrificiul pentru o viata pe catwalk FOTO

anorexice

Se stie ca un trup voluptos atrage privirile oricarui barbat. Insa acest lucru este mai putin important in lumea modei, unde chiar si cateva kilograme in plus te pot lasa fara slujba.

Iar unele modele sunt atat de speriate de acest lucru, incat sunt dispuse sa faca orice pentru cariera lor, chiar sa isi puna in pericol propria viata.

In galeria foto alaturata puteti vedea cateva exemple de astfel de tinere.

Anul trecut, modelul francez Isabelle Caro, al carei corp macinat de anorexie a socat cand a aparut intr-o reclama in anul 2007, a murit la varsta de 28 de ani in urma acestei teribile boli care a epuizat-o pana la moarte.

Citește și
GROAZNIC: show-urile de moda ale toamnei, prezentate de modele anorexice
GROAZNIC: show-urile de moda ale toamnei, prezentate de modele anorexice
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Anorexicii se infometeaza, prefera lichidele hranei solide, cafeaua si tutunul pentru a-si potoli senzatia naturala de foame. In majoritatea cazurilor, anorexia este asociata si cu consumul de stupefiante si alcool.

Victimele sunt fie din randul adolescentilor, fie din persoanele care traiesc de pe urma imaginii, cum este cazul fotomodelelor.

Neincrederea in sine, personalitatea in formare, lipsa prietenilor si a unui hobby, neglijenta parintilor sau lipsa de afectiune pot determina o acuta nevoie de „schimbare” in cazul tinerilor.

Iar deceptiile profunde, lipsa telurilor, a familiei, a prietenilor, pierderea locuintei sau a altor bunuri importante se fac vinovate de declansarea anorexiei la oamenii maturi.

Pe langa modelele de pe catwalk, anorexia este des intalnita si in randul vedetelor, fie ele de la Hollywood sau de pe meleagurile noastre.

Actrita Portia de Rossi, cunoscuta pentru rolul ei din celebrul serial "Ally McBeal", Catherine Zeta Jones, Angelina Jolie, Victoria Beckham, Keira Knightley si Tori Spelling sunt doar cateva dintre vedetele care au piedut controlul in lupta cu kilogramele.

“Eram obsedata. Ajunsesem sa cantaresc 37 de kilograme si eram obsedata sa raman la greutatea respectiva. Traiam cu 300 de calorii pe zi. Ajunsesem sa inghit si 20 de laxative pe zi pentru a nu lua deloc in greutate”, marturisea Portia de Rossi.

Anul 1994 a reprezentat inceputul anorexiei si pentru Christina Ricci. Actrita a marturisit ca a invatat sa fie anorexica urmarind filmul „Biografia lui Tracey Gold” si un film cu Calista Flockhart, care interpreta rolul unei anorexice si bulimice.

De la noi, gemenele Cheeky Girls, Monica si Gabriela Irimia, au recunoscut ca au fost anorexice.

Consultarea medicului, a unui psiholog, respectarea tratamentului, sprijinul familiei si al prietenilor, schimbarea modului de viata si adoptarea unei gandiri pozitive sunt mijloacele care duc la vindecarea de anorexie.Vindecare posibila, dar care poate dura ani de zile. Spitalizarea si psihoterapia sunt obligatorii.

25% dintre anorexici incearca sa se sinucida, iar, din pacate, circa 50% din ei reusesc.

Articol recomandat de sport.ro
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Spaniolii s-au lămurit în privința lui Ianis Hagi, după România - Columbia 2-3
Citește și...
"La 37 de kg luam 20 de laxative pe zi". Vedete distruse de anorexie

Presiunea resimtita din cauza statutului de staruri le-a impins pe multe dintre vedetele de la Hollywood sa recurga la gesturi extreme pentru a arata perfect. Nu putine sunt cele care au suferit de anorexie sau bulimie.

GROAZNIC: show-urile de moda ale toamnei, prezentate de modele anorexice
GROAZNIC: show-urile de moda ale toamnei, prezentate de modele anorexice

Chiar daca toata lumea este impotriva marimii zero la femei, creatorii de moda continua sa le foloseasca pentru prezentarile de moda. Saptamanile modei de la Paris, Milano, New York sau Londra din acest an au fost impanzite de modele extrem de slabe.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Presa americană:
Presa americană: "Mafia românească vine după cardurile voastre". Metoda prin care interlopii fac 9 mil. $ pe lună

Procurorii din California susțin că mafia românească a dat o nouă înfățișare unei vechi înșelătorii: skimming-ul cardurilor de debit.