Modele macinate de anorexie. Sacrificiul pentru o viata pe catwalk FOTO

Ultima actualizare: 07-11-2012 16:47
anorexice

Se stie ca un trup voluptos atrage privirile oricarui barbat. Insa acest lucru este mai putin important in lumea modei, unde chiar si cateva kilograme in plus te pot lasa fara slujba.

Iar unele modele sunt atat de speriate de acest lucru, incat sunt dispuse sa faca orice pentru cariera lor, chiar sa isi puna in pericol propria viata.

In galeria foto alaturata puteti vedea cateva exemple de astfel de tinere.

Anul trecut, modelul francez Isabelle Caro, al carei corp macinat de anorexie a socat cand a aparut intr-o reclama in anul 2007, a murit la varsta de 28 de ani in urma acestei teribile boli care a epuizat-o pana la moarte.

Anorexicii se infometeaza, prefera lichidele hranei solide, cafeaua si tutunul pentru a-si potoli senzatia naturala de foame. In majoritatea cazurilor, anorexia este asociata si cu consumul de stupefiante si alcool.

Victimele sunt fie din randul adolescentilor, fie din persoanele care traiesc de pe urma imaginii, cum este cazul fotomodelelor.

Neincrederea in sine, personalitatea in formare, lipsa prietenilor si a unui hobby, neglijenta parintilor sau lipsa de afectiune pot determina o acuta nevoie de „schimbare” in cazul tinerilor.

Iar deceptiile profunde, lipsa telurilor, a familiei, a prietenilor, pierderea locuintei sau a altor bunuri importante se fac vinovate de declansarea anorexiei la oamenii maturi.

Pe langa modelele de pe catwalk, anorexia este des intalnita si in randul vedetelor, fie ele de la Hollywood sau de pe meleagurile noastre.

Actrita Portia de Rossi, cunoscuta pentru rolul ei din celebrul serial "Ally McBeal", Catherine Zeta Jones, Angelina Jolie, Victoria Beckham, Keira Knightley si Tori Spelling sunt doar cateva dintre vedetele care au piedut controlul in lupta cu kilogramele.

“Eram obsedata. Ajunsesem sa cantaresc 37 de kilograme si eram obsedata sa raman la greutatea respectiva. Traiam cu 300 de calorii pe zi. Ajunsesem sa inghit si 20 de laxative pe zi pentru a nu lua deloc in greutate”, marturisea Portia de Rossi.

Anul 1994 a reprezentat inceputul anorexiei si pentru Christina Ricci. Actrita a marturisit ca a invatat sa fie anorexica urmarind filmul „Biografia lui Tracey Gold” si un film cu Calista Flockhart, care interpreta rolul unei anorexice si bulimice.

De la noi, gemenele Cheeky Girls, Monica si Gabriela Irimia, au recunoscut ca au fost anorexice.

Consultarea medicului, a unui psiholog, respectarea tratamentului, sprijinul familiei si al prietenilor, schimbarea modului de viata si adoptarea unei gandiri pozitive sunt mijloacele care duc la vindecarea de anorexie.Vindecare posibila, dar care poate dura ani de zile. Spitalizarea si psihoterapia sunt obligatorii.

25% dintre anorexici incearca sa se sinucida, iar, din pacate, circa 50% din ei reusesc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO