Cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile. La ce să vă uitați pentru a rămâne în atmosfera sărbătorilor

filme craciun
Shutterstock

Sărbătorile de iarnă, una dintre cele mai frumoase perioade din an, vin cu momente frumoase pe care ar trebui să le petrecem împreună cu familia, într-o atmosferă caldă și relaxantă, iar un film de Crăciun este o oportunitate perfectă.

 

Pentru cei care și-au propus să se bucure de un film bun cu tematică de Sărbători, vă prezentăm un top al celor mai populare filme de Crăciun din istorie, pe care le puteți viziona alături de cei dragi.

IMDb, unul dintre cele mai populare site-uri de baze de date online care oferă informații și recenzii despre filme, seriale și show-uri TV, a realizat un top al celor mai bune pelicule cu tematică de Crăciun, în care sunt incluse:

Love, Actually (2003)

Urmărește viața a opt cupluri foarte diferite, în diferite povești, toate setate în timpul unei luni frenetice. Înainte de Crăciun, în Londra, lucruri neobişnuite se petrec. Opt oameni îşi urmează drumul dictat de bătăile inimii şi se îndrăgostesc, arată dragoste sau furie, se despart sau pur şi simplu caută pe cineva din cauza singurătăţii. Pentru toate vârstele şi la toate nivelurile sociale, dragostea este tema principală.

Santa Claus: The Movie (1985)

Legenda lui Moș Crăciun este pusă în pericol atunci când un producător de jucării fără scrupule încearcă să preia Crăciunul.

Citește și
Ceață
Vremea, 24 decembrie. Cum va fi vremea în ziua de Crăciun

The Muppet Christmas Carol (1992)

Personajele Muppet își spun povestea de Crăciun.

Scrooged (1988)

Francis Cross este un producător de televiziune cinic şi încrezut. Dorinţa lui de promovare cât mai rapidă, îl face să piardă iubirea vieţii sale, îl alienează de familie şi îi distruge orice şansă de a avea o viaţă fericită. Când i se oferă şansa să realizeze o transmisiune în direct a piesei Colinda de Crăciun, viaţa să începe să semene în mod inexplicabil cu cea a personajului Scrooge din poveste.

The Polar Express (2004)

În ajunul Crăciunului, un tânăr se pornește într-o aventură magică spre Polul Nord în Polar Express, în timp ce învață lecții despre prietenie, vitejie și spiritul Crăciunului. Eroul nostru (voce Tom Hanks) nu crede în Moş Crăciun şi nici în miracole. Dar în ajunul Crăciunului un lucru extraordinar se întâmplă: la uşa casei sale apare un tren, „Polar Express”, iar conductorul (voce tot Tom Hanks) îl invită înăuntru. Aventură care va începe va întrece orice imaginaţie.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Jack Skellington, regele Halloween Town, descoperă Christmas Town și încearcă să aducă cumva Crăciunul la el acasă.

National Lampoon's Christmas Vacation (1989)

Filmul prezintă cum planurile familiei Griswold pentru Crăciun se transformă într-un real dezastru.

Miracle on 34th Street (1994)

Prezintă povestea unui avocat care, împreună cu o fetiță, încearcă să dovedească faptul că Moș Crăciun chiar există. Această producţie reia povestea filmului clasic cu acelaşi nume din 1947, iar prolificul scenarist John Huge rămânâne fidel liniilor principale ale originalului. Dorey Walker, director executiv al magazinului Marcy (Elizabeth Perkins) şi fetiţa ei nu cred prea mult în spiritul şi atmosfera mirifică a Crăciunului. Doris trebuie să găsească cel mai potrivit Moş Crăciun pentru a împărţi daruri copiilor în magazin. Cel ales este Kriss Kringle (Richard Attenborough) care, după cum se dovedeşte foarte curând, este convins că e chiar Moş Crăciun.

A Christmas Carol (2009)

Filmul este o prezentare animată a fascinantului roman al lui Charles Dickens.

It's a Wonderful Life (1946)

Un înger este trimis din ceruri pentru a ajuta un om de afaceri frustrat, arătându-i cum ar fi fost viața dacă el nu ar fi existat.

Home Alone (1990)

Probabil cel mai iubit film de Crăciun spune povestea lui Kevin, un băiat de 8 ani care rămâne în urmă după ce numeroasa familie McCallister – părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri – pornesc cu mic, cu mare să petreacă sărbătorile Crăciunului în străinătate, la Paris, dar în mod inconştient îl uita acasă pe băieţel.

White Christmas (1954)

Două nume sonore ale muzicii şi dansului, Bing Crosby şi Danny Kaye, îşi unesc forţele după război pentru a deveni una dintre cele mai căutate echipe din showbiz. Într-o iarnă, lor li se alătura două surori, Rosemary Clooney şi Vera-Ellen, ce pleacă spre Vermont ca să petreacă un Crăciun plin cu zăpadă. Aventura începe în momentul în care Crosby şi Kaye descoperă faptul că hanul este condus chiar de fostul lor general din armată, care acum are probleme financiare.

Elf (2003)

Elf este o comedie spumoasă, cu Will Ferrell în rolul lui Buddy, care ajunge din greşeală în sacul plin cu jucării al lui Moş Crăciun. Doar ca Buddy este un băieţel care creşte de trei ori mai mare decât un spiriduş normal şi astfel era precum Gulliver în Ţara Piticilor. Când descoperă că nu se adaptează, pleacă la New York să îşi găsească familia adevărată.

Frozen (2019)

 

Anna (Kristen Bell) şi Elsa (Idina Menzel) sunt inseparabile în perioada copilăriei, însă legătura lor începe să se destrame odată cu trecerea timpului. În momentul în care Elsa ajunge regină şi încearcă să facă tot ce este posibil pentru fericirea Annei, însă nu reuşeşte acest lucru şi îngheaţă tot regatul din greşeală. Marcată de acest incident, Elsa se retrage în munţi, iar Anna porneşte în căutarea ei pentru a o convinge să se întoarcă în regat.

Citește și...
Tradiții și superstiții de Crăciun. De ce nu trebuie să aruncăm nimic din casă
Tradiții și superstiții de Crăciun. De ce nu trebuie să aruncăm nimic din casă

Pe lângă cadourile oferite de Moș Crăciun, sărbătorile de iarnă atrag după o sine o serie de superstiții și tradiții bazate pe obiceiurile locale. Află ce nu trebuie să faci în ziua de Ajun.

Vremea, 24 decembrie. Cum va fi vremea în ziua de Crăciun
Vremea, 24 decembrie. Cum va fi vremea în ziua de Crăciun

Vremea, 24 decembrie. Joi se face mult mai cald decât ar fi normal. Ploile cuprind, treptat, toată jumătatea nordică, însă, în sud iese puțin soarele.

Caravana Crăciunului, în Bistrița. Patru seri de colinde pentru cetățenii orașului
Caravana Crăciunului, în Bistrița. Patru seri de colinde pentru cetățenii orașului

Colindele vor răsuna preţ de patru seri în Bistriţa, unde a pornit la drum, prin oraş, Caravana Crăciunului.

Figurina inedită de Crăciun, foarte căutată în Barcelona. Ce este „El Caganer”
Figurina inedită de Crăciun, foarte căutată în Barcelona. Ce este „El Caganer”

Când vine vorba despre bradul de Crăciun, ne ducem cu gândul la globuri colorate, beteală ori luminițe.

Vaccinarea anti Covid-19 în România începe duminică. Mesajul lui Iohannis de Crăciun
Vaccinarea anti Covid-19 în România începe duminică. Mesajul lui Iohannis de Crăciun

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, că nu vor fi introduse restricţii noi de sărbători, însă rămân în vigoare restricţiile deja existente.

Recomandări
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO
LIVE UPDATE Cutremure devastatoare în Turcia și Siria. Sunt 4.890 de morți și peste 20.000 de răniți. GALERIE FOTO și VIDEO

Bilanțul cutremurelor care au afectat grav Turcia și Siria crește dramatic de la o oră la alta. 

Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat
Fumatul - interzis minorilor în locurile publice. Proiectul a fost adoptat tacit de Senat

Senatul a adoptat tacit, luni, o propunere legislativă de modificare a Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun prin care fumatul este interzis minorilor în locurile publice.

Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO
Imagini filmate cu drona arată blocuri dărâmate ca într-un joc de domino în provincia Hatay. VIDEO

Imagini filmate cu drona arată distrugeri masive în provincia de frontieră turcă Hatay, unde unele blocuri de locuinţe au căzut cu totul, ca nişte piese de domino, în timp ce alte clădiri din jur au rămas în picioare.