Vremea, 24 decembrie. Cum va fi vremea în ziua de Crăciun

Ultima actualizare: 24-12-2020 12:19

Vremea, 24 decembrie. Joi se face mult mai cald decât ar fi normal. Ploile cuprind, treptat, toată jumătatea nordică, însă, în sud iese puțin soarele.

 

Maximele se încadrează între 6 grade în depresiuni și 15 grade în sud-vest.

Vremea în fiecare regiune
 

În Dobrogea și Bărăgan vor fi scurte momente însorite, însă numai după ce se ridică ceața matinală. Temperaturile ajung la valori neobișnuit de mari pentru Ajunul Crăciunului și, la amiază, se vor înregistra până la 12 grade Celsius.

În Moldova sudică și nordul Munteniei avem ceață dimineață. Mai apoi, în zonele joase zărim și soarele din când în când, însă la deal și la munte cerul rămâne acoperit toată ziua.

În nordul Moldovei și în Bucovina găsim atmosferă închisă, cu multă ceață în primele ore: până la ora 9, aproape toată provincia se află sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă. Pe seară și în cursul nopții vin ploile și tot atunci, în nordul Orientalilor se anunță lapoviță. În zona montană, cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș apar ploi slabe încă din timpul zilei. Mai către seară și în noaptea de joi spre vineri, ele se vor extinde în toată jumătatea de nord. Și pe aici se anunță maxime ridicate, de 9...10 grade Celsius.

Și în ținuturile vestice va fi înnorat și o să plouă mai ales în a doua parte a zilei. În plus, pe aici se face și mai cald, iar, la amiază, se vor înregistra 12...13 grade. În noaptea de joi spre vineri, în Apuseni o să cadă lapovița și se pot strânge peste 25 de litri de apă pe metru pătrat. Vântul agită atmosfera pe creste cu viteze de peste 90 de km/h.

În Transilvania avem tot vreme închisă, dar foarte caldă pentru dată din calendar. În depresiuni vor fi 6 grade, iar în vestul provinciei se vor atinge 11...12 grade Celsius. Pe seară, ploile ajung și pe aici, iar vântul suflă tare în zona montană înaltă, cu rafale de peste 90 de km/h.

În Oltenia găsim puțin ceață dimineața. Mai apoi, soarele se arată printre nori, iar atmosfera devine neobișnuit de caldă și termometrele vor indica 15 grade Celsius, maxima zilei. În zonele mai înalte se anunță o zi mohorâtă și e posibil să plouă slab.

În ținuturile sudice prindem și câteva momente însorite, dar numai după ce se risipește ceața matinală. Și pe aici avem temperaturi foarte mari pentru această perioadă, de până la 12...13 grade.

București


În București se face foarte cald pentru această dată. O să avem vreme schimbătoare și ceva condiții de ceață dimineața. Maxima va atinge 10...11 grade Celsius. În noaptea de joi spre vineri se mențin condițiile de ceață, iar temperaturile coboară până la 3 grade.

La munte


Și la munte se încălzește, dar se anunță o zi mohorâtă. Va ploua în majoritatea masivelor, iar în noaptea de joi spre vineri o să cadă lapovița în zona înaltă a Carpaților Occidentali și în nordul Orientalilor. Pe creste, vântul suflă cu peste 90 de km/h.

Prognoza meteo pe următoarele 3 zile
 

București


Ziua de Crăciun ne aduce vreme neobișnuit de caldă pentru această perioadă, cu 13...14 grade la orele amiezii. Din când în când prindem și scurte momente însorite, apoi se înnorează, iar în noaptea următoare apar ploile.

Sâmbătă atmosfera se răcește simțitor, nu vor fi mai mult de 6 grade și va ploua în cea mai mare parte a zilei. În noaptea de sâmbătă spre duminică o să cadă lapovița, iar vântul va sufla cu viteze de până la 55 de km/h.

Duminică rămânem cu vremea închisă și se anunță ploi și lapoviță. Vântul mai are unele porniri, iar maximele nu trec de 3 grade Celsius.

La munte


De Crăciun, vremea se menține caldă, însă cerul rămâne acoperit toată ziua. Va fi lapoviță, iar, la altitudini mari, treptat, vor predomina ninsorile.

Sâmbătă se răcește, iar în masivele sudice vor fi înnorări persistente și o să ningă destul de consistent. În rest, zărim și soarele din când în când, iar, în noaptea următoare, se pornește vântul în Carpații Meridionali.

Duminică avem vreme închisă. Ninsorile continuă atât în timpul zilei cât și la începutul nopții, iar vântul agită atmosfera prin Carpații de Curbură.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO