Vremea va fi deosebit de rece. Ce temperaturi se anunță în următoarele două săptămâni

ploaie, meteo
Getty

Regimul termic va fi, în general, scăzut în întreaga ţară pe parcursul următoarelor două săptămâni (18 aprilie - 1 mai), conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Banat

În Banat, în perioada 18 - 20 aprilie, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor urmând a se situa în jurul a 11 grade. Ulterior datei de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte treptat, astfel încât în ziua de 22 aprilie se va ajunge la valori de 18 - 19 grade în medie, valori ce ulterior vor caracteriza intervalul 23 - 27 aprilie. Din 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta, maxima regională caracteristică fiind de 16 - 18, în medie. Minima nu va depăşi un grad, la începutul intervalului, apoi vor fi în creştere până spre valori medii de 8 grade în data de 27 aprilie. Ulterior datei de 27 aprilie şi până la sfârşitul intervalului, tendinţa temperaturii aerului este de scădere uşoară spre medii în jurul a 6 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în intervalul 17 - 20 aprilie şi din nou în intervalul 22 - 30 aprilie.

Crișana

În Crişana, vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, când media maximelor va fi de 10 - 11 grade. După data de 20 aprilie, temperatura aerului va creşte spre valori medii ale maximelor de 17 - 18 grade, valori ce vor caracteriza întreg intervalul 22 - 27 aprilie, apoi va scădea până spre 16 grade la sfârşitul intervalului. În ceea ce priveşte regimul termic nocturn, temperatura va fi între -1 şi 0 grade, în primele trei nopţi, după care va creşte până spre 8 grade, pe 26 aprilie. În perioada 27 aprilie - 1 mai, media minimelor va scădea treptat spre valori în jurul a 4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, dar şi în intervalul 22 aprilie - 1 mai.

Transilvania

În Transilvania, în primele zile ale intervalului, vremea va fi deosebit de rece, media maximelor fiind de 8 - 9 grade. Din 20 aprilie, media maximelor va creşte treptat şi va ajunge până la 18 grade, în zilele de 24 şi 25 aprilie, după care vremea se va răci, astfel încât până la sfârşitul intervalului temperatura aerului va scădea până spre 14 grade, în medie. Media minimelor, în primele două nopţi, se va situa în jurul valorii de -4 grade, dar va creşte până spre 4 - 5 grade, în 26 aprilie. Ulterior, media minimelor va scădea până la sfârşitul intervalului spre valori în jurul a două grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie şi în intervalul 24 aprilie - 1 mai.

Citește și
Confidentul lui Putin spune că Ungaria va lua Transilvania, dacă Trump câștigă alegerile în SUA

Maramureș

În Maramureş, vremea va fi deosebit de rece la începutul intervalului, cu o medie a valorilor diurne ce se va situa în jurul a 10 grade, apoi temperatura aerului va creşte, astfel că, în ziua de 25 aprilie, se va ajunge la valori în jurul a 18 grade. Ulterior, vremea se va răci treptat şi, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 14 grade. Media minimelor va oscila între -3 şi -2 grade, luni şi marţi noaptea, apoi va creşte până spre 7 grade, în 26 aprilie. După această dată, vremea se va răci şi până la sfârşitul intervalului de prognoză media minimelor va fi de 4 grade.

Moldova

În Moldova, la începutul intervalului, vremea va fi deosebit de rece pentru această perioadă, cu o medie a maximelor termice în jurul a 10 grade şi a minimelor de -1 grad. Apoi, temperatura aerului va fi în creştere, iar în data de 25 aprilie media regională a maximelor va ajunge la 18 de grade, în timp ce minima se va situa la 8 grade, în 27 aprilie. Până la sfârşitul intervalului, temperatura aerului va scădea, astfel încât media maximelor va coborî spre 14 grade, iar minimele spre valorii de 4 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în zilele de 20 şi 21 aprilie, precum şi în intervalul 25 aprilie - 1 mai.

Dobrogea

În Dobrogea, vremea va fi deosebit de rece în primele două zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 - 11 grade. Ulterior datei de 19 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, astfel încât media maximelor va ajunge la 16 grade, în 27 aprilie, apoi se va răci, media maximelor urmând a coborî spre 14 grade în zilele de 30 aprilie şi 1 mai. Media minimelor va creşte treptat de la 3 - 4 grade, în intervalul 18 - 20 aprilie, spre valori de 9 grade, în perioada 27 - 29 aprilie. Până la sfârşitul intervalului, temperatura va scădea uşor spre 8 grade, iar probabilitatea de apariţie precipitaţiilor va fi mai mare pe data de 20 aprilie, dar şi în intervalul 25 aprilie - 1 mai.

Muntenia

În Muntenia, media maximelor va fi în creştere treptată, de la valori de la 11 grade în primele două zile când vor caracteriza o vreme deosebit de rece, până la 20 de grade în perioada 25 - 27 aprilie. Ulterior acestui interval, temperatura aerului va scădea şi se va ajunge la o medie regională a maximelor de 17 - 18 grade. Nopţile vor fi reci în primele zile ale intervalului, când media regională a minimelor va fi de cel mult două grade, după care temperatura aerului va creşte spre valori de 8 grade, în intervalul 26 - 29 aprilie, iar în ultimele nopţi va coborî spre 6 - 7 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în zilele de 19 şi 20 aprilie, apoi în intervalul 25 aprilie - 1 mai.

Oltenia

În Oltenia, vremea va fi deosebit de rece în primele trei zile ale intervalului, cu o medie a temperaturilor maxime de 10 - 11 grade. După data de 20 aprilie, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară, iar media maximelor va ajunge la 19 grade, în perioada 25 - 28 aprilie. După acest interval, vremea se va răci şi media maximelor va coborî spre 16 - 17 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Media minimelor va creşte treptat de la 1 - 2 grade, în intervalul 18 - 21 aprilie, spre valori de 8 grade, în perioada 26 - 29 aprilie, apoi va scădea uşor spre 6 grade până la sfârşitul intervalului. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în perioada 18 - 20 aprilie şi în intervalul 22 aprilie - 1 mai.

Cum va fi vremea la munte

La munte, vremea va fi deosebit de rece în primele patru zile ale intervalului, când în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 0 - 2 grade. Din 21 aprilie, vremea se va încălzi uşor, astfel încât media maximelor va ajunge la 8 grade, în perioada 23 - 27 aprilie. După acest interval, vremea se va răci, media maximelor urmând a coborî uşor la 6 grade, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză. Totuşi, mai târziu media minimelor va creşte treptat -8 grade, în intervalul 18 - 20 aprilie, spre valori de două grade, în intervalul 25 - 27 aprilie, apoi va scădea spre -1 grad, până la sfârşitul perioadei analizate, Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai mare în intervalul 18 - 20 aprilie, precum şi între 24 aprilie şi 1 mai.

Informare meteo de vreme deosebit de rece

ANM a emis, luni, și o informare meteo de vreme deosebit de rece valabilă până pe 20 aprilie, ora 10:00. 

În intervalul menționat, vremea va fi deosebit de rece, iar pe parcursul nopților local în nordul și centrul țării, precum și în zonele submontane, temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă.

Temporar la munte va ninge și, mai ales în zona înaltă a Carpaților Meridionali, se va depune strat nou de zăpadă.
Izolat și trecător precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare vor fi și în restul țării.

Luni, vântul va avea intensificări în estul teritoriului, cu viteze în general de 45...55 km/h.

 

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
NEWS ALERT Declarația momentului: ”Simona Halep rămâne suspendată pentru dopaj!”
Citește și...
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ
Furtuni puternice lovesc România. Cod galben de ploi torențiale, grindină și descărcări electrice în 25 de județe. HARTĂ

Meteorologii au emis, marţi, o avertizare cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, pentru 25 de judeţe, până aproape de miezul nopţii. Vor cădea şi 40 de litri de apă pe metru pătrat.    

Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă
Temperaturi ridicate în luna mai. Zonele din România în care va ploua mult în următoarea perioadă

Meteorologii anunţă temperaturi uşor peste cele obişnuite în toată ţara, începând de la jumătatea lunii mai, inclusiv în primele trei zile din aprilie.

Vremea azi, 7 mai. Temperaturile scad și sunt anunțate vijelii. Zonele din țară vizate de grindină
Vremea azi, 7 mai. Temperaturile scad și sunt anunțate vijelii. Zonele din țară vizate de grindină

Vremea rămâne caldă, dar nu scăpăm de instabilitate. Aversele apar în special în Crișana, în Maramureș, în Transilvania și în Moldova.  

Recomandări
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”
VIDEO. Joe Biden i-a mulțumit lui Klaus Iohannis la Casa Albă: ”Ați depășit orice așteptări”

Președintele Klaus Iohannis a fost primit la Casa Albă de președintele american, Joe Biden, într-o vizită care marchează 20 de ani de când România a aderat la NATO.  

Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”
Ce jura Putin la învestirea sa ca președinte, în 2000. A promis să „păstreze și să dezvolte democrația”

Vladimir Putin a depus jurământul ca președinte al Federației Ruse. Și-a început, astfel, cel de al cincilea mandat, într-un moment în care pare tot mai sigur de victoria de pe frontul din Ucraina.

Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul
Klaus Iohannis a discutat cu Joe Biden despre candidatura sa la NATO: Am decis să continuăm dialogul

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, că a abordat, în cadrul întrevederii avute la Casa Albă cu preşedintele Joe Biden, şi subiectul candidaturii sale la şefia Alianţei Nord-Atlantice.