Vremea azi, 14 noiembrie. Va fi o zi mohorâtă, cu ploi și ceață în mai multe regiuni
Joi avem încă o zi mohorâtă. În Oltenia, în Muntenia și în Dobrogea o să plouă. În celelalte regiuni, pe spații foarte mici, apar precipitații sub toate formele.
În vest, sud-vest și sud-est s-a lăsat ceața, iar maximele pleacă de la 2...3 grade în Transilvania și în Bucovina și ajung la 10...11 grade pe litoral.
Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul, pe unde avem ceață densă în primele ore. Județele Ialomița și Călărași, precum și mai multe localități din județele Constanța și Tulcea, se află, până la ora 9, sub cod galben de ceață densă și vizibilitate redusă. Apoi, înnorările persistă, iar pe seară și la noapte ajung și ploile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Mai sus, în sudul Moldovei și în nordul Munteniei, găsim tot vreme închisă și rece. Vor fi cel mult 8 grade și, pe suprafețe restrânse, e posibil să plouă slab sau să burnițeze. La începutul zilei s-a format ceață în zonele joase.
În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, cerul rămâne acoperit de nori. În nordul Orientalilor ninge, iar temperaturile pleacă de la 2...3 grade în zona Bucovinei și ajung la 6 grade în restul provinciei.
În nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi și mai frig de-atât. Pe-aici, maximele nu trec de 4 grade. Nici pe-aici nu vedem soarele. Dimineața sunt condiții de ceață, iar peste zi s-ar putea să vină câteva precipitații.
În vestul țării găsim tot înnorări persistente, burniță, ploaie sau lapoviță pe spații mici și maxime sub normalul perioadei. În miezul zilei, termometrele vor indica doar 6 grade. În primele ore s-a lăsat ceața pe la câmpie.
În Transilvania, vremea rămâne rece pentru data din calendar. Cele mai mari valori, de 6 grade, se înregistrează la Alba Iulia. Pe la munte ninge slab, iar vântul bate mai tare pe creste.
Vreme închisă avem și în zona Olteniei. Pe-aici predomină ploile, iar în sudul provinciei se pot strânge peste 10 litri de apă pe metru pătrat. Maximele ajung la 8 grade în zona deluroasă, iar la începutul zilei avem ceață în zonele joase.
În ținuturile sudice găsim tot atmosferă mohorâtă: cer acoperit și ploi destul de abundente - mai ales în Lunca Dunării. Temperaturile se mențin la valori sub normalul perioadei și vor fi cel mult 7 grade.
Și în București, maxima se oprește pe la 6...7 grade. Nu prea vedem soarele, iar șansele de ploaie cresc spre seară și la noapte. Vântul nu pune probleme, iar spre dimineață temperatura coboară până la 3...4 grade.
La munte găsim tot vreme rece pentru mijlocul lunii noiembrie, cer acoperit și ninsori slabe, trecătoare. Acestea apar în special în nordul Carpaților Orientali. Pe creste se intensifică vântul, iar temperaturile sunt comparabile cu cele de miercuri.