Vremea astăzi, 16 noiembrie. Zonele din România în care va ploua

×
Codul embed a fost copiat

Miercuri avem vreme mai caldă decât în mod obişnuit, îndeosebi în ţinuturile sudice. Atmosfera se menţine închisă şi o să plouă în vestul, nordul şi centrul ţării, iar pe crestele montane ploile se vor transforma în lapoviţă şi chiar ninsoare.

Cele mai modeste valori de șapte-opt grade se ating în depresiuni. În schimb, în sudul şi în sud-estul ţării, ne-aşteaptă o zi destul de plăcută, cu soare, câţiva nori şi 15-16 grade.

Vremea în țară

În Dobrogea şi cu Bărăgan găsim soare şi vreme bună, însă miercuri dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă. Marți s-au atins nouă grade la Călăraşi, însă miercuri se încălzeşte şi vor fi 16 grade.

În Moldova sudică şi în nordul Munteniei vremea continuă să se încălzească. Nu sunt anunţate ploi; norii vor fi rari pe timpul zilei, iar maximele se opresc pe la 14 grade.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina găsim mulţi nori, ploi din loc în loc şi temperaturi de până la 13 grade Celsius.

Citește și
Un român s-a însurat cu o prințesă din Africa și a devenit Sultan. Soția lui a venit în România pentru a-l susține în cariera politică

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş găsim vreme neplăcută, înnorări şi mai multe reprize de ploaie pe parcursul zilei. Izolat se pot strânge cantităţi însemnate de apă şi se răceşte uşor.

În vestul ţării, cerul rămâne acoperit de nori, o să plouă, iar ploile continuă şi după lăsarea nopţii. Temperaturile ajung pe la 14-15 grade Celsius.

În centrul României este răcoare miercuri dimineaţa; însă temperaturile urcă rapid şi la amiază ajung la 29-30 de grade în vestul provinciei. La munte, după prânz ar putea să vină câteva averse slabe.

În Transilvania, avem o dimineaţă rece şi ceaţă, mai ales în depresiuni. Ploile apar în vestul provinciei, iar la munte la altitudini mari sunt şi precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. În rest zărim puţin şi soarele printre nori şi se încălzeşte uşor.

În Oltenia, norii vor fi numeroşi pe la munte pe unde mai vin câteva ploi, dar în rest se anunţă soare şi atmosferă plăcută. Temperaturile cresc cu șase-șapte grade faţă de ziua trecută.

În ţinuturile sudice, găsim vreme frumoasă, temperaturi în creştere însă acum dimineaţă mai sunt condiţii de ceaţă. După prânz se ating 16 grade în Lunca Dunării.

Vremea în București

În Bucureşti, miercuri se pare că o să avem vreme mai bună. Se arată soarele; se încălzeşte şi maxima ajunge pe la 15 grade. Norii se înmulţesc pe seară şi la noapte, când este posibil să plouă.

Joi, temperatura aerului scade uşor şi la amiază se ating în jur de 12 grade. Norii persistă pe tot parcursul zilei, o să plouă şi vântul va avea unele porniri.

Vineri cerul va fi acoperit de nori, vântul va fi activ şi maximă se opreşte pe la 10 grade - o valoare normală pentru această dată. În noaptea următoare, este posibil să plouă slab.

Sâmbăta atmosferă va fi închisã, o să plouă din când în când, iar maxima va ajunge pe la 12 grade. În noaptea de sâmbătă spre duminică, vântul va creşte în intensitate şi minima coboară spre patru grade.

Vremea la munte

La munte găsim vreme destul de neplăcută. Ploile vin mai ales în Carpaţii Occidentali şi Meridionali şi pot aduce cantităţi însemnate de apă. Pe creste se intensifică vântul şi, treptat, apar ninsorile şi lapoviţă. Temperaturile ajung la valori potrivite pentru mijlocul lunii noiembrie.

Joi vremea va fi neplăcută şi se răceşte serios. Pe suprafeţe mari apar precipitaţii consistente, care, treptat se vor transforma în ninsoare şi vântul prinde putere pe creşte.

Vineri avem o zi cam rece, cu înnorări temporare şi lapoviţa în Carpaţii Occidentali şi în Carpaţii Meridionali, iar în Carpaţii Orientali vor predomina ninsorile. Vântul va avea intensificări în masivele sudice.

Sâmbăta predomina vremea închisã, iar spre seară şi în noaptea de sâmbătă spre duminică va fi lapoviţă pe suprafeţe extinse. În Carpaţii Orientali, la altitudini mari va ninge şi se încălzeşte uşor.

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2026, simulată! Cu cine a picat România în grupa de 5
Citește și...
Vanuatu a declarat stare de urgență: „Planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă. Suntem în pericol.”
Vanuatu a declarat stare de urgență: „Planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă. Suntem în pericol.”

Premierul unei țări din Oceanul Pacific de Sud a avertizat că planeta noastră este deja prea fierbinte și periculoasă din cauza crizei climatice.

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit ”lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit ”lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată

În goana după voturi, mulți dintre candidații la alegerile prezidențiale din 2024 fac promisiuni fanteziste, uitând sau ignorând faptul că atribuțiile președintelui României sunt destul de limitate pe plan intern.

Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt
Cod roșu şi portocaliu de viscol în mai multe județe. O porțiune din A1 a fost închisă. Rafale puternice de vânt

În mai multe zone din țară se circulă cu dificultate, vineri. În județele. ANM a emis cod roșu și portocaliu de viscol pe parcursul zilei în mai multe zone. Este de asemenea în vigoare și o avertizare de vânt puternic.

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.