Temperaturi scăzute în toată țara. Cum va fi vremea la munte


Ultimul update: Luni 09 Octombrie 2017 13:31
Data publicarii: Vineri 29 Septembrie 2017 08:52
Categorie: Vremea

Vineri avem vreme răcoroasă, chiar rece în sud, est şi centru. Prin sudul ţării mai apar ceva înnorări, iar în Deltă şi pe litoral vântul continuă să sufle cu putere.

Maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni şi se opresc pe la 18 grade în ţinuturile vestice.

În Dobrogea şi în Bărăgan
, temperaturile mai scad puţin, iar vântul accentuează senzaţia de frig. Până la ora 10 este cod galben de vânt intens pentru judeţele Constanţa şi Tulcea cu rafale de vânt de peste 55 km/h. Apar şi ceva înnorări pe parcursul zilei, dar nu o să plouă.

Şi mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei găsim soare, nori mai puţini şi temperaturi modeste. Se vor înregistra cel mult 16-17 grade şi vântul va fi destul de activ.

În nordul Moldovei şi în Bucovina atmosfera va fi însorită, dar cam rece, îndeosebi în orele dimineţii. Maximele se vor situa între 14 şi 17 grade. La noapte va fi mai frig decât în noaptea trecută: se vor înregistra 2-3 grade şi vor fi condiţii de ceaţă.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş avem vreme frumoasă, cu cer mai mult senin, însă şi aici va fi cam răcoare: maximele se vor opri pe la 17-18 grade.

Soare şi vreme răcoroasă găsim şi în ţinuturile vestice. Temperaturile mai pierd un grad, două faţă de ziua trecută; se mai răceşte puţin şi pe timpul nopţii.

În centrul României nu prea zărim nori; nici pe la munte nu mai sunt semne de ploaie; doar vântul mai are unele porniri la altitudini mari. Temperaturile se menţin sub mediile perioadei. Noaptea apare ceaţă; iar în depresiuni se ating minus 4 grade şi se produce brumă.

În zona Olteniei norii vin şi trec; domină perioadele cu soare, dar regimul termic lasă de dorit. Maximele se opresc pe la 17 grade; la noapte temperaturile coboară până la 5 grade şi pe la câmpie s-ar putea să se formeze ceaţă.

În ţinuturile sudice aşteptăm vreme mai rece decât joi; se mai simte puţin şi vântul; iar în Lunca Dunării apar unele înnorări, dar fără ploi.

Se răceşte şi în zona Capitalei. Maxima se opreşte pe la 16 grade; atmosfera va fi destul de însorită şi vântul activ. Presiunea scade uşor; dar se menţine peste valoarea normală. La noapte se face mai frig: vor fi 6-7 grade în centrul oraşului şi vreo 4 grade la periferie.

La munte găsim vreme frumoasă, dar cam rece. Precipitaţiile lipsesc; norii vor fi rari; doar vântul va sufla mai tare în zonele de creastă. În majoritatea staţiunilor se anunţă temperaturi sub 10 grade.

În România vineri avem vreme răcoroasă, chiar rece în sud, est şi centru. Prin sudul ţării mai apar ceva înnorări, iar în Deltă şi pe litoral vântul mai poate atinge 60 Km/h.
Sâmbătă frigul persistă. Norii se mai adună în sudul şi sud-estul ţării, iar vântul continuă să sufle cu putere în zona Deltei şi pe litoral. În rest: cerul va fi senin, iar noaptea în depresiuni va fi din nou brumă.
Duminică: încă o zi rece; condiţii de ploaie slabă în extremitatea sudică şi în cea sud-estică şi vânt activ în Dobrogea, Bărăgan şi pe crestele montane. Dimineaţă şi noaptea se anunţă ceaţă.
Luni, temperaturile cresc uşor, dar încă avem valori mai scăzute decât ar fi normal. În sud-estul extrem s-ar putea să cadă câţiva stropi; dimineaţă şi noaptea revin condiţiile de ceaţă, iar în depresiuni reapare brumă.

În Bucureşti vineri avem soare, vreme rece, iar vântul mai agită un pic atmosfera. După prânz vor fi cam 16 grade; iar la noapte, în zona periferică temperatura va coborî până la 4 grade.
Sâmbătă aproape nicio schimbare. Maximă se opreşte pe la 16-17 grade, norii vor fi rari şi vântul-activ.
Duminică rămânem cu atmosfera însorită şi rece, iar vântul devine mai insistent.
Luni temperaturile cresc uşor, dar încă avem valori mai scăzute decât ar fi normal. Ziua va fi plăcută, însorită, iar maximă va ajunge pe la 19 grade.

La munte vineri găsim vreme frumoasă, dar cam rece şi un vânt destul de intens în zona crestelor.
Şi sâmbătă este destul de frig, dar că aspect vremea arată foarte bine: cer mai mult senin şi vânt activ tot pe creşte.
Duminică rămânem cu timpul frumos, deşi apar câţiva nori, iar vântul mai are unele porniri la altitudini mari.
Luni se încălzeşte uşor; însă chiar şi aşa vremea se menţine rece pentru această dată, îndeosebi în orele dimineţii. Noaptea, în Munţii Apuseni apar ceva înnorări, dar nu sunt semne de ploaie.

VIDEO PROTVPLUS.RO