Temperaturi de primăvară în luna februarie. Când se întoarce iarna


Ultimul update: Luni 04 Februarie 2019 09:55
Data publicarii: Luni 04 Februarie 2019 08:08
Categorie: Vremea

Începem săptămâna cu temperaturi ridicate pentru luna februarie. Luni avem valori de 15,16 grade în sud şi prin centru.

In Dobrogea şi Bărăgan atmosfera va fi plăcută, în ansamblu, ceata se risipeşte curând şi temperaturile cresc peste tot.

Mai sus, vremea va fi schimbătoare, cu soare prin Muntenia şi nori de joasă altitudine în Moldova.

În nordul Moldovei şi în Bucovina soarele va apărea destul de rar, iar umezeală şi ceata persista. Temperaturile vor ajunge până la 8 grade Celsius. 

Se schimbă vremea şi în nordul Transilvaniei şi prin Maramureş. Duminica au fost 14 grade, luni, cel mult 11, iar norii vor acoperi majoritatea zonelor. La noapte se mai răceşte şi minimele tind spre zero grade.

În vestul ţării va fi vreme închisă, se răceşte şi o să plouă din când în când. Temperaturile scad chiar şi cu 12 grade faţă de ziua trecută.

În Transilvania mai găsim un pic de soare şi atmosfera agreabilă pe timpul zile, dar dimineaţa avem un cod galben de ceaţă persistenta pentru judeţul Harghita. Valorile termice sunt de lună martie, nu de februarie.

În Oltenia sunt anunţate temperaturi ridicate şi soare cu nori. Scăpăm de ceaţă, dar la noapte vine ploaia şi aici.

Şi în sudul ţării aşteptam vreme mai caldă, cu maxime de 15, 16 grade. Norii apar temporar, iar ceaţa din Lunca Dunării se va risipi destul de repede.

În Bucureşti rămânem cu vremea caldă. Atmosfera va fi schimbătoare şi maxima termică va ajunge până la 12 grade Celsius. Peste noapte vor fi conditii de ceaţă şi burniţa, ântul va avea unele porniri.

La munte temperaturile scad uşor. Apar ceva ploi în zona Apusenilor, iar pe creste va fi lapoviţă. În staţiuni găsim destulă zăpadă, însă temperaturile urcă spre 10 grade la prânz, aşa că starea pârtiilor va avea de suferit.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile:

Luni scad temperaturile prin ţinuturile vestice, dar aerul cald persista în sud şi prin centru. Ploile apar tot în vestul ţării, iar în sud şi est, ceaţa şi burniţa pot persista.

Marti se mai răceşte puţin, dar prin centru şi sud avem încă vreme caldă. Atmosferă va fi mohorâtă, cu ploi locale în jumătatea vestică, şi condiţii de burniţa în rest. Vântul prinde putere în Muntenia şi Dobrogea.

Miercuri ne-aşteaptă altă zi închisă şi umedă, cu ploi slabe prin sud, dar şi ceva lapoviţă în noaptea următoare. Nu scăpăm nici de ceaţă, iar prin sud-est vântul va mai avea unele intensificări.

Joi se pare că se reglează regimul termic. Ajungem la normal cu temperaturile, iar norii acoperă majoritatea zonelor. Precipitaţiile vor fi rare, dar o să avem ceata cu burniţa sau fulguieli. Noaptea, mercurul din termometre scade sub zero grade peste tot.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO