Soare cu dinti in Transilvania si incalzire in vestul Moldovei. Nu scapam insa de vant, ceata, chiciura si ninsori

08-12-2016 09:24


Astazi vremea incepe sa se incalzeasca, mai accentuat in nord-est. In sud avem soare dimineata, prin nord-vest, centru si est se aduna norii, iar vantul prinde putere in sud-est. Prin centru si vest apar ceata si chiciura.

Maximele vor fi de la minus 4 la 8 grade.

Avem un cod galben de ceata in judetul Sibiu pana la ora 10. Ceata din zonele joase determina scaderea vizibilitatii sub 200 m, izolat sub 50 m si este posibil sa se depuna poleiul, asadar conduceti cu mare atentie.

In Dobrogea si in Baragan se anunta vreme insorita si un vant nervos peste zi. Maximele salta cu doua, trei grade pe latura nordica. La noapte avem minime putin sub 0 grade, ceata in Baragan si ploaie in nordul Dobrogei.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei se aduna ceva nori si sunt conditii de ploaie slaba. Se incalzeste fata de ieri.

In nordul Moldovei si in Bucovina prindem o incalzire serioasa, mai cu seama pe latura vestica, adica in zona deluroasa si subcarpatica; vor fi chiar si 8 grade la amiaza; ieri au fost zero grade. Vin si cativa stropi. La noapte avem temperaturi de zero grade si peste zero.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim destul de multi nori si vreme rece. Incalzirea este destul de firava deocamdata. La noapte scapam de ger, dar vom avea minus 6, minus 7 grade.

In vestul tarii vremea va fi relativ frumoasa, dar rece deocamdata si cu o dimineata cetoasa. Maximele urca fata de ieri, dar se opresc la 2-3 grade. La noapte va fi ceata.

In tinuturile centrale: vreme rece, ceata dimineata si soare cu nori mai tarziu; maxime asemanatoare cu cele de ieri. Saltul este unul destul de anemic. Gerul de peste noapte se stinge: minimele ajung la minus 8 grade.

In sud-vestul tarii se insenineaza, dar temperaturile raman pe loc; nu sunt schimbari fata de ieri. Abia de la noapte se simte o dezmortire a vremii. Minimele se opresc la minus 2 grade.

Si in sudul tarii vedem soarele. Incalzirea va fi perceptibila tot in zonele deluroase; la campie avem cam aceleasi temperaturi ca ieri. Noaptea va fi un pic mai blanda, cu minime de minus 2, minus 3 grade.

In Bucuresti, azi prindem vreme mai buna ca ieri, desi temperaturile nu cresc deocamdata. Vom avea soare, este posibil sa se insenineze complet pentru ca vantul ramane activ. Revine la normal si presiunea atmosferica.

La munte asteptam o incalzire a vremii. Norii apar temporar, iar in zona Orientalilor pot veni sporadic ninsori sau lapovita. Mare atentie la polei! Vantul va sufla cu putere pe creste, iar mai jos, pe vai si in depresiuni se depune chiciura si revine ceata.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile:

Maine este posibil sa picure in est si sud-est si se incalzeste aproape peste tot. Un salt termic apreciabil se asteapta prin sud si est, pe unde va fi mai cald decat in statistici. La munte apare un pic de lapovita si vantul ramane activ; se inteteste si prin sud si est.

Sambata avem vreme calda, mai cu seama in sud si est; ploi locale sporadice chiar pot veni in nord, nord-est si centru. In rest, vreme frumoasa cu 14 grade in sudul Olteniei.

Si duminica prindem tot vreme calda, foarte putini nori ziua, vant nervos si maxime de la 4 la 14 grade. In noaptea urmatoare patrund ceva precipitatii din vest spre centru.

VIDEO PROTVPLUS.RO