Instabilitatea atmosferica si ploile ne strica ziua, dar inceputul de saptamana vine cu o incalzire a vremii si cu soare

18-06-2017 09:00


Duminica, avem inca o zi cu instabilitate si se mai racoreste. Asteptam ploi in aversa, cu descarcari electrice si vant mai puternic in Muntenia, Dobrogea, Moldova, Transilvania, in zonele inalte si local in restul tarii.

Se vor acumula cantitati de apa de peste 20 l/mp, iar pe arii restranse la munte si in sud-estul tarii, se vor depasi 40 l/mp. Izolat, vor fi conditii de grindina. Amiaza va aduce temperaturi cuprinse intre 15 grade in depresiuni si 24 de grade in nord-vest.

Maximele termice se vor situa intre 15 si 24 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor atinge in nord-vestul tarii.

In Dobrogea si Baragan, se anunta vreme inchisa, cu ploi in mai multe reprize! Acestea vor veni insotite de tunete, fulgere si chiar vijelii. In sudul litoralului, izolat se vor stringe cantitati de apa de 40 l/mp. Valorile termice vor continua sa scada si se vor situa sub normalul acestei perioade.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei, atmosfera va fi mohorita si vor fi averse consistente, vintul va avea rabufniri si sunt posibile caderi de grindina. Se vor stringe cantitati mai mari de apa, iar temperaturile scad cu 5-6 grade fata de cele de sambata.

In nordul Moldovei si in Bucovina, apar ceva ploi pe parcursul zilei, dar zarim si soarele din cand in cand. Pe la munte se acumuleaza cantitati mai mari de apa.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures va fi o zi destul de buna, chiar daca se pot scutura cativa nori. In zona Orientalilor, se vor stringe cantitati mai insemnate de apa. Maximele termice, in scadere fata de ziua trecuta, vor ajunge pina la 24 de grade Celsius.

Si in vestul tarii mai vin ploi de scurta durat,a insa vor fi si perioade cu soare, iar temperaturile vor continua sa scada.

In tinuturile centrale gasim multi nori, averse temporare si cantitati mai mari de apa in zona de munte. Maximele termice, scad chiar si cu 7 grade fata de cele de sambata.

In Oltenia, se anunta vreme mai buna, iar ploile se vor semnala doar temporar si pe suprafete restrinse. Se mai racoreste si pe aici.

In sudul tarii, urmeaza inca o zi inchisa cu ploi frecvente si abundente, iar temperaturile scad chiar si cu 6-7 grade fata de sambata.

In Bucuresti, duminica se mai raceste, se vor inregistra 19 de grade, cerul va fi mai mult noros si va ploua serios. Vantul se inteteste seara si in prima parte a noptii.

Si la munte, asteptam o zi racoroasa. Norii vor fi numerosi in timpul zilei si vor aduce averse care vor fi insotite de toata suita de fenomene spcifice instabilitatii. In zona Carpatilor Orientali si Meridionali, pe arii restrinse se vor stringe cantitati de apa de peste 40 l/mp si vor fi posibile caderi de grindina. Noaptea, ploile se restring si scad in intensitate.

La mare, se anunta o zi mai rece ca cea de sambata. Din cind in cind, vor veni averse, iar in sudul litoralului, cantitatile de apa vor depasi local 25 l/mp si izolat 40 l/mp. Vantul va sufla moderat si va avea rabufniri, in special pe timpul zilei. Pe plaja, dar si in apa marii, vor fi in jur de 20 de grade Celsius.

La noapte, mai vin ploi pe suprafete restrinse in sudul si in sud-estul tarii dar si in zonele centrale. In rest, cerul va fi variabil si doar intamplator pot sa cada 2-3 stropi de ploaie. Dimineata, temperaturile se vor situa intre 7 grade in depresiuni si 17 grade pe litoral.

Incepem saptamina, cu o incalzire semnificativa si cateva averse in jumatatea de sud-est a tarii si la munte. Vantul va fi activ si se va inteti in zona montana inalta, dar si in est si in sud-est. Maximele termice se vor situa intre 22 si 30 de grade Celsius.

In Bucuresti, luni se incalzeste si mai vin catvea ploi slabe in prima parte a zilei, apoi atmosfera va fi insorita. Vantul va sufla moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 27 de grade.

Marti, va predomina vremea frumoasa si va continua sa se incalzeasca si se vor inregistra 31 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, dupa-amiaza si seara se mai string norii dar conditiile de ploaie vor fi reduse.

Ziua de miercuri ne aduce mult soare si 33 de grade in termometre. Spre seara e posibil sa vina cateva averse cu descarcãri electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

La munte, luni, ploile se raresc si va incalzi. Cerul va fi variabil si doar in zona Carpatilor Meridionali se vor semnala ploi de scurta duratã si descarcari electrice. Vantul va avea intensificari in zona montana inalta.

Marti, se anunta vreme in general frumoasa si va continua sa se incalzeascã. Pe spatii mici, in Carpatii Orientali si Meridionali, vor veni cateva averse.

Miercuri, norii se aduna treptat dupa prinz si isi vor face aparitia aversele, la inceput in masivele nordice si nord-vestice, apoi si in restul zonei montane. Pe suprafete mici, se vor putea stringe cantitati de apa mai insemnate si vor fi posibile caderi de grindina.

La mare, luni, in sudul litoralului mai vin cateva ploi slabe dimineata dar peste zi va fi vreme buna. Vantul se va inteti temporar pe timpul zilei. Pe plaja vor fi temperaturi intre 24 si 26 de grade, iar in apa marii vor fi cel mult 21 de grade.

Marti, va continua sa se incalzeasca, iar vremea va fi calda si in general frumoasa. Briza va fi active, iar in aer se vor atinge 28 de grade Celsius.

Miercuri, se mai incalzeste putin si vom avea tot vreme frumoasa. Temperatura aerului va ajunge pina la 29 de grade Celsius, iar apa marii va ajunge la 22 de grade. Noaptea se aduna norii si vin cateva averse cu fenomene electrice si vint mai intens.

VIDEO PROTVPLUS.RO