Cum va fi vremea în următoarele zile. Temperaturile vor scădea semnificativ. Prognoza ANM

frig, ploaie, toamna
Shutterstock

Vremea se va răci accentuat în următoarele trei zile la nivelul întregii ţări, iar temperaturile maxime vor coborî până la 3 grade în Moldova, urmând ca, săptămâna viitoare, valorile din termometre să urce din nou, potrivit Agerpres.

Precipitaţii mai importante se vor semnala, cu precădere, în perioada 4 - 6 aprilie, potrivit estimării evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 3 - 16 aprilie 2023, publicată luni de Administraţia Naţională de Meteorologie.

În Banat, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11 - 12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi, astfel că la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade Celsius.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16 - 18 grade.

Nopţile vor fi reci în perioada 5 - 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Citește și
INVESTIGAȚIE. Ce au în comun Cristian Popescu Piedone și Nicușor Dan: primăriile pe care le conduc au semnat contracte de milioane de euro cu firme ai căror patroni au conexiuni cu oameni din serviciile secrete

Vor fi precipitaţii, local însemnate cantitativ, în 4 şi 5 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse şi vor avea caracter temporar.

Cum va fi vremea în Crișana

În Crişana, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11 - 13 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, apropiate de normele climatologice, spre o medie regională de 17 - 18 grade.

Evoluţia temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora uşor negativă în perioada 4 - 8 aprilie, apoi o creştere uşoară până la 3 - 4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

Cum va fi vremea în Transilvania

În Transilvania, vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori, în medie de 10 - 11 grade.

Spre mijlocul lunii sunt posibile valori mai ridicate, de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Tendinţa va fi de scădere în ceea ce priveşte temperaturile minime de la 2 - 5 grade în primele nopţi, până spre -2 - 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 şi 11 aprilie.

Cum va fi vremea în Maramureș

În Maramureş, săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 şi 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă.

Va urma o încălzire apreciabilă la finalul săptămânii când se vor atinge maxime în general peste 10 - 12 grade, iar până spre mijlocul lunii aprilie, chiar dacă vor mai fi mici variaţii, media temperaturilor maxime va ajunge la 14 - 16 grade.

Nopţile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1 - 0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte - ploaie, lapoviţă şi ninsoare), iar pe arii mai restrânse şi în restul intervalului.

Cum va fi vremea în Moldova

În Moldova, vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2 - 3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obişnuit.

Spre mijlocul lunii aprilie sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 - 8 aprilie, cu posibile valori uşor negative mai ales în nordul regiunii, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3 - 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviţă şi ninsoare). Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Cum va fi vremea în Dobrogea

Şi în Dobrogea vremea se va răci treptat, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8 - 10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13 - 14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variaţii semnificative şi vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitaţii în perioada 4 - 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Cum va fi vremea în Muntenia

În Muntenia, răcirea vremii va fi accentuată, iar de la o medie a temperaturilor maxime de 16 grade în prima zi, se va ajunge la 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general, peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3 - 5 grade în primele nopţi, vor scădea la 1 - 2 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4 - 5 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 7 aprilie, local însemnate cantitativ.

Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Cum va fi vremea în Oltenia

În Oltenia, vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6 - 8 grade în perioada 4 - 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru a doua săptămână, tendinţa valorilor termice va fi de creştere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16 - 18 grade.

Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopţi, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 - 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în perioada 3 - 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Cum va fi vremea la munte

Vremea se va răci accentuat la munte şi va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2 - 0 grade, iar în timpul nopţilor vor fi minime, în general de -6 - -4 grade.

Ulterior se va încălzi uşor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia spre mijlocul lunii aprilie, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar a celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitaţii în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 - 7 aprilie, când vor fi şi cantităţi de apă însemnate (vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zăpadă) şi în zilele de 10, 11 şi 12 aprilie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"
Citește și...
Vremea azi, 21 mai. După temperaturi de 30 de grade apar averse consistente, cu tunete, fulgere și grindină
Vremea azi, 21 mai. După temperaturi de 30 de grade apar averse consistente, cu tunete, fulgere și grindină

Se încălzește. Vremea frumoasă cuprinde aproape toată țara, iar maximele pleacă de la 20-21 de grade pe litoral și ajung la 29 de grade în vestul și în nord-vestul României. Pe seară, un alt val de ploi pătrunde prin vest.

 

Vremea azi, 20 mai. Atmosferă închisă în unele regiuni ale țării. Sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute
Vremea azi, 20 mai. Atmosferă închisă în unele regiuni ale țării. Sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute

Va fi cam înnorat și o să plouă în sudul țării. Pe aici o să fie mai răcoare decât ar trebui. În rest avem vreme caldă, dar și câteva averse după-amiază, în special în zonele de munte. Temperaturile urcă până la 27 de grade în centru și în vest.  

Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua
Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua

Duminică temperaturile continuă să crească și se face mai cald decât în mod obișnuit, insă va crește și instabilitatea.  

Recomandări
State NATO fac presiuni pentru mobilizarea trupelor în Ucraina. Cine vrea să trimită soldați pe front
State NATO fac presiuni pentru mobilizarea trupelor în Ucraina. Cine vrea să trimită soldați pe front

Unele state membre NATO își încurajează aliații să fie mai îndrăzneți atunci când vine vorba de trimiterea propriilor soldați în Ucraina.  

500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile
500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile

Jumătate de milion de euro fonduri europene au ajuns la școala cu risc de abandon din Curcani, județul Călărași. Proiectele au fost scrise de profesori care vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile și să aibă un viitor.

Marea întrebare în Iran după moartea lui Raisi. „Este una dintre cele mai mari provocări cu care se vor confrunta”
Marea întrebare în Iran după moartea lui Raisi. „Este una dintre cele mai mari provocări cu care se vor confrunta”

Ebrahim Raisi era președintele Iranului de trei ani, însă nu a fost o figură iubită.