Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni. Prognoza meteo pe regiuni

ghiocei
Shutterstock

Regimul termic prognozat pentru perioada 5-18 februarie va fi unul oscilant, de la o săptămână la alta, astfel încât se va trece la valori chiar şi cu 15 grade mai scăzute, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

În Banat, cu variaţii în general uşoare de la o zi la alta, în intervalul 5-12 februarie vremea va fi deosebit de caldă, valorile medii ale maximelor urmând a se încadra între 14 şi 18 grade. Ulterior zilei de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează maxime de 3 - 4 grade, în medie regională. Minimele vor avea un parcurs similar cu cel al maximelor; în intervalul 5 - 12 februarie vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă şi se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar ulterior nopţii de 12 februarie şi până la sfârşitul intervalului de prognoză vor scădea până spre o medie de -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mare în ziua de 5 februarie, apoi va fi în creştere începând cu 12 februarie.

În Crişana, vremea va fi deosebit de caldă în decursul acestei săptămâni, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 12 şi 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 şi 7 grade. După 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, să se înregistreze medii ale maximelor de 3 - 4 grade şi ale minimelor în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în primele două zile ale intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie.

În Transilvania, regimul termic va fi unul ridicat, până pe 12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 9 şi 16 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, urmând astfel ca până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele să scadă până spre valori medii în jurul a două grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mai ridicate decât normele climatologice ale acestei perioade în intervalul 5- 13 februarie şi vor fi cuprinse între un grad şi patru grade, după care vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului de prognoză, până spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în primele două zile ale intervalului şi, din nou, începând cu data de 13 februarie.

În Maramureş, vremea va fi mai caldă decât în mod normal, în intervalul 5-12 februarie, când se vor înregistra valori medii ale maximelor cuprinse între 11 şi 16 grade. După 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea până spre valori medii de 2 - 3 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât normele climatologice ale perioadei, în intervalul 5 - 13 februarie, şi vor fi cuprinse între 4 şi 6 grade, apoi acestea vor fi în scădere până la finalul analizat, când se vor înregistra valori medii în jurul a -4 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată luni şi marţi (5 şi 6 februarie), precum şi în zilele de 8 şi 9 februarie, însă din nou după data de 13 februarie.

Citește și
furtuna
Cod galben de ploi torențiale și vijelii în România. Zonele vizate | HARTĂ

În Moldova, timp de o săptămână (5-12 februarie) se vor consemna valori medii ale maximelor cuprinse între 12 şi 18 grade. Mai târziu, vremea va intra într-un proces de răcire. Astfel, până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea până spre valori medii în jurul a 2 grade. Valorile medii ale minimelor vor fi mult mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în intervalul 5- 13 februarie, şi vor fi cuprinse între un grad şi 7 grade, apoi vor scădea treptat până la sfârşitul intervalului, spre -5 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi ridicată în prima zi a intervalului şi, din nou, începând cu data de 13 februarie.

În Dobrogea, până luni, 12 februarie, valorile medii ale maximelor se vor încadra între 15 şi 17 grade, iar cele ale minimelor între 4 şi 9 grade. Ulterior, vremea se va răci, iar maximele vor scădea spre valori medii de 4 - 5 grade, în timp ce minimele ajung la -1 grad. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte începând cu data de 13 februarie.

În Muntenia, vremea va fi deosebit de caldă, iar în perioada 5 -12 februarie, valorile medii ale maximelor se vor încadra între 16 şi 18 grade, iar cele ale minimelor între 3 şi 7 grade. De la începutul săptămânii viitoare, regimul termic va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de 4 - 5 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va creşte începând cu data de 13 februarie.

În Oltenia, valorile medii ale maximelor vor fi mari pentru această perioadă, iar până pe 12 februarie se vor încadra între 15 şi 19 grade. De asemenea, minimele vor oscila între 3 şi 5 grade. După data de 12 februarie, vremea va intra într-un proces de răcire, astfel încât până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor scădea spre valori medii de cel mult 6 grade, iar minimele până în jurul a -3 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 13 februarie.

La munte, regimul termic va fi ridicat, în intervalul 5-12 februarie, când valorile medii ale maximelor se vor încadra între 3 şi 8 grade, iar cele ale minimelor între -2 şi 2 grade. De săptămâna viitoare (din 12 februarie) vremea va intra într-un proces de răcire, iar maximele vor scădea spre valori medii de 4 grade, în timp ce minimele până în jurul a -10 grade. Probabilitatea pentru precipitaţii va fi mai ridicată la începutul intervalului, apoi din nou începând cu data de 12 februarie. 

Articol recomandat de sport.ro
Ianis Hagi și fiica lui Gică Popescu și-au lansat o afacere împreună! O vedetă de la FCSB, protagonist în videoclipul de prezentare
Ianis Hagi și fiica lui Gică Popescu și-au lansat o afacere împreună! O vedetă de la FCSB, protagonist în videoclipul de prezentare
Citește și...
Cod galben de ploi torențiale și vijelii în România. Zonele vizate | HARTĂ
Cod galben de ploi torențiale și vijelii în România. Zonele vizate | HARTĂ

Un cod galben de ploi torenţiale, vijelii, descărcări electrice şi căderi de grindină este valabil joi de la 12:00 şi până la ora 21:00, în Banat, Crişana şi vestul Transilvaniei.

Vremea azi, 24 aprilie. Soare și temperaturi de vară în majoritatea țării, ploi și grindină în vest și la munte
Vremea azi, 24 aprilie. Soare și temperaturi de vară în majoritatea țării, ploi și grindină în vest și la munte

Ziua de astăzi aduce vreme frumoasă și caldă în multe zone. După-amiaza, în ținuturile vestice apar mai multe serii de averse zgomotoase și e posibil să cadă grindină.

Localităţi din mai multe judeţe, sub Cod portocaliu miercuri după-amiază. Vor fi averse torențiale, vijelii și grindină
Localităţi din mai multe judeţe, sub Cod portocaliu miercuri după-amiază. Vor fi averse torențiale, vijelii și grindină

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, miercuri, o nouă avertizare nowcasting Cod portocaliu de instabilitate atmosferică, valabilă în localităţi din mai multe judeţe.

Recomandări
Gabriel Liiceanu le cere românilor să meargă la vot, chiar dacă “clasa politică arată mult mai rău decât poporul”
Gabriel Liiceanu le cere românilor să meargă la vot, chiar dacă “clasa politică arată mult mai rău decât poporul”

Drama României este că “nu are clasa politică pe care o merită”, și care “arată mult mai rău decât arată poporul”, a declarat, într-un interviu pentru Știrile PRO TV, scriitorul și filosoful Gabriel Liiceanu.

Ghidul alegătorului la alegerile prezidențiale, 2025. Poți vota în orice secție, dacă nu ești în localitatea de domiciliu
Ghidul alegătorului la alegerile prezidențiale, 2025. Poți vota în orice secție, dacă nu ești în localitatea de domiciliu

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a lansat un videoclip în care sunt explicate cele mai importante informații legate de dreptul de vot la alegerile pentru Președintele României din anul 2025.

Donald Trump, mesaj dur pentru Vladimir Putin: „Oprește-te! Hai să încheiem acordul de pace”
Donald Trump, mesaj dur pentru Vladimir Putin: „Oprește-te! Hai să încheiem acordul de pace”

Preşedintele american Donald Trump, care l-a criticat miercuri pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski pentru refuzul de a oficializa cedarea Crimeei către Rusia, şi-a îndreptat joi criticile şi asupra preşedintelui rus Vladimir Putin.