Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Ce se întâmplă cu temperaturile după vortexul polar

Vremea astăzi, 16 august. Ploi puternice în unele zone, dar și căldură înăbușitoare în alte regiuni
Shutterstock

Peste România vine un vortex polar care va duce la o scădere a temperaturilor în toată țara, dar până de Paște vremea își va reveni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște și de Florii în fiecare regiune în parte.  

În estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 03-16 aprilie 2023, ANM arată care sunt temperaturile maxime și minime prognozate pentru fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în Banat

Potrivit estimărilor ANM, vremea se va răci accentuat, odată cu venirea vortexului polar, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11...12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi. Astfel că în perioada Floriilor, sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru Săptămâna Mare, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, în weekendul de Paște, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16...18 grade.

Nopțile vor fi reci în perioada 5 – 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Citește și
Cum a așteptat Ucraina asaltul rușilor în Harkov. Dezvăluirile unor soldați ucraineni despre scenele haotice de pe front

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi însemnate cantitativ în 4 și 5 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse și vor avea caracter temporar.

Prognoza meteo pentru Paște și Florii în Crișana

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11...13 grade.

În Săptămâna Patimilor, meteorologii se anunță la o creștere a temperaturilor, pentru ca în weekendul Paștelui să fie o medie regională de 17...18 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora ușor negativă în perioada 4 – 8 aprilie, apoi o creștere ușoară până la 3...4 grade de Paște.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

Vremea de Paște și Florii în Transilvania

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade. În preajma Floriilor, temperaturile vor începe să crească treptat până la valori, în medie de 10...11 grade.

Spre mijlocul lunii, când este și Paștele, sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Meteorologii anunță că temperaturile minime vor avea o tendință de scădere de la 2...5 grade în primele nopți, până spre -2...0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

În perioada 3-7 aprilie sunt așteptate precipitații mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare, iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 aprilie.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în Maramureș

Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 și 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în Maramureș.

În perioada Floriilor va urma o încălzire apreciabilă și se vor atinge maxime în general peste 10...12 grade. De Paște și în Săptămâna Mare, chiar dacă vor mai fi mici variații, media temperaturilor maxime va crește și va ajunge la 14...16 grade.

Nopțile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru Paște și Florii în Moldova

Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2...3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit.

În ultima parte a Săptămânii Mari și în perioada Paștelui sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori ușor negative mai ales în Bucovina, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3...4 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, temporar se vor semnala în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare). Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată până de Paște, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Vremea în Dobrogea de Paște și de Florii

Vremea se va răci treptat și în Dobrogea, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

În apropierea weekendului de Paște, vremea se va încălzi ușor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13...14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variații semnificative și vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 4 – 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în București și Muntenia

În Muntenia, răcirea va fi accentuată iar media temperaturilor va ajunge la 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de Florii sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

În Săptămâna Mare, tendința valorilor termice va fi de creștere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3...5 grade în primele nopți, vor scădea la 1...2 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4...5 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Prognoza meteo pentru Oltenia de Florii și Paște

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime, va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

În Săptămâna Mare, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16...18 grade.

Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopți, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște la munte

Meteorologii anunță că la munte vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6...-4 grade.

În Săptămâna Mare, se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia în weekendul de Paște, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"
FOTO ȘI VIDEO Reacția presei maghiare după ce steagul Ținutului Secuiesc a fost interzis pe Arena Națională. Suporter: "E doar un steag! Pentru ce?"
Citește și...
Vremea azi, 20 mai. Atmosferă închisă în unele regiuni ale țării. Sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute
Vremea azi, 20 mai. Atmosferă închisă în unele regiuni ale țării. Sunt anunțate ploi și temperaturi scăzute

Va fi cam înnorat și o să plouă în sudul țării. Pe aici o să fie mai răcoare decât ar trebui. În rest avem vreme caldă, dar și câteva averse după-amiază, în special în zonele de munte. Temperaturile urcă până la 27 de grade în centru și în vest.  

Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua
Vremea azi, 19 mai 2024. Temperaturile, mai mari decât normalul perioadei. Care sunt maximele zilei și unde va ploua

Duminică temperaturile continuă să crească și se face mai cald decât în mod obișnuit, insă va crește și instabilitatea.  

Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua
Vremea azi, 18 mai 2024. Temperaturile cresc în cea mai mare parte a țării. Zonele în care va ploua

Sâmbătă, 18 mai, se încălzește în cea mai mare parte a țării. O să plouă în nord, în nord-est, în centru și la munte. În rest avem o zi destul de însorită și un vânt mai activ în ținuturile estice.

Recomandări
Prima reacție a premierului Benjamin Netanyahu după ce CPI a cerut mandat de arestare pe numele lui, pentru crime de război
Prima reacție a premierului Benjamin Netanyahu după ce CPI a cerut mandat de arestare pe numele lui, pentru crime de război

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât pe numele său, cât şi pe numele unor lideri Hamas.

500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile
500.000 de euro fonduri europene la o școală din Călărași. Profesorii vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile

Jumătate de milion de euro fonduri europene au ajuns la școala cu risc de abandon din Curcani, județul Călărași. Proiectele au fost scrise de profesori care vor să-i ajute pe copii să-și termine studiile și să aibă un viitor.

Ce se va întâmpla în Iran, după moartea președintelui. „Liderul suprem nu mai deține puterea absolută”
Ce se va întâmpla în Iran, după moartea președintelui. „Liderul suprem nu mai deține puterea absolută”

Liderul suprem iranian, ayatollahul Ali Khamenei, “nu mai deține puterea absolută în țară”, iar dacă poporul va vota pentru un președinte mai moderat, acesta va fi obligat să accepte rezultatul votului.