Cum va fi vremea de Paște și de Florii. Ce se întâmplă cu temperaturile după vortexul polar

Vremea astăzi, 16 august. Ploi puternice în unele zone, dar și căldură înăbușitoare în alte regiuni
Shutterstock

Peste România vine un vortex polar care va duce la o scădere a temperaturilor în toată țara, dar până de Paște vremea își va reveni. Meteorologii au anunțat cum va fi vremea de Paște și de Florii în fiecare regiune în parte.  

În estimarea evoluției valorilor termice și a precipitațiilor pentru perioada 03-16 aprilie 2023, ANM arată care sunt temperaturile maxime și minime prognozate pentru fiecare regiune a țării.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în Banat

Potrivit estimărilor ANM, vremea se va răci accentuat, odată cu venirea vortexului polar, astfel că media zilnică a temperaturii maxime va scădea de la 11...12 grade, spre 3...4 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi. Astfel că în perioada Floriilor, sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

Pentru Săptămâna Mare, valorile termice vor fi în creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, în weekendul de Paște, când se vor putea înregistra valori medii ale maximelor de 16...18 grade.

Nopțile vor fi reci în perioada 5 – 8 aprilie, cu o medie regională a temperaturilor minime de -2...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori în jurul a 4 grade.

Citește și
soare
Prognoza meteo azi, 19 decembrie. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Care vor fi maximele termice

În ceea ce privește precipitațiile, vor fi însemnate cantitativ în 4 și 5 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar în restul intervalului acestea vor fi pe arii mai restrânse și vor avea caracter temporar.

Prognoza meteo pentru Paște și Florii în Crișana

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade, apoi se va încălzi treptat până la valori de 11...13 grade.

În Săptămâna Patimilor, meteorologii se anunță la o creștere a temperaturilor, pentru ca în weekendul Paștelui să fie o medie regională de 17...18 grade.

Evoluția temperaturilor minime va fi asemănătoare, respectiv o medie a acestora ușor negativă în perioada 4 – 8 aprilie, apoi o creștere ușoară până la 3...4 grade de Paște.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în jurul datei de 10 aprilie.

Vremea de Paște și Florii în Transilvania

Vremea va deveni deosebit de rece în perioada 4 – 6 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de numai 4 grade. În preajma Floriilor, temperaturile vor începe să crească treptat până la valori, în medie de 10...11 grade.

Spre mijlocul lunii, când este și Paștele, sunt posibile valori mai ridicate, în jurul valorii de 15 grade, apropiate de normele climatologice.

Meteorologii anunță că temperaturile minime vor avea o tendință de scădere de la 2...5 grade în primele nopți, până spre -2...0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, iar pentru a doua săptămână sunt estimate valori în jurul a 2 grade.

În perioada 3-7 aprilie sunt așteptate precipitații mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare, iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului, cu o probabilitate mai ridicată în 10 și 11 aprilie.

Cum va fi vremea de Florii și de Paște în Maramureș

Săptămâna va debuta cu o răcire semnificativă a vremii, astfel că mediile temperaturilor maxime vor coborî de la 10 grade în prima zi, spre 4...5 grade în zilele de 4, 5 și 6 aprilie, valori ce vor caracteriza o vreme deosebit de rece pentru această perioadă în Maramureș.

În perioada Floriilor va urma o încălzire apreciabilă și se vor atinge maxime în general peste 10...12 grade. De Paște și în Săptămâna Mare, chiar dacă vor mai fi mici variații, media temperaturilor maxime va crește și va ajunge la 14...16 grade.

Nopțile vor fi reci în prima săptămână, când media regională a temperaturilor minime va fi de -1...0 grade, urmând ca ulterior să se atingă valori de 2...4 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 3-7 aprilie (când vor fi mixte – ploaie, lapoviță și ninsoare), iar pe arii mai restrânse și în restul intervalului.

Prognoza meteo pentru Paște și Florii în Moldova

Vremea se va răci accentuat în ziua de 4 aprilie, când media regională a temperaturilor maxime va fi de numai 2...3 grade, cu mult sub normalul climatologic, apoi se va încălzi treptat, însă va fi în continuare mai rece decât în mod obișnuit.

În ultima parte a Săptămânii Mari și în perioada Paștelui sunt estimate temperaturi maxime mai ridicate, ce pot atinge o medie de 14...15 grade.

Temperaturile minime se vor situa în jurul valorii de 1 grad în perioada 4 – 8 aprilie, cu posibile valori ușor negative mai ales în Bucovina, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 3...4 grade.

În ceea ce privește precipitațiile, temporar se vor semnala în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ (sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare). Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată până de Paște, dar mai ales în jurul datei de 11 aprilie.

Vremea în Dobrogea de Paște și de Florii

Vremea se va răci treptat și în Dobrogea, astfel că la mijlocul săptămânii, media temperaturilor maxime va fi de 8...10 grade, iar a celor minime se va situa în jurul valorii de 3 grade.

În apropierea weekendului de Paște, vremea se va încălzi ușor, astfel încât maximele termice vor atinge o medie zilnică de 12 grade, cu posibile valori de 13...14 grade, spre finalul intervalului, iar minimele nu vor avea variații semnificative și vor fi în jurul a 6 grade.

Temporar vor fi precipitații în perioada 4 – 6 aprilie, iar cu o probabilitate destul de ridicată și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște în București și Muntenia

În Muntenia, răcirea va fi accentuată iar media temperaturilor va ajunge la 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi treptat, astfel încât de Florii sunt estimate maxime în jurul a 13 grade.

În Săptămâna Mare, tendința valorilor termice va fi de creștere, mai ales spre finalul perioadei, când vremea va deveni normală sub aspect termic, cu temperaturi maxime, în general peste 16 grade.

Temperaturile minime vor fi de 3...5 grade în primele nopți, vor scădea la 1...2 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului sunt estimate valori în medie de 4...5 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 7 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Prognoza meteo pentru Oltenia de Florii și Paște

Vremea se va răci accentuat, astfel că media zilnică a temperaturii maxime, va scădea de la 16 grade în prima zi, spre 6...8 grade în perioada 4 – 6 aprilie, apoi se va încălzi astfel la finalul primei săptămâni sunt estimate maxime în jurul a 12 grade.

În Săptămâna Mare, tendința valorilor termice va fi de creștere, astfel că vremea va deveni normală sub aspect termic la mijlocul lunii, când sunt estimate maxime în medie de 16...18 grade.

Temperaturile minime vor fi de 4...5 grade în primele nopți, vor scădea spre 0 grade în perioada 6 – 8 aprilie, apoi pentru restul intervalului se vor înregistra valori în jurul a 4 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în perioada 3 – 6 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitații se va menține ridicată și în restul intervalului, dar mai ales în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Cum va fi vremea de Paște la munte

Meteorologii anunță că la munte vremea se va răci accentuat și va deveni deosebit de rece în perioada 4 - 8 aprilie, când media zilnică a temperaturilor maxime va fi de -2...0 grade, iar în timpul nopților vor fi minime, în general de -6...-4 grade.

În Săptămâna Mare, se va încălzi ușor, însă valori termice mai ridicate sunt estimate abia în weekendul de Paște, când media temperaturilor maxime va ajunge la 6 grade, iar ale celor minime spre 0 grade.

Temporar se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a intervalului, dar cu o probabilitate mai ridicată în perioada 3 – 7 aprilie, când vor fi și cantități de apă însemnate (vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă) și în zilele de 10, 11 și 12 aprilie.

Articol recomandat de sport.ro
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Dan Șucu este noul proprietar al clubului Genoa: ”Pachetul majoritar de acțiuni a fost vândut!” | OFICIAL
Citește și...
Prognoza meteo azi, 19 decembrie. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Care vor fi maximele termice
Prognoza meteo azi, 19 decembrie. Vreme caldă în cea mai mare parte a țării. Care vor fi maximele termice

Joi, 19 decembrie, vremea se păstrează caldă în cea mai mare parte a țării. Avem atmosferă însorită în majoritatea regiunilor, cer senin la deal și la munte, dar și ceață, dimineața, în unele zone.

Fenomenul care apare joi dimineață în jumătate din România. ANM a emis Cod Galben
Fenomenul care apare joi dimineață în jumătate din România. ANM a emis Cod Galben

Mai multe localităţi din 16 judeţe sunt vizate, joi dimineaţa, de atenţionări nowcasting Cod Galben de ceaţă şi depuneri de chiciură, valabile în următoarele ore, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Vremea azi, 18 decembrie. Temperaturi ridicate în toată țara. Unde vor fi precipitații
Vremea azi, 18 decembrie. Temperaturi ridicate în toată țara. Unde vor fi precipitații

Miercuri, atmosfera se menține însorită în sudul și în sud-estul României. În rest, apar ceva înnorări, iar în nordul Moldovei e posibil să vină și câțiva stropi de ploaie.  

Recomandări
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene
Afacere ilegală descoperită de Inspectorul Pro. Cum au reușit o mamă și fiica ei să păcălească firme cu proiecte europene

Interesul pentru fondurile europene este atât de mare, încât internetul s-a umplut de companii care oferă consultanță și întocmesc proiecte pentru obținerea sumelor alocate de Uniune.

România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE
România, la un pas de a deveni „nerecomandată pentru investiții”. Rating de țară retrogradat, amenințare la stabilitatea UE

Comisia Europeană a inclus România pe lista statelor cu dezechilibre economice grave, care amenință stabilitatea Uniunii Europene.

Incendiu la Spitalul Colentina. Mai mulți pacienți au fost evacuați. Zece autospeciale de stingere, la fața locului
Incendiu la Spitalul Colentina. Mai mulți pacienți au fost evacuați. Zece autospeciale de stingere, la fața locului

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la Spitalul Colentina din București. La fața locului au fost trimise, printre altele, zece autospeciale de stingere și cinci ambulanțe SMURD.