Cod galben de lapoviță și intensificări ale vântului. Zonele acoperite de zăpezi


Ultimul update: Duminica 24 Noiembrie 2019 10:16
Data publicarii: Duminica 24 Noiembrie 2019 08:10
Categorie: Vremea

Avertizări cod galben, în vigoare în ora următoare. Avem un cod de lapoviță cu depuneri de polei pentru zona Moldovei. Celălalt este de intensificări ale vântului pentru Valea Oltului, în județul Sibiu.

Duminică, vremea va fi puțin mai caldă ca sâmbătă, însă norii și umezeala persistă în sud și est. Maximele vor fi de la 2 grade în zona Moldovei, la 15 grade în zona Crișanei.

Vremea în fiecare regiune

În Dobrogea și Bărăgan, temperaturile cresc ușor, dar în ansamblu atmosfera va fi închisă și umedă, cu ceva burniță și vânt nervos la malul marii, unde poate atinge și 50 km/h.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei găsim cam aceleași condiții: temperaturi mai mari ca sâmbătă, umezeală persistența și burniță. În noaptea de duminică spre luni apare ceață.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, unde sâmbătă a fost frig și ceață, duminică se mai încălzește puțin, dar tot nu scăpăm de burniță și ploi. Temperaturile cresc chiar și pe timpul nopții.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, soarele se arată peste tot, maximele ating chiar și 14 grade, iar atmosfera va fi chiar agreabilă. Se încălzește puțin și la noapte.

Vreme frumoasă găsim și în ținuturile vestice. Așadar, nu se schimbă mai nimic față de sâmbătă.

Și prin Transilvania va fi soare și destul de plăcut la amiază. Maximele vor fi cu două, trei grade mai mari decât ieri, iar în noaptea de duminică spre luni scăpăm de valorile negative.

În Oltenia norii persistă și o să mai plouă puțin, însă vremea se încălzește față de sâmbătă. Ziua apare burniță, iar noaptea o să plouă mai ales în zona deluroasă.

Prin ținuturile sudice mai vin ceva ploi, temperaturile cresc și atmosfera rămâne închisă. Ziua se vor înregistra în jur de 7-8 grade, iar noaptea cel mult șase în zona deluroasă a Munteniei.

Vremea în București

În București, atmosfera se mai dezmorțește puțin. Duminică dimineața sunt două grade și burniteaza, iar peste zi, presiunea atmosferică scade iar vântul se mai liniștește. Se încălzește ușor, dar rămânem cu vremea închisă și cu ceva condiții de burniță.

Vremea la munte

La munte așteptăm în continuare ninsori cu lapoviță în Carpații Meridionali. Tot în masivele sudice, vântul se menține activ, iar prin stațiuni temperaturile încep să crească ușor.

Vremea în următoarele trei zile

Duminică se încălzește ușor față de sâmbătă, însă norii și umezeala persistă în sud și est.

Luni, vremea continuă să se încălzească în sud și prin centru, însă în Moldova va fi tot frig. Norii vor acoperi sudul și estul țării, mai apar câțiva stropi, dar în noaptea următoare ploile cuprind mare parte din ținuturile sudice. În vest și prin centru rămânem cu vremea frumoasă.

Marți prindem vreme urâtă cam peste tot, cu ploi locale prin sud și sud-est. Ceața poate apărea în multe zone, iar vântul mai prinde un pic de putere în Banat și pe litoral.

Miercuri dimineață va plouă în Bărăgan și Dobrogea, iar pe seară în zona Crișanei. Zărim și soarele trecător și temperaturile mai urcă puțin. Vorbim deja despre vreme caldă pentru un final de noiembrie.

VIDEO PROTVPLUS.RO