Reactii la regulamentul cimitirelor din Timisoara: “Aici e un loc sacru, nu parada modei” VIDEO

Ultima actualizare: 15-08-2012 16:48

S-au dus vremurile in care micii sfaraiau pe gratare, printre locurile de veci, iar lautarii insoteau alaiurile mortuare ale romilor. Noul regulament al cimitirelor interzice muzica in aceste spatii, dar si mancatul, consumul de seminte sau alcool.

De un comportament ireprosabil trebuie sa dea dovada cei care calca, de acum inainte, in cimitirele din Timisoara. Nu mai au ce cauta acolo domnisoarele cu fuste scurte si decolteuri adanci. Fumatorii vor fi obligati sa isi stapaneasca viciul in preajma locurilor de veci, iar cei care au tras la masea ar fi mai bine sa renunte la vizita. Noul regulament adoptat de consilierii locali a pus gand rau si romilor obisnuiti sa isi ingroape cu pompa mortii. Oamenii vad cu ochi buni schimbarile.

“Aia nu, sa razi, sa canti in cimitir... Razi si canti acasa, nu in cimitir. Aici vii si il ingropi decent si lasi linistea”, a spus Maria Savoiu. “Aici e un loc sacru, un loc sfant, nu e o parada a modei. Asta e parerea mea”, a adaugat Aurel Herbei.

Potrivit noului regulament, animalele de companie nu mai au ce cauta in cimitir. Copiii sub 10 ani nu se vor mai putea plimba printre morminte decat insotiti. O alta modificare se refera la vestimentatia celor care au drum in cimitir. Alesii locali cred ca ea ar trebui sa fie cat mai sobra.

“Unii nu inteleg ca merg la inmormantare. Oricum, exista reglementari de genul asta si pentru domeniul public, pentru strada. E normal ca si in cimitire sa existe o anumita decenta si un anumit respect pentru momentul respectiv prin care toti dintre voi vom trece candva”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
ShARE ÎN BUCATE
Păstrăv cu morcovi și sos cu gogonele

33:36
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 10 octombrie 2021

42:19
Alt Text!
Hai să fim super!
Best Of Hai sa fim Super!

25:12
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 7 Octombrie 2021

27:26
Alt Text!