Viața la țară, o atracție turistică tot mai frecventă printre orășeni. ”Mi-a adus aminte de copilărie”
Gospodăriile ţărăneşti tind să devină atracţii turistice pentru orăşenii şi străinii care nu au călcat în viaţa lor într-un grajd.
Sunt tot mai mulţi ţărani care deschid larg porţile şi îi invită în bătătură pe curioşi.
Îi pun la masă, le oferă bunătăţi din cămară, apoi le arată animalele şi grădina, spre încântarea oaspeţilor.
Alegeri 2024
21:55
Alegeri prezidențiale. Primarul Dominic Fritz: ”Un cetățean a fost amendat pentru o postare despre Elena Lasconi pe Facebook”
20:15
AUR depune plângere penală împotriva ministrului de Externe: ”Fraudare masivă a alegerilor prezidenţiale” din diaspora
19:14
Alegeri prezidențiale 2024. Secțiile de vot din toată țara sunt pregătite. Pedepse aspre pentru cei care încalcă legea
19:07
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Silviu, George şi Ionuţ au împreună cu părinţii una dintre cele mai înstărite gospodarii din judeţul Braşov. Ferma lor cu două mii de oi, o sută de vaci şi cai se întinde pe dealurile de la marginea satului Rotbav. Şi a devenit un obicei pentru ei ca orăşenii să le intre în curte, iar stăpâna să întindă masă mare, un "brunch", cum spun musafirii.
"De la tocană de miel la bulz, la urdă, la plăcinta cu urdă, la plăcinta cu rabarbăr, la plăcinta cu magiun de prune. Absolut totul e făcut de mine în gospodăria mea", explică gazda.
Apoi oaspeţii sunt invitaţi să vadă cu ochii lor de unde provin bucatele. În timpul plimbării cu căruța, cei mici au parte de o veritabilă lecţie de zoologie, iar pentru părinţi este prilej de a-şi aminti de copilărie.
"Mi-a adus aminte şi mie de copilărie pentru că, la 6 ani, mă duceam cu bunicii cu căruţa la câmp", spune o turistă.
"Profităm de ocaziile astea să le arătăm ceva nou. Chiar dacă e vechi, dar pentru ei e nou", a transmis o mămică.
"Am crescut la ţară şi ne place. Eu, chiar le spuneam, retrăiesc şi mi-e dor de bunica", a precizat o altă turistă.
Iar mezinul familiei face şi demonstraţii de dresaj, spre încântarea publicului, vrăjit de spectacolul din bătătură.
"După toată experienţa asta, de la 25 de kilometri de Braşov, pot să spun că am fost astăzi turist la mine acasă. Foarte frumos, minunat", spune o turistă.
Gazdele sunt printre cei mai cunoscuţi producători de brânzeturi din Țara Bârsei. Şi prinţul Charles a ales să aibă astfel de bunătăţi pe masă. Iar planurile fraţilor sunt măreţe.
"Încă de anul trecut am început cu tot felul de pachete şi colaborări cu agenţii pe turism de incomming, pe turism cu oameni specializaţi din agricultură", a precizat George Catean, proprietarul fermei.
Experienţa durează o zi şi costă 25 de euro de persoană. Începută în satele săseşti ale Transilvaniei, tradiţia brunch-urilor se extinde acum şi în gospodăriile ţărăneşti din Muntenia şi Oltenia.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!