Un loc de o frumusețe aparte aşteaptă să fie descoperit de turiști. Acolo se află „Podul lui Dumnezeu”

Dată publicare: 18-04-2021 09:27
Dată actualizare: 18-04-2021 09:46


Un loc de o frumusețe aparte aşteaptă să fie descoperit de turiști. Este vorba de nordul județului Mehedinți, mai exact de localitatea Ponoarele.

Aici se află renumitul "Pod al lui Dumnezeu", dar și numeroase peșteri, unele prin care omul încă nu a călcat deocamdată.

În zonă s-au dezvoltat mai multe pensiuni, care sunt deja rezervate pentru viitorul sezon cald.

Nordul judeţului Mehedinţi are zeci de peşteri încă nedeschise publicului larg. Cea mai atractivă locaţie din zonă rămâne însă "Podul lui Dumnezeu". Doar două astfel de structuri există în toată Europa, iar una dintre ele se afla în ţara noastră. Este gura de la intrarea într-o fostă peşteră prăbuşită.

Mii de oameni vin anual aici pentru a vizita creaţia unică a naturii, spre bucuria proprietarilor de pensiuni din zonă.

În zonă s-au ridicat mai multe pensiuni în ultimii ani, iar capacitatea de cazare a crescut la 100 de persoane. Unele proprietăţi oferă meniu complet celor interesaţi, în timp ce altele le pun la dispoziţie bucătarii bine utilate, unde fiecare îşi poate găti ceea ce doreşte. Turiştii sunt atraşi atât de peisajele de poveste, cât şi de bunătăţile locului.

Cazarea la pensiunile din zonă porneşte de la 200 de lei pe noapte, dar, în funcţie de opţiunile de masă preţurile pot fi şi mai mari.

Tags: mehedinti, turisti,


VIDEO PROTVPLUS.RO