Turiștii care se vor caza în sudul litoralului vor plăti 5 lei în plus pentru fiecare zi de cazare

Ultima actualizare: 30-06-2021 09:50

Turiștii care aleg să își petreacă vacanța în sudul litoralului vor plăti, la hotel, cinci lei în plus pentru fiecare zi de cazare.

Autoritățile susţin că banii vor fi folosiți pentru a întreţine staţiunile de acolo. Până acum, s-au făcut lucrări de reabilitare, cu bani europeni, în Mangalia și Saturn.

Banii adunaţi din taxa de staţiune, percepută turiştilor care ajung în sudul litoralului, vor fi folosiţi pentru întreţinere, spun autorităţile locale.

Dragoș Angelescu, viceprimar Mangalia: „Taxa de cinci lei pe zi de turist va fi investită în administrarea şi întreţinerea staţiunilor din sudul litoralului. Odată reabilitate cu fonduri europene vom avea nevoie de fonduri să le şi întreţinem şi să le păstrăm la calitatea la care au fost realizate.”

Prima stațiune complet refăcută astfel este Saturn. Urmează ca din septembrie să înceapă lucrările în Venus. Hotelierii văd în noua taxă o oportunitate pentru relansarea turistică a zonei.

Dragoş Raducan, preşedinte executiv FPTR: „Noi ne dorim ceea ce îşi doresc şi turiştii: o imagine civilizată a staţiunilor care înseamnă iarba verde tunsă, iluminat stradal și semnalizare pentru hoteluri, acces facil şi să scăpăm de gropile din asfalt.”

La rândul lor, turiștii susțin iniţiativa.

Asemenea taxe sunt întâlnite în majoritatea statelor europene.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO