Turismul intern a crescut datorita voucherelor primite de salariati. Cat platesc companiile pentru un voucher de 1.000 de lei


Ultimul update: Marti 21 Februarie 2017 07:12
Data publicarii: Sambata 18 Februarie 2017 18:37
Categorie: Stiri Turism

 Voucherele de vacanta date de angajatori salariatilor s-au dovedit mana cereasca pentru statiunile balneare, dar si pentru Delta Dunarii, si chiar litoralul romanesc.

 Anul trecut romanii au cumparat sejururi in tara in valoare de 10 milioane de euro, o suma de patru ori mai mare fata de 2015. Voucherele sunt avantajoase in egala masura si pentru companiile care platesc pentru un tichet de 1000 de lei doar impozitul de 16%.

O statistica facuta de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism arata ca numai anul trecut s-au vandut 1,1 milioane de tichete de vacanta care au crescut considerabil turismul intern. Astfel, cei care au vizitat de pilda Delta Dunarii au crescut vanzarile in zona cu 20%.

Dan Gicea, vicepresedintele ANAT: "Anul trecut am incasat 10 milioane de euro din vouchere, au fost 1 milion de vouchere. S-au dus pe litoral si la statiunile baleare etc."

Spre exemplu, o companie din Cluj le-a oferit vouchere de vacanta celor 700 de angajati iar 20% dintre ei le-au folosit deja.

Mihaela Pura, manager de resurse umane: "Ideea mi-a venit pentru a motiva angajatii. A fost un beneficu salarial foarte bine primit. Mai cu seama pentru ca valoarea voucherului de vacanta este mai mare decat valoarea primei de vacanta."

Angajatorii care achizitioneaza aceste vouchere fac o economie de pana la 40% si asta pentru ca tichetele sunt scutite de plata contributiilor si taxelor salariale.

Mirela Trif, salariat: "Eu am fost pe litoralul romanesc la Mamaia. Impreuna cu familia. A fost un mare ajutor pentru plata biletelor. M-ar tenta ceva munte, dar si partea de balneologie."

Statiunea Colibita, numita si "marea de la munte" din judetul Bistrita a fost si ea printre preferatele turistilor care au beneficiat de tichete. Acolo de exemplu o camera pentru o noapte cu mic dejun inclus costa 215 lei.

In cazul litoralului posesorii de tichete au beneficiat de cazare, 3 mese dar si de acces la spa

Voucherele de vacanta pot fi folosite atat la agentiile de turism cat si direct la receptiile hotelurilor. Pe litoral mai bine de jumatate dintre unitatile de cazare accepta aceasta modalitate de plata!

Cristina Calispera, director hotel: "Sunt in acest moment rezervari pe care turistul le va achita cu vouchere de vacanta, chiar am primit de curand plata sub forma de vouchere."

Cel mai probabil de la 1 iulie si bugetarii vor beneficia de un voucher de vacanta, egal cu valoarea salariului minim pe economie.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO