Turismul cu bicicleta electrică, tot mai mulți adepți în România: ”Vezi că există şi altă lume”

Ultima actualizare: 25-05-2019 19:40

Turismul cu bicileta sau cu trotineta electrică devine tot mai popular în România, în special în zonele montane.

Oamenii vor să petreacă mai mult timp în aer liber, să ajungă uşor în locuri în care nu au acces cu maşina şi să viziteze diverse obiective într-un timp relativ scurt.

Turiştii care pornesc în aventură din satul Mercheașa, judeţul Braşov, ajung cu bicicletele electrice în zone minunate. În traseul lor văd biserici fortificate, pedalează pe lângă Lacul de Smarald sau vulcanul stins de la Racoș. 

Tot în această zonă este şi un stejar de peste 900 de ani. Cel puţin 7 oameni trebuie să formeze un cordon ca să îl poată îmbrăţişa. Excursia durează măcar 5 ore.

Valentin Gheorghe, biciclist: ”Vezi că există şi altă lume în care parcă timpul stă în loc.”

Dotată cu un motor alimentat de la baterie, care amplifică puterea, bicicleta electrică uşurează munca turiştilor, aşa că orice călătorie istovitoare devine o plăcere. Poate atinge 25 de km pe oră.

Andrei David, turist: ”Cu bicicletele electrice poţi acoperi distanțe mult mai lungi şi poţi să urci secţiuni pe care nu ţi-ai imaginat că poţi să le străbaţi.”

Oaspeţii plătesc 60 de euro pentru o excursie. În această sumă intră echipamentul, ghidul şi mâncarea primită de la o stână: bulz, salam de mistreţ şi "lichiu" - prăjitură cu brânză şi smântână.

Silviu Neculai Pelei, ghid: ”15-20 la sută cererea crescută, anual mai apar 2-3 operatori pe plan local şi este o creştere, lumea e din ce în ce mai interesată.”

Astfel de trasee au loc şi În Piatra Craiului sau în Bucegi.

Turiştii care vor să viziteze Brașovul reuşesc în 2 ore şi jumătate să ajungă la toate obiectivele principale din oraş cu trotineta electrică.

Accesul este uşor în zona pietonală, pe străduţe înguste şi în locuri în care circulaţia maşinilor este interzisă.

Cei interesaţi plătesc între 120 şi 250 de lei de persoană.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO