Trusa medicală pentru vacanță. Ce pastile să iei cu tine când pleci în concediu
Pregătirea unei truse de medicamente este esențială atunci când pleci într-o călătorie, mai ales dacă este vorba despre vacanțe prelungite sau în străinătate. Conținutul trusei va depinde de destinația și durata călătoriei tale.
Cu toate acestea, este recomandat să iei în considerare posibilitatea unor modificări ale planurilor de călătorie și să te asiguri că ai o cantitate mai mare de medicamente, pentru a nu rămâne fără ele. De exemplu, nu ai dori să rămâi blocat în aeroport o zi întreagă fără tratamentul pentru diabet sau medicamentele pentru artrită.
Centrul de Prevenire și Control al Bolilor sugerează ca trusa de medicamente de vacanță să conțină o cantitate suficientă de medicamente prescrise pentru gestionarea bolilor cronice, precum și medicamente fără prescripție medicală care să te ajute în tratarea afecțiunilor minore.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Trusa medicală pentru vacanță la mare sau la munte
Indiferent dacă pleci la mare sau la munte, o trusă medicală bine echipată este esențială pentru a face față micilor probleme de sănătate care pot apărea în timpul vacanței. Lipsa medicamentelor uzuale te poate pune în dificultate, mai ales dacă te afli departe de o farmacie sau de un centru medical.
Iată o listă cu lucrurile esențiale pe care ar trebui să le conțină trusa medicală, conform Ff.md.com.
Medicamente:
· Antiinflamatoare și analgezice: Paracetamol, ibuprofen, aspirină (doar la recomandarea medicului)
· Antidiareice: Smecta, Enterol, Furazolidon
· Antialergice: Loratadină, Cetirizină, Fenistil gel
· Antiseptice: Betadine, Clorhexidină
· Antibiotice cu spectru larg: Amoxicilină, Ciprofloxacină (doar la recomandarea medicului)
· Medicamente pentru răceală și tuse: Paracetamol, Ibuprofen, Picături nazale saline, Sirop de tuse
· Medicamente pentru arsuri solare: Pantenolă, Aloe vera
· Medicamente pentru rău de mișcare: Dramamină, Verogood
· Medicamente pentru indigestie: Tums, Rennies
· Repelent împotriva insectelor: Autan, Off
Materiale de prim ajutor:
· Plasturi adezivi de diferite dimensiuni
· Comprese sterile
· Bandaje elastice și neelastice
· Fașă elastică
· Foarfecă
· Pensetă
· Termometru
· Ghețuș instant
· Servetele umede antiseptice
Trusa medicală pentru vacanța în străinătate
Când pleci în călătorii în străinătate, este extrem de important să ai la îndemână medicamentele de care ai nevoie pe durata deplasării.
Pentru medicamentele eliberate pe bază de prescripție medicală, asigură-te că ai o cantitate suficientă pentru întreaga perioadă, plus un supliment pentru eventuale întârzieri sau prelungiri neașteptate ale șederii. Păstrează medicamentele în ambalajele originale cu etichetele prescripțiilor.
Este recomandat să ai la tine copii ale prescripțiilor medicale, inclusiv denumirile generice ale medicamentelor, precum și o scrisoare medicală care să ateste necesitatea de a le avea asupra ta. Aceste documente pot fi utile în cazul unor verificări vamale.
Nu uita să iei și medicamente fără prescripție pentru afecțiuni obișnuite precum dureri, alergii, indigestie sau diaree. Verifică reglementările fiecărei țări privind importul acestor medicamente.
O trusă de prim-ajutor de călătorie ar trebui să conțină plasturi, șervețele antiseptice, cremă de protecție solară, repelenți pentru insecte și orice alte articole necesare în funcție de destinație și activitățile planificate.
Ia cu tine detaliile asigurării de călătorie, informații de contact în caz de urgență și, dacă e cazul, o listă cu termeni medicali în limba locală pentru a putea comunica mai ușor eventualele nevoi medicale.
Ține medicamentele la îndemână în bagajul de mână și depozitează-le într-un loc răcoros și uscat, ferit de soare sau temperaturi extreme. Informează-te despre reglementările de import pentru medicamente în țara de destinație.
Trusa medicală de vacanță pentru copii
Atunci când călătorești cu cei mici, este esențial să ai la îndemână o trusă medicală bine echipată pentru a face față problemelor de sănătate obișnuite care pot apărea în timpul vacanței. Conform recomandărilor Mummy Travel, iată câteva elemente indispensabile ce trebuie incluse în trusa medicală de vacanță pentru copii:
Plasturi de diverse mărimi și forme, tampoane de tifon sterile, bandă adezivă, șervețele antiseptice sau soluție pentru curățarea rănilor, mănuși de unică folosință. Nu trebuie să lipsească termometrul (de preferat cel digital), masca de resuscitare cardio-respiratorie pentru urgențe, analgezice și antifebrile potrivite copiilor. De asemenea, includeți antihistaminice pentru alergii sau înțepături de insecte, medicamente fără prescripție pentru tuse și răceală recomandate copiilor.
Adăugați soluții de rehidratare orală sau pachete de electroliți împotriva deshidratării, cremă cu hidrocortizon pentru mâncărimi, medicamente eliberate pe bază de prescripție luate în mod regulat de copil (cu o rezervă suficientă pentru toată vacanța). Nu uitați cremele de protecție solară cu SPF ridicat special pentru copii, repelenți împotriva insectelor adecvați vârstei mici, dezinfectant de mâini potrivit celor mici, loțiune hidratantă, săpun și șampon blând pentru copii.
Asigurați-vă că aveți la îndemână scutece, șervețele umede, pachețele de șervețele uscate, articole de îngrijire orală (periuță, pastă de dinți) și băuturi/gustări de rehidratare recomandate copiilor.
Păstrați trusa medicală la îndemâna adulților, dar departe de accesul copiilor. Verificați datele de expirare ale medicamentelor și înlocuiți articolele expirate înainte de plecare. Este recomandat să consultați medicul pediatru al copilului înainte de călătorie, mai ales dacă acesta suferă de afecțiuni medicale sau alergii specifice.
Vaccinuri de care ai nevoie, în funcție de țara în care călătorești
Călătoriile în străinătate deschid o lume a experiențelor fascinante, dar pot aduce și riscuri pentru sănătate. Vaccinurile sunt instrumente esențiale pentru a vă proteja de boli infecțioase care pot fi prevenite. Iată o listă cu cele mai importante imunizări pe care trebuie să le aveți, însă informați-vă înainte cu privire la țara pe care va urma să o vizitați.
Vaccinuri recomandate pentru Europa:
· Tetanos-difterie-pertussis (TDaP): Un vaccin de bază pentru adulți și copii, oferă protecție împotriva tetanosului, difteriei și tusei convulsive.
· Hepatita B: O boală hepatică gravă care se transmite prin contact cu fluide corporale infectate. Vaccinul este recomandat tuturor călătorilor.
· Febra tifoidă: O infecție bacteriană care se transmite prin alimente sau apă contaminate. Vaccinul este recomandat călătorilor care vizitează zone cu risc ridicat de infecție.
· Encefalita virală transmisă de țânțari: Există mai multe tipuri de encefalită virală transmisă de țânțari în Europa, cum ar fi encefalita West Nile și encefalita europeană transmisă de căpușe. Vaccinurile sunt recomandate călătorilor care vizitează zone cu risc ridicat de infecție în timpul sezonului de țânțari.
Vaccinuri recomandate pentru restul lumii:
· Hepatita A: O boală hepatică virală care se transmite prin alimente sau apă contaminate. Vaccinul este recomandat tuturor călătorilor.
· Febra galbenă: O boală virală gravă care se transmite prin țânțari. Vaccinul este recomandat călătorilor care vizitează zone cu risc ridicat de infecție.
· Rabie: O boală virală mortală care se transmite prin mușcătura de animale infectate. Vaccinul este recomandat călătorilor care vizitează zone cu risc ridicat de rabie.
· Malarie: O boală parazitară gravă care se transmite prin mușcătura de țânțari infectați. Vaccinul nu este disponibil, dar profilaxia antimalarică este recomandată călătorilor care vizitează zone cu risc ridicat de infecție, conform CNCBT.ro.