Sudul litoralului a inceput competitia cu Nordul. Surprizele pregatite de Olimp si Venus pentru acest sezon

Ultima actualizare: 10-03-2017 06:52

Hotelierii din sudul litoralului si-au dat seama ca nu pot deveni un pol de distractie asemanator nordului si se lupta sa atraga familiile si adultii care nu cauta petrecerile de noapte, ci dimpotriva, multa liniste.

De la Olimp si pana la Venus unitatile de cazare sunt in plin proces de renovare si reclasificare. Unele se vor deschide abia in sezonul estival 2018.

Venus

Tonul a fost dat de statiunea Venus. Din 2015 cativa hotelieri s-au unit si au reusit sa contruiasca un loc special destinat familistilor. Erau insa doar sase hoteluri intr-o statiune aflata in paragina. Cum modelul a avut succes acum in statiunea Venus peste tot sunt muncitori care lucreaza.

Alin Mihalache, manager hotel Venus: "Ne asteptam ca si anul acesta numarul clientilor sa creasca. Am avut clienti care nu au mai venit de 20 de ani in statiunea Venus si au ramas placut uimiti si au zis ca o sa revina."

Cap Aurora

Si in statiunea Cap Aurora hotelurile sunt in renovare. Noii proprietari vor sa le transforme in unitati de patru stele, dedicate tot familiilor.

Ovidiu Sutan, manager de proiect: "Reparatiile sunt capitale, se schimba toate instalatiile, se renoveaza si se schimba gradul de confort turistic de la doua la patru stele. Vor ramane vechile camere, dar modernizate cu schimbarea moblierului si redecorarea."

Olimp

La Olimp anuntul privind refacerea celebrului complex Amfiteatru - Panoramic - Belvedere a dat parca startul unui lant de investitii in toata statiunea. Autoritatile sustin ca doua hoteluri aflate in paragina au fost preluate de investitori chinezi.

Aurelian Marin, expert in turism: "Sunt in momentul de fata negocieri pentru alte hoteluri de vanzare si din punctul nostru de vedere este foarte bine, chiar rulam sume importante cu hotelurile renovate. Daca e sa vorbim de acum cinci ani, cred ca avem un numar de turisti cel putin dublu fata de 2012. Probabil ca in ritmul asta in decurs de trei, patru ani sa avem tot sudul litoralului complet renovat."

Concomitent cu modernizarea hotelurilor se lucreaza si la plaje. In aceasta zona au fost aduse tone de nisip pentru ca totul sa arate perfect in momentul in care vor ajunge aici primii turisti.

Plaja de la Eforie pana la Vama Veche este in plin proces de reamenajare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO