Străinii sunt invitați în Sibiu. Cât de sigur este orașul: „Prezintă foarte multe atuuri”
Se apropie perioada vacanțelor, iar în contextul crizei sanitare, foarte mulți se întreabă care sunt cele mai sigure zone de călătorie.
În sprijinul lor, o asociație care promovează turismul, susținută de Comisia Europeană, a întocmit o listă cu regiuni, în care riscul de îmbolnăvire este considerat redus. Cofru din Grecia, Azore din Portugalia și Sibiu din România sunt printre locurile care respectă cel mai bine regulile de prevenire a răspândirii coronavirusului.
Pe lista celor mai sigure destinații de vacanță sunt incluse 20 de regiuni din Europa. În aceste locuri - spun reprezentanții European Best Destinations - cazurile de COVID-19 au fost puține și riscul de îmbolnăvire este redus.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
La noi, străinii sunt invitați la Sibiu.
Alin Chipăilă, Asociația Județeană de Turism: „Sibiul chiar prezintă foarte multe atuuri, întrucât distanțarea fizică, tipurile de turism ce se pot practica în județul nostru, drumeție, turismul individual, turismul de familie, cultural, toate acestea presupun riscuri scăzute de contaminare cu noul virus."
Potrivit European Best Destinations, în România au fost de 15 ori mai puține cazuri de COVID-19 decât în cele mai afectate state europene.
În plus, în Sibiu, sunt multe spații verzi, iar spitalele din oraș nu au fost niciodată supraaglomerate în timpul crizei sanitare.
De luna viitoare, în județ sunt programate pentru turiști mai multe tururi gastronomice, care vor ține cont de noile norme de siguranță sanitară.
Cristian Cismaru, reprezentant Asociația My Transylvania:„Despărțim insulele de mâncare în locuri unde să nu se mai formeze cozi și limităm numărul de participanți. Faptul că ne restrângem la grupuri mai mici, oferim o variantă de sejur în mod individual, ne face destinația mai sigură."
Alexandru Ujupan, reprezentantul unei agenții de turism: „În pachetele noastre, oamenii vor fi cazați în oraș, vor avea cazare cu demipensiune și excursii în munte, excursie la cetățile din Transilvania, participare la brunchuri în satele din zona Sibiului."
Tânără: „Consider că este apreciată ca fiind una dintre cele mai sigure destinații ale Europei, probabil și datorită împrejurimilor sale, fiindcă există și Mărginimea Sibiului, zona Păltinișului foarte frumoasă, plus istoria."
Pe lângă Sibiu, pe lista celor mai sigure locuri de vacanță mai apar, printre altele, capitala Georgiei, Tbilisi, insula Corfu din Grecia, Zagreb din Croația, dar și regiunea Algarve din Portugalia ori insulele Azore și Malta.
Pe de altă parte Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru consideră că, în acest moment, nicio țară europeană nu este sută la sută sigură din punct de vedere sanitar. Din acest motiv, cei care revin din vacanțe externe încă intră la întoarcerea acasă în autoizolare.
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății: „În acest moment, noi judecăm la nivelul Comitetului Național pentru Situații de Urgență fiecare stat european în parte și fiecare stat, la nivel mondial. În măsura în care vedem că acel stat are o rată de cazuri noi la mia de locuitori mică, gândim prin reciprocitate și atunci veți vedea și zborurile, să avem cu acele state anumite reguli în care să scoatem autoizolarea la întoarcere. Dar încă nu este momentul, analizăm. Veți vedea, spre 15 iunie, deciziile luate.
Reporter: „Deci în momentul ăsta, dacă pleacă cineva din țară, la întoarcere rămâne în izolare?
Nelu Tătaru: „Da, avem acele 14 zile."
Până pe 16 iunie, zborurile către mai multe țări din Europa rămân suspendate.
Vacanțele cu avionul spre Italia, Spania, Germania, Franța Austria, Belgia, Statele Unite, Marea Britanie, Olanda, Turcia și Iran nu sunt încă posibile.