De când vor circula trenurile spre mare și ce reguli trebuie să respecte călătorii

Ultima actualizare: 03-06-2020 19:50

CFR Călători a anunțat astăzi introducerea mult așteptatelor trenuri spre mare. Trenurile Soarelui pleacă din gări de pe 12 iunie din toată țara, inclusiv din București, cu destinație finală: Mangalia.

Operatorul de stat anunță și că vor fi cu 100 de vagoane mai mult decât anul trecut. Pasagerii însă nu vor mai avea voie să stea în picioare și să poarte măști iar biletele ar trebui rezervate din timp.

Până când vor circula Trenurile Soarelui și cât costă biletele

 

Trenurile care leagă toată România de litoral vor avea în acest an mai multe vagoane și aer condiționat, promit reprezentanții CFR.

Trenurile Soarelui 2020 vor circula până pe 6 septembrie. Turiștii pot urca din: Timișoara, Arad, Deva, Craiova, Sibiu, Satu Mare, Baia Mare, Oradea, Cluj Napoca, Brașov, Târgu Mureș, Iași, Suceava, Galați și se vor opri în Constanța, dar și în Mangalia.

Biletele nu se scumpesc. De pildă, un bilet la clasa a 2-a București - Constanța va costa aproximativ 60 de lei. Iar din Gara de Nord până pe litoral veți face puțin peste 2 ore.

Există și reduceri: 10% pentru un bilet dus-întors și 15% pentru cele cumpărate în avans. Studenții și elevii vor putea călători gratuit în vagoanele de clasa a 2-a.

Nu se mai vând bilete în picioare

 

O veste bună este că se relaxează regula ”un loc liber, unul ocupat”. Dacă ați cumpărat bilete de grup, veți putea sta unul lângă altul fară să fiți membri ai aceleiași familii.

Deocamdată, CFR Călători nu a anunțat când ar putea anula complet această regulă. Vestea proastă este că nu se vor mai vinde bilete în picioare și va trebui să vă asigurați din timp că aveți loc.

Dar operatorul susține că le va permite pasagerilor să-și cumpere bilete online cu multă vreme înainte.

Dan Costescu, director CFR Călători: "În sezon, numărul de locuri reprezintă o problemă pentru toate companiile. Creștem perioada cu anticipație de la 10 zile. Am avansat la 20 de zile anticipație. La mijlocul lunii, 30 zile anticipație. Pentru achizițiile de la agenție. Grupuri, 30 de zile."

Deocamdată nu vor fi deschise vagoanele restaurant. CFR Călători a anunțat că va introduce în circulație și trenurile naționale pe care le-a retras în timpul pandemiei și speră să ajungă în curând la media de aproape 1.000 de trenuri puse zilnic în mișcare.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO