Final spectaculos la Festivalului de Teatru de la Sibiu. Povestea voluntarilor veniti tocmai din Japonia

Dată publicare: 20-06-2016 18:38
Dată actualizare: 23-06-2016 01:01


Seara de poveste la Sibiu unde s-a incheiat Festivalul de Teatru, ajuns deja la a 23-a editie. Mii de oameni au urmarit un spectacol de acrobatie, dar si incantatorul foc de artificii.

De la an la an acest eveniment de amploare atrage tot mai multi turisti, inclusiv straini, datorita productiilor de exceptie.

Basmul a prins contur la inaltime, iar magia dansului a cuprins toata Piata Mare. Timp de 10 zile intreg orasul a fost o scena imensa care a gazduit nu mai putin de 500 de spectacole. 2.800 de artisti au participat la Festival, iar zilnic in jur de 65.000 de oameni au urmarit reprezentatiile.

Turist: "Un amestec incredibil de teatru, spectacole de strada. Chiar ne-a placut. A fost un noroc - am nimerit aici chiar cand a inceput."

Tanara: "Festivalul a fost nebunie!"

Lucrurile au mers snur si datorita celor 500 de volunatari, selectati in urma cu mai bine de sase luni. Printre ei o gasim pe Naoko din Japonia. Are 21 de ani si studiaza limba si literatura engleza.

Naoko Nagata, voluntar: "Vreau sa devin actrita, iar aici ai sansa sa vezi o multime de artisti din lumea intrega."
Reporter: "Ce faci tu in festival?"
Naoko: "Primirea VIP-urilor si participantilor."
Reporter: "Iti place?"
Naoko: "La nebunie. E un pic greu."

Colega si gazda ei are 18 ani.

Iris Antonie, voluntar: "Este o experienta unica deorece putem vedea tot ce se intampla in spatele cortinei fiind volunatri si avand grija de companii si VIP-uri. E o experienta extraordinara."

Munca lor presupune timp si rabdare. Mayumi este freelancer in domeniul fiscal, dar vine la Sibiu de sapte ani.

Mayumi Taniguchi, coordonar program voluntari straini: "In Japonia, oamenii sunt punctuali si municitori, dar suntem asemeni unor roboti. Aici de exemplu trebuie sa facem multe lucruri in afara sarcinilor, poate nu atat de eficient ca de obicei - pentru ca suntem straini si nu stim uneori cum sa rezolvam eficient niste sarcini."

De 10 ani japonezii participa constant la Festivalul de Teatru de la Sibiu. Multi dintre ei au avut in trecut depresii, dar au reusit sa treaca peste si datorita acestui program de voluntariat.


 


VIDEO PROTVPLUS.RO