Festivalul Teatrelor Independente, Sibiu Fringe Festival in plina desfasurare

Ultima actualizare: 19-06-2016 07:48
Festivalul Teatrelor Independente, Sibiu Fringe Festival in plina desfasurare

Cea de a XI a editie a Festivalului de Teatru Independent Fringe se afla in plina desfasurare cu o varietate de spectacole atat din tara cat si din strainatate cu piese de teatru pentru copii, workshop-uri si trucuri ale artistilor stradali.

 

SIBIU Fringe Festival are din acest an si o strada, „Strada Fringe”, pe care orice artist isi poate promova spectacolele. Fie ca face parte din programul oficial al festivalului, fie ca este simplu artist sau iubeste arta este bine venit pe strada FRINGE in fiecare zi, intre orele 11.00 si 13.00. Pasajul Scarilor a devenit in aceste zile un loc de intalnire pentru tinerii artisti.

In cadrul Fringe Festival artistul australian Kurt Murray le-a vorbit studentilor la actorie, absolventilor si tuturor celor interesati despre ce inseamna street performance-ul. O discutie libera, cu videoclipuri si artisti stradali despre diferenta dintre street performance si teatrul stradal.

In programul Fringe din urmatoarele zile se gasesc o serie de evenimente orginale, printre care: „Fairy Tale” care vine pe scena Fringe din Israel, joi, 16 iunie. „ORACOL” revine la Sibiu in Fringe Festival dupa ce in anii trecuti s-a jucat la Apartamentul FRINGE cu casa inchisa.

„ORACOL” spune o poveste de dragoste de secol XXI. Textul care sta la baza spectacolului este un poem urban, o marturie, un love-story colectiv care s-a nascut din energiile orasului. O productie Lorgean Theatre, „Oracol” a avut pana acum peste 30 de reprezentatii in 7 orase, fiind vazut de peste 1000 de spectatori.

O noua sectiune este dedicata teatrului sensorial. Un spectacol unde biletele sunt aproape epuizate este spectacolul „From Bucharest” din Polonia, care va avea loc vineri, 17 iunie si sambata 18 iunie (17:00, 18:30, 20:00), in CASA monument istoric, str. Turnului, nr 7.
„Cirque du verite"(sambata, 18 iunie) este un spectacol despre 4 situatii in care cuvantul "NU" nu a contat. 4 numere de circ care prezinta o realitate cruda, pe care de cele mai multe ori vrem sa o ignoram.

„Nestins” vine pe scena Fringe duminica, 19 iunie. Este un spectacol de teatru-dans inspirat din poeme persane de dragoste. Esenta unui vers se exprima prin gest. Un spectacol fara „te iubesc", in care dragostea se transmite prin atingere si gand.

Pentru ca spatiile neconventionale au atras mereu multi spectatori, organizatorii au propus ca in acest an elementul surpriza sa fie un spatiu total neconventional, drept urmare „Un om taiat in doua de o fereastra” se joaca intr-o sura din Rasinari, vineri, 17 iunie, de la 18:00.

„Azi, miscarea teatrala independenta este o realitate, este o voce, este o atitudine si o alternativa la sistemul teatral institutionalizat, de cele mai multe ori rigid, imbatranit si desuet, partajat pe gasti culturnice care hacuiesc cu destula obedienta banul public bugetat. Ca e voie! In “Tara lucrului bine facut” – e voie!… Si daca e voie, sigur, ne bucuram ca festivalul de teatru independent de la Sibiu – Sibiu Fringe Festival creste an de an cu abnegatie si perseverenta bine ancorat intr-un crez artistic determinant, adunand in jurul sau mai multi artisti care inteleg ca au o menire si o binecuvantare facand aceasta profesie, ca au ceva de spus in aceasta societate mereu convulsionata de nelinisti intr-o permanenta cautare a identitatii.” a spus Radu Botar actor colaborator Teatrul BECOME Sibiu.

Biletele sunt puse in vanzare pe tomtix.ro si pe sbfringe.ro, unde se gaseste si programul festivalului. Pretul unui bilet la oricare dintre spectacole este de 15 lei, elevii, studentii si pensionarii beneficiind de o reducere de 5 lei.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO