Sase zile pe drumul care a fascinat generatii intregi. Cum poti sa vezi cea mai mare tara din lume cu doar 100 de euro

Dată publicare: 27-01-2015 12:11
Dată actualizare: 30-01-2015 06:53


Transsiberian

Trans-siberianul si, implicit Rusia, reprezinta o experienta care a fascinat generatii intregi de calatori si care nu necesita un buget iesit din comun pentru a fi transformata in realitate.

Cea mai cunoscuta cale ferata din lume, Trans-siberianul, a fost construita in perioada 1891 - 1916 si are o lungime, pe ruta conventionala Moscova - Vladivostok, de aproape 9.300 de kilometri.

O astfel de calatorie dureaza sase zile, perioada in care calatorii practic locuiesc in tren, in timp ce peisajele Rusiei, cea mai mare tara din lume, se desfasoara prin fata ochilor lor.

Trans-siberianul beneficiaza de doua rute alternative, de multe ori preferate de calatori in detrimentul Vladivostokului. Prima ruta alternativa este Trans-manciurianul, a carei punct final este tot Vladivostok, insa care trece si prin China.

Varianta de obicei preferata de toata lumea este linia trans-mongoliana, care trece prin Mongolia si se opreste in China, in orasul Jining.

Desi calatoria dureaza sase zile, multi aventurieri prefera sa nu o faca de la un capat la altul, ci mai degraba cu opriri in orase precum Ekaterinburg sau Ulan Bator.

Un drum cu Trans-siberianul poate suna ca o aventura extrem de costisitoare, insa, in realitate, costul poate fi unul acceptabil pentru oricine. Un bilet la clasa a treia, cea mai ieftina a Trans-siberianului, costa 7.336 de ruble, adica 98 de euro.

Exista insa si trenuri mai rapide, pentru care biletul poate sa coste si 465 de euro. De mentionat ca biletul de Trans-siberian la clasa a treia presupune un compartiment cu sase parturi si conditii pentru calatori nu foarte pretentiosi.

Citeste mai multe pe 1001calatorii.com.

Sursa: 1001calatorii.com


VIDEO PROTVPLUS.RO