Rulotele și corturile ar putea salva vacanța de vară. Ce măsuri de distanțare au fost luate
Rulotele și corturile ne-ar putea salva vacanța în această vară. Ne oferă spațiu și ne permit în același timp să fim în mijlocul naturii.
Deși autoritățile nu au anunțat ce condiții trebuie să îndeplinească un camping pentru a funcționa după 15 mai, cei care activează în domeniu sunt plini de idei, iar amatorii de deplasări cu rulota fac și planuri.
Check-in online și aplicație pentru comandarea meselor
Aflat la poalele masivului Piatra Craiului, un camping ar putea să-și primească oaspeții imediat ce autoritățile dau undă verde.
Odată cu check-in-ul realizat online, clienții vor primi și o aplicație prin intermediul căreia pot comanda masa, ce va fi adusă pe terasa fiecărui cort.
Alina Marinescu, fondatorul campingului: „Sunt 12 platforme pentru 12 corturi, se văd și sobitele pe care le-am pus, corturile vor fi încălzite, noi oferim și lemnela discreție. Vor putea comanda mâncarea, băuturile în regim de room-service, deci practic nu va exista contact cu angajații noștri.”
Măsurile luate de o companie specializată în plimbări cu biciclete electrice
O companie specializată în ture cu biciclete electrice s-a adaptat și ea situației. Ghizii nu îi mai însoțesc pe turiști, ci îi vor supraveghea de la distanță și vor interveni doar în caz de nevoie.
Lucian Bălaș, organizator de ture: „Vom da tuturor clienților noștri o harta, noi vom fi în niște puncte cheie și îi vom monitoriza prin GPS. O să fie și mai incitant pentru că vor face și o orientare turistică”.
56% dintre europeni nu vor să renunțe la călătorii vara aceasta
Un sondaj realizat de o rețea globală de găzduire a bagajelor arată că 56% dintre europeni nu vor să renunțe la călătorii în vara aceasta.
27% au confirmat însă că își vor reduce bugetul de vacanță cu cel puțin 40%. E de așteptat ca tot mai mulți români să ia în calcul posibilitatea de a-și petrece concediul cu cortul sau cu rulota.
Daniel Cojocar, rulotist: „Ești doar tu cu familia și ai posibilitatea să fii doar tu pe parcela aferentă locului tău, care are în jur de 50-80 de mp. La rulotă îți faci singur de mâncare. Mi-aș dori să pot să plec și, dacă aș putea să plec pe 14 mai la ora 00:00, cheia în contact și viteză!"
Interesul turiștilor pentru rulote este în creștere
Cei care vând și închiriază rulote au simțit cum interesul crește de la o zi la alta.
Andreea Hueanu, administrator firmă rulote: „Avem undeva la 10 telefoane pe zi și cam 80% sunt persoane care nu au mai fost niciodată plecate cu autorulota.”
Vasile Tirean, administrator firmă rulote: „Pe partea de închirieri, 3-4 săptămâni, 0 cereri, iar în ultimele 4 zile zile am început să primim zeci de cereri pe zi.”
În țară avem zeci de campinguri, însă responsabilii trebuie să ia măsuri speciale, pentru siguranța clienților. Proprietarul unui camping din Bran a lărgit spațiul aferent fiecărei rulote și va stabili un program pentru accesul la spațiile comune.
Constantin Ciocianu, proprietarul campingului: „Fiecare știe, între 8 și 9 parcela mea are acces la grupul sanitar. În grupul sanitar o să facem intrarea în sens unic, la intrare o să avem o suprafață dezinfectantă, ieșirea se va face pe altă ușă."
Măsuri de distanțare într-un camping din Mureș
Măsuri de distanțare a gândit și o proprietară de camping din Mureș.
Florentina Călugar, proprietar camping: „Fiecare parcelă o să fie separată de cealaltă. O parcelă o să aibă 80 de metri pătrați, o să fie căi de acces separate pentru fiecare, deci cei care au această temere să nu intre în contact cu persone, este asigurată și partea aceasta.”
O noapte de campare în cele mai moderne campinguri costă în medie 15 euro pentru o rulotă cu două persoane.
Administratorii promit și discounturi în funcție de durata șederii.