Românii caută să își anuleze vacanțele în China. Care sunt șansele să își recupereze banii

Ultima actualizare: 29-01-2020 11:22
Coronavirus
Getty

Turiștii români care își programaseră vacanțe în China în perioada următoare, caută acum să le anuleze din cauza coronavirusului, însă ar putea avea probleme la recuperarea banilor, a afirmat președintele ANAT, Nicolae Demetriade, pentru Profit.ro.

Acesta spune că hotelierii chinezi și companiile aeriene nu vor avea disponibilitatea să le returneze turiștilor banii și nici agențiile de turism românești n-o să fie prea bucuroase să facă acest lucru.

Eset vorba despre aproximativ 150 de turiști, despre care președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism spune că ar trebui să fie despăgubiți de statul român

„Sunt destui români care s-au speriat și vor să anuleze circuitele sau sejururile în China, pentru că știrile sunt din ce în ce mai alarmante. Estimăm în jur de 150 de persoane care și-ar putea anula vacanțele în China", a declarat Demetriade pentru Profit.ro.

British Airways a anunțat miercuri dimineață că suspendă toate legăturile cu China, din cauza epidemiei de coronavirus.

În urmă cu două zile, compania își anunțase clienții care își rezervaseră zboruri către China că le va returna banii pe bilete, în cazul în care aceștia doresc să își anuleze călătoria.

Mai multe state au anunțat deja că își repatriază cetățenii care se află în China, în special în zona Wuhan, în timp ce oamenilor le recomandă populației să călătorească în această țară doar racă este absolut necesar

În 24 de ore, bilanțul a crescut de la 106 la 132 de decese și de la 4.600 de cazuri confirmate la aproape 6.000.

Oficialii chinezi au declarat că virusul se răspândeşte mai repede ca cel care a provocat epidemia SARS( Sindrom Respirator Acut Sever) în 2003.

Între timp în Europa, Germania a înregistrat primul său caz de infectare, iar în Franța a fost confirmat al patrulea.

În Wuhan, în doar 24 de ore, numărul bolnavilor s-a dublat. Iar oficialii chinezi au confirmat pentru prima dată că virusul se răspândeşte mai repede decât epidemia SARS, din 2003.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO