Rețetele românești se întorc cu succes în meniurile restaurantelor: "Sunt produse naturale”
Rețelele românești reinterpretate se întorc cu succes în meniurile restaurantelor. Tot mai mulți chefi pun accent pe mâncăruri tradiționale, făcute din ingrediente proaspete.
În funcție de regiune, le spun turiștilor și povestea gastronomică a locului. Ceapa de Făgăraș, renumită cândva în zona Brașovului, revine în forță în bucătării.
Bucătar: ”Această tocăniță de ceapă, poate noi am intervenit asupra ei numai în modul de tăiere al ardeilor .. Ea e atât de neprietenoasă, face tot felul de rele, ne pișcă, înțeapă, însă în final este cel mai dulce ingredient, care, prin preparare, se transformă absolut nebănuit."
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Într-un alt local din Brașov, bucătării pun accent pe carnea de vânat și folosesc pe cât posibil legume proaspete furnizate de diverși cultivatori. Aici o ciorbă costă însă 18 lei, iar un fel principal - 35.
Chefii din Asociația Națională a Bucătarilor fac chiar un apel către colegii de breaslă să gătească mâncăruri și deserturi adaptate din vechile rețete românești.
Adrian Neag, managerul Asociației de Bucătari: "Gândiți-va ce frumos ar fi să avem în restaurantele noastre deserturi clasice românești, plecând de la cozonac, care nu-i chiar simplu, pască. Să găsim bucățele noastre tradiționale într-o formă aranjată, modernă, dar să regăsim gustul românesc în farfurie."
Daniela Graura, bucătar şef: ”Bunicilor noștri, merele și perele nu le lipseau, prezent era și miezul de nucă, practic acesta era desertul iernii: merele coapte, nucile prăjite cu sare și ceaiul de flori de câmp."
Turistă: "Sunt produse naturale din localitate și pregătite bine, asta e important.”
Pentru ca lucrurile să meargă firesc, 10 fermieri din județ au obținut fonduri europene și au creat un lanț scurt de aprovizionare între ei și restaurante.
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
Sursa: Pro TV
Etichete: romania, mancare, bucatari, chef, retete traditionale,
Dată publicare:
09-12-2018 17:07