Ce specialităţi găsim la târgurile de Crăciun. Pita cu unsoare, boia şi ceapă, cea mai căutată

03-12-2018 18:19


Trăim acel moment din an în care, după ce a dat frigul, cei mai mulţi dintre români poftesc specialităţi tradiţionale. Aşa că târgurile de Crăciun sunt surse numai bune de venit pentru cei care prepara şi vând aşa ceva.

Mulţi trăiesc din astfel de evenimente şi se mută dintr-un oraş în altul. Clienţii care le apreciază produsele nu dau înapoi, deşi preţurile sunt mult mai mari ca în pieţe sau în supermarketuri.

Soţii Vîrcan au o crescătorie de porci de Mangaliţa în Dabuleni, judeţul Dolj. Oamenii au şi un magazin în piaţa centrală din Craiova, însă de 2 ani participa şi la târguri unde au mare succes. Clienţii întâlniţi aici le dau comenzi şi în restul anului.

GILBERT VÎRCAN, producător: "La magazine şi în pieţe şi în hale şi oriunde se găseşte carne, lumea se duce ca la piaţă, acolo sunt preţuri de industrie şi de producţie, noi nu avem cum să intrăm în supermarket, de exemplu o ceafă, o am tripla faţă de cât este acolo, dar este naturală."

Constantin vinde miere. Din primăvara până în toamna are grijă de stupii pe un câmp din Argeş, iar când producţia este gata, ia la rând târgurile din ţară.

CONSTANTIN PÎSLARU, producător: "Acum putem să ne vindem şi noi produsele. În pieţe dacă ne ducem nu se mai vinde pentru că este multă miere contrafăcută şi totodată este şi foarte ieftină. Consumatorul cauta să cumpere ieftin, bun şi mult, la târg este mai bine."

Prezenta de mai bine de 10 ani la astfel de evenimente,  Luminiţa Erdei are succes cu produsele tradiţionale.

LUMINIŢA ERDEI, producător: "Noi suntem printre primii comercianţi la târgurile de Crăciun, încă de la a doua, a treia ediţie."

Dintr-un târg în altul trăieşte şi Mircea. Pe el îl caută lumea pentru pita cu unsoare, boia şi ceapă roşie. O felie costa 5 lei.

VIDEO PROTVPLUS.RO