Refugiul turistilor pe perioada caniculei. Zona unde temperaturile coboara la 0 grade, iar peisajele sunt fascinante

Ultima actualizare: 28-06-2016 00:02

Muntii Apuseni sunt in aceasta perioada caniculara refugiul spre care se indreapta tot mai multi turisti. Desi afara temperaturile trec bine de 30-35 de grade, in pesterile din zona termometrele arata putin peste 0 grade Celsius.

In plin sezon, numai Ghetarul de la Scarisoara este vizitat de peste 100 de mii de turisti - atat din tara, cat si din strainatate. Desigur peisajele pitoresti din zona fac vacanta o amintire si mai frumoasa.

Drumul pana la oaza de racoare este fascinant - privelistea iti taie rasuflarea, spun turistii straini, care nu pot lasa aparatul de fotografiat din mana.

Turista din California: "Vara este perfect sa vii aici pentru ca este foarte cald si cand cobori aici auzi pasarele este foarte bine, este modul cel mai bun sa te racoresti, sa faci fotografii."

Ca sa ajunga in inima pesterii, unde se afla ghetarul, oamenii coboara aproape 300 de trepte.

Turist: "Nu am vazut nici in Franta asa ceva, cred ca nici in Europa, cum e asa ghetar subteran. Temperatura este mult mai buna aici decat la suprafata, aici e foarte bine."

Zilnic, sute de turisti ajung la pestera ce adaposteste blocul de gheata din Apuseni.

La doar cativa kilometri distanta, pe vizitatori ii asteapta o alta pestera - Poarta lui Ionele, unde se afla si o colonie mare de lilieci. De asemenea, formatiunile stancoase sunt impresionante, iar temperatura ajunge la doar 10 grade Celsius.

O astfel de excursie nu se incheie fara o oprire la tarabele localnicilor, care vand produse traditionale.

Adultii care vor sa viziteze Ghetarul de la Scarisoara trebuie sa plateasca 11 lei, iar elevii si studentii 8 lei. Atentie insa - ca pretul sa nu fie mai mare decat va asteptati si sa evitati problemele de sanatate, medicii avertizeaza ca trecerea de la cald la rece trebuie facuta treptat.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO