Obiective turistice în Vrancea. Cele mai frumoase locuri de vizitat în Focșani și împrejurimi

Vrancea
Shutterstock

Județul Vrancea ocupă, cu siguranță, un loc în topul celor mai frumoase zone din România. Se învecinează cu Vaslui, Galați, Brăila, Buzău, Covasna și Bacău și se situează în regiunea Moldova.  

Datorită așezării sale, județul are o mulțime de obiective turistice naturale, fiind dispus în trepte dinspre vest spre este. Munții Vrancei, Dealurile Subcarpatice și Câmpia Siretului Inferior ajută Vrancea să fie unul dintre cele mai interesante județe din țară pentru iubitorii de natură.

Top locuri de vizitat în Vrancea

Când ajungi în Vrancea, parcă totul îți ia ochii și vrei să vizitezi cât mai multe. Dacă vrei să te organizezi, ți-am pregătit o listă cu cele mai interesante și importante obiective turistice și locuri de vizitat aici.

Cascada Putnei și Cheile Tișiței

Vrancea

Cascada Putnei se află în Parcul Natural Putna Vrancea și este principala atracție din Lepșa, cea mai populară stațiune montană din județul Vrancea.

Citește și
Imagini cu casa lui Mihai Neșu. A construit-o în 3 ani și arată spectaculos. „Nu e ușor să fii mereu pe șantier”

Are o lungime de 80 de metri și locul în care se strânge apa are o adâncime de 12 metri. Această cascadă este monument al naturii din anul 1973 și este spectaculoasă, fiind motivul principal pentru care mulți oameni ajung în stațiune.

Cheile Tișiței arată ca un canion și sunt aproape de cascada Putna. Sunt multe podețe de lemn, iar peisajul este absolut uimitor. Acestea se află în bazinul hidrografic mijlociu și inferior al pârâurilor Tișița Mică și Tișița Mare.

Dacă te afli în stațiune, nu rata Mănăstirea Lepșa, ctitorită în anul 1774. Este o mănăstire foarte vizitată, iar în interiorul ei poți vedea o icoană a Sfântului Nicolae, pictată în secolul al XVII-lea.

Soveja

Vrancea

Soveja este o stațiune pe care nu trebuie să o ratezi dacă ajungi în Vrancea. Este stațiunea cu cel mai ozonat aer din Europa și se află în nord-vestul județului, la limită cu județul Bacău.

Se află la 600 de metri altitudine și este înconjurată de păduri de brazi și pini, așa că peisajul este unul idilic. Pe vremuri, această stațiune se numea Perla Vrancei. Poți vizita aici Mănăstirea Soveja, construită în 1645 de către Matei Basarab.

Casa Memorială Moș Ion Roată

Aflată în comuna Cîmpuri, casa memorială Moș Ion Roată este un monument istoric. Casa țărănească a fost locul în care a locuit Moș Ion Roată, unul dintre militanții pentru Unirea de pe 24 ianuarie 1859 dintre Moldova și Țara Românească.

Casa are două camere și un muzeu în care sunt expuse mărturii documentare despre activitatea lui moș Ion Roată.

Mausoleul de la Mărășești

Vrancea

Mausoleul de la Mărășești este printre cele mai importante din Europa și a fost ridicat în cinstea soldaților români morți în Primul Război Mondial. Aici au avut loc luptele din vara anului 1917.

A fost construit la inițiativa Societății Ortodoxe a Femeilor Române. Este făcut din beton armat și pe basoreliefurile Cupolei Gloriei poți vedea scene de luptă.

Casa Babei Vrâncioaia

Aflată la 54 de kilometri de Focșani, în satul Bârsești, Casa Babei Vrâncioaia este un obiectiv turistic foarte popular.

Se spune că Tudora Vrâncioaia l-a primit în această casă pe Ștefan cel Mare, însă bătrâna nu știa cine este. Când i-a observat hainele cusute cu aur, femeia și-a adunat cei șapte fii și i-a trimis alătur de domnitor să îl ajute în lupta împotriva turcilor.

După victorie, Ștefan cel Mare a redactat un act de proprietate prin care fiecare dintre cei șapte feciori a primit câte un munte. La poalele acestora, fiecare băiat a întemeiat gospodării, formând sate care le poartă numele: Bârsești, Bodești, Păulești, Negrilești, Spulber, Spinești și Nistorești.

Focul Viu

Una dintre cele mai mari atracții turistice din Vrancea este rezervația naturală aflată în satul Andreiașu de Jos. Câmpul de focuri vii este cel mai mare ca întindere și debit de metan. Din pământ mai ies și dioxid de carbon, azot și heliu.

Vidra

Comuna a luat naștere după anul 1400, mai exact după organizarea administrativ-teritorială făcută de Domnul Moldovei, Alexandru Cel Bun.

Este o zonă deosebită, iar școala de aici este monument istoric, fiind construită în anul 1850.

Cascada Mișina din Nistorești

Este o rezervație naturală situată în bazinul superior al pârâului Mișina.

Cascada are o cădere de apă de la 12 metri înălțime, iar împrejurimile sunt fascinante. Este conturată de un relief fragmentat, iar peisajul din jurul cascadei este compus din Culmea Mișinei, Culmea Făgetu Rotund și Culmea Lacului Roșu.

Ce să vizitezi în Focșani

Vrancea

Focșaniul este plin de obiective turistice reprezentative, iar dacă ajungi pe aici, ar trebui să le vezi pe acestea:

Piața Unirii

Aici se găsește Ateneul Popular Mr. Gh. Pastia, Obeliscul Unirii, Palatul Administrativ, Grădina Publică, Biserica Sf. Ioan Botezătoru și Cinematograful Balada.

Este punctul central de interes pentru locuitori și una dintre cele mai frumoase zone din oraș.

Teatrul Maior Gheorghe Pastia este unul cu adevărat impresionant. A fost inaugurat în 1913 și are elemente din arhitectura teatrelor din Odessa și Berlin. Clădirea este monument istoric și are o cupolă interioară superbă.

Muzeele din Focșani

Dacă ești pasionat de muzee, ar trebui să treci pe lista de obiective turistice din Focșani Muzeul de istorie și arheologie, care a fost înființat în 1950 și are piese de arheologie, materiale din paleolitic, neolitic și din epoca bronzului și a fierului.

Muzeul de științe ale naturii a fost deschis în anii 1980 și are un patrimoniu format din peste 50.000 de piese. La demisol este un acvariu care prezintă flora și fauna acvatică vie, iar la parter poți vizita expoziția permanentă „Minunata lume a păsărilor” și expoziția ”Vânat și trofee de vânătoare”.

Muzeul Unirii deține documente importante și mobilier de epocă, dar și obiecte ale familiei domnitorului Cuza.

Biserica Adormirea Maicii Domnului – Precista

Aceasta este o ctitorie voievodală clădită la începutul secolului XVIII, în anul 1710. Întreaga construcție este din cărămidă, iar turla este de lemn.

Cramele din Vrancea

Vrancea

Pentru iubitorii de vinuri, o vizită la principalele crame din județ poate fi o experiență de-a dreptul interesantă. Aici poți să înveți mai multe despre procesul de producție al vinului și chiar poți să ai parte de o degustare dintr-o o varietate de vinuri locale.

Plimbă-te prin Grădina Publică din Focșani, prin parcul Nicolae Bălcescu, prin Parcul Teatru – Mr. Gh. Pastia, parcul Olandez sau parcul Robert Schuman, toate acestea sunt locuri de relaxare, plimbare și contemplare a unor zone desprinse parcă din povești.

Lasă Vrancea să te surprindă și nu uita să te bucuri de tot ce vezi în jur, să încerci feluri de mâncare populare din această zonă și să te încarci cu multă energie.

Articol recomandat de sport.ro
"A fost blat la Dinamo - UTA?" Răspunsul lui Dumitru Dragomir după ce a văzut pe Arcul de Triumf
"A fost blat la Dinamo - UTA?" Răspunsul lui Dumitru Dragomir după ce a văzut pe Arcul de Triumf
Citește și...
Principalele atracții turistice din Monaco. Ce trebuie să vezi dacă ajungi în micul principat de pe Coasta de Azur
Principalele atracții turistice din Monaco. Ce trebuie să vezi dacă ajungi în micul principat de pe Coasta de Azur

Monaco este țara în care 300 de zile pe an este soare. Cu o suprafață de puțin peste 2 km2, Principatul Monaco este una dintre cele mai bogate și mai scumpe țări din lume.

Companii aeriene românești. Lista celor mai mari firme autohtone care încă operează zboruri
Companii aeriene românești. Lista celor mai mari firme autohtone care încă operează zboruri

În România, există câteva companii aeriene foarte cunoscute, dar sunt și altele care oferă zboruri la prețuri irezistibile. Iată ce companii aeriene românești există la noi în țară și care sunt cele mai mari firme autohtone care încă operează zboruri.

Revelația unui influencer italian în România. Ce poți cumpăra cu 5 lei în București VIDEO
Revelația unui influencer italian în România. Ce poți cumpăra cu 5 lei în București VIDEO

Un influencer italian s-a arătat fascinat de România și a ajuns la concluzia că Bucureștiul este mult subestimat de europeni, deși este printre cele mai ieftine capitale de pe continent. Și a demonstrat asta arătând ce poate cumpăra cu 5 lei/1 euro.

 

Recomandări
Proteste. Impozitarea tichetelor de masă și a concediilor medicale, picătura care a umplut paharul sindicaliștilor
Proteste. Impozitarea tichetelor de masă și a concediilor medicale, picătura care a umplut paharul sindicaliștilor

Mii de sindicaliști de la Blocul Naţional Sindical au mărșăluit în Capitală. Au cerut reducerea fiscalității și demararea de urgență a unei reforme fiscale.

Cât are pus deoparte fiecare angajat român în contul propriu de la Pilonul II de pensii. Sumele virate au crescut cu 50%
Cât are pus deoparte fiecare angajat român în contul propriu de la Pilonul II de pensii. Sumele virate au crescut cu 50%

Peste 135 de miliarde de lei este suma pe care au reușit să o strângă românii în conturile personale de pensii, Pilon 2.  

Prima reacție din Occident după ce Putin l-a înlocuit pe Șoigu din fruntea Ministerului Apărării. Dezamăgirea Pentagonului
Prima reacție din Occident după ce Putin l-a înlocuit pe Șoigu din fruntea Ministerului Apărării. Dezamăgirea Pentagonului

Într-un moment important al campaniei militare din Ucraina, Vladimir Putin a decis să facă mai multe schimbări la vârf. Ministrul Apărării, aflat de 12 ani în funcție, va fi înlocuit cu un tehnocrat fără experiență militară.