Mii de turisti au cautat racoarea muntelui pe Valea Prahovei. Pretul pentru doua zile de aer curat

19-05-2013 19:13

Cei care au ajuns cu telecabina, pe platoul Bucegilor, au gasit zapada si un vant mai aspru, pentru care domnisoarele nu erau imbracate adecvat.

La poalele muntelui, in schimb, cu banii dramuiti de acasa, turistii au cumparat mancare si au rumenit fripturi si mititei.

Valea Cerbului din Busteni a rasunat de muzica turistilor. Unii tineri, de exemplu, au plecat din Bucuresti pentru doua zile de aer curat si ciripit de pasarele. Ca sa economiseasca bani, au dormit in cort. Nu s-au zgarcit insa la mancare.

"Suntem opt, din Bucuresti. Cu benzina, mici, pui am cheltuit 100 de lei de om. Benzina e cea mai scumpa, ca mancarea nu prea", spun acestia.

In aer curat, au rumenit fripturi si mititei si alti domni veniti mai de-aproape. Au plecat din Breaza si s-au oprit si ei tot pe Valea Cerbului. Au pus bautura la rece si au pazit gratarul, in timp ce sotiile au facut plaja. Cele cateva ore cat stau departe de casa isi merita cheltuiala, spun ei.

"Pai doua masini, 10 persoane, 200 - 250 de lei si am cumparat pui, mici, porc, ciuperci, bere", au declarat acestia.

Cine a vrut sa faca miscare a urcat pe platoul Bucegilor. Soarele i-a cam inselat si de cum au coborat din telecabina turistii si-au tras hainele groase.

Desi in Busteni au fost 24 de grade la pranz, vantul rece a redus simtitor gradele la inaltime.

Spre seara, toata lumea a strans bagajul si a plecat spre casa.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO