Mănăstirile din Bucovina și Bucureștiul, pe lista Bloomberg a celor 25 locuri din lume pe care trebuie să le vezi în 2022

Ultima actualizare: 05-01-2022 10:02
Mănăstirile din Bucovina și Bucureștiul, pe lista Bloomberg a celor 25 destinații din lume pe care trebuie să le vezi în 2022
Getty

Mănăstirile din Bucovina, satele de pe Dunăre și Bucureștiul au fost incluse de Bloomberg pe lista celor 25 de destinații turistice din lume de vizitat în 2022.

Bloomberg a inclus România pe lista celor 25 de locuri din lume care trebuie vizitate în 2022, mănăstirile din Bucovina, satele de pe Dunăre și Bucureștiul fiind considerate cele mai frumoase destinații turistice din țara noastră.

”Cu puține repere internaționale binecunoscute, dincolo de miticii sugători de sânge, România își promovează teritoriul (de o mărime asemănătoare cu Utah) și statutul de unul dintre cele mai diversificate locuri din Europa pentru a deveni o alternativă mai ieftină pentru cei obișnuiți să viziteze Croația sau Muntenegrul.

Există mănăstiri pictate pe dealurile Bucovinei, la nord, sate de pe Dunăre cu centre istorice din cărțile de povești, viticultori și bucătari care profită de o moștenire bogată, aproape pierdută după 40 de ani de guvernare comunistă”, scriu cei de la Bloomberg.

România, ”următoarea mare destinație a Europei”

”În București, bulevardele decolorate își redobândesc încet măreția de odinioară; ele găzduiesc și hoteluri de cinci stele, cum ar fi Corinthia și Marmorosch, acesta din urmă, deschis anul trecut într-o clădire a băncii Belle Epoque”, mai spune prestigioasa publicație americană.

”Această sofisticare se extinde și în mediul rural, unde Bethlen Estates din Criș și Pensiunea Schuster din Brașov reprezintă puncte de plecare elegante pentru excursii de o zi, care pot include căutarea de trufe sau urmărirea urșilor. Vedeți totul cu ajutorul Beyond Dracula, o ținută de călătorie cu misiunea de a-și rebranșa teritoriul ca următoarea mare destinație a Europei – în loc de, știți, un loc cu conți și vampiri”, spune Bloomberg.

În topul destinațiilor turistice recomandate de Bloomberg pentru anul 2022 mai sunt incluse locații precum Madeira, în Spania, coasta Amalfi (Italia), Singapore, Insulele Galapagos, dar și călătoriile în Alaska, safari în Zambia și în Africa de Sud (KwaZulu-Natal).

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO