Locuri mai puțin știute au fost promovate la un târg de eco-turism. Turiștii au descoperit viața de la stână
Turismul care apropie oamenii de natură și de obiceiurile locului a fost promovat zilele acestea la un târg găzduit la Sibiu.
Ofertele operatorilor din turism au pus accent pe ce are mai de preț frumoasa zonă din Transilvania: peisajele de neuitat, tradițiile și bunătățile pregătite la stânele din munți.
Locuri mai puțin știute și vizitate au fost promovate la târgul de eco-turism. Turiștii pot descoperi viața simplă dintr-o stână de munte, dar și drumul ce te poartă printre peisaje care-ți taie răsuflarea.
Cristian Cismaru, organizator evenimente turistice: Oamenii care produc mâncare aici, de exemplu brânza, trebuie să coboare în vale, din vale la piață și să o vândă acolo. Noi ne-am gândit cum ar fi să urce oamenii la ei, acolo unde produc brânza și să poată sta peste noapte, să poți șă mănânci cu ei seara și să poți să dormi apoi în podul unei colibe în fân.
Alți ghizi au promovat proiectul "Anii Drumeției", demarat la începutul anului trecut. A continuat și în acest an, când au fost create trasee turistice noi, pe lângă îmbunătățirea celor existente. Turiștii sunt atrași în excursii adaptate fiecărui anotimp. Unii au testat o drumeție de toamnă în locurile preferate de Emil Cioran.
Turist: Consider foarte plăcută plimbarea, avem noroc de vreme bună și sperăm să fie la fel de ușoară ca și până acum.
Turist: Zona Rășinariului este deosebită și pe lângă Gura Râului este bine să cunoaștem și zona Rășinariului, a Poplăcii, sunt multe trasee foarte frumoase și deosebite, merită să le vedem.
Cum sezonul rece nu e departe, Mărginimea Sibiului vă invită și ea să descoperiți frumusețea locurilor și obiceiurile de iarnă.
Lavinia Alexe, promotor zona Sibiel-Săliște: Vă învităm în 28 decembrie la întâlnirea cetelor de juni, un eveniment de sute de ani tradițional unde junii și junesele din localitățile apropiate Săliștei, dar și de peste munți se întâlnesc să-și promoveze portul și obiceiurile.
Organizatorii târgului de eco-turism au ajuns la ediția a treia. Scopul acestor evenimente este de a promova turismul sustenabil, care pune accent pe respectul față de mediu, resursele oferite de localnici și pe tradiții.