Inceput de sezon profitabil la Mamaia si Vama Veche. Turistii au cheltuit cate 50 de euro pe zi in vacanta de Rusalii

Ultima actualizare: 08-06-2017 07:14

Un inceput de sezon estival perfect au conturat afaceristii din Mamaia si Vama Veche, in mini vacanta de Rusalii. Cele doua statiuni pregatite cu adevarat pentru zecile de mii de tineri au dat lovitura in ultimele patru zile.

50 de euro pe zi a cheltuit, in medie, un turist in fiecare zi a vacantei. Din pacate, statiuni precum Eforie, Costiesti si chiar Neptun isi asteapta turistii abia luna viitoare. Acum, multe hoteluri si terase sunt inchise si nimic nu te atrage sa-ti incepi vacanta in iunie.

Este pentru prima data cand hotelierii si proprietarii de cluburi si beach baruri din nordul statiunii Mamaia au deschis la 1 iunie. Statiunea a vibrat si a fost pregtita ca in mijlocul sezonului estival. Si preturile s-au alinat ca la inceput de iulie. In medie, un turist a cheltuit in Mamaia 100 de euro pe zi.

"Numai in Mamaia venim de cativa ani. O singura data am incercat Vama asta vara. In rest, numai Mamaia. Mamaia e de baza. Prefer sa dau un ban si sa am un confort", spune un turist.

In jur de 20.000 de turisti au fost oficial in Mamaia si tot pe atat la Vama Veche. Cele doua poluri ale litoralului au inteles ca sezonul estival depinde nu doar de vreme, ci si de ce gaseste turistul cand ajunge la mare.

Andrei Zapata, administatorul unei plaje: "Pe persoana undeva sa zic 1.000 - 1.500, doar pentru plaja si bar. Sunt oferte la sezlonguri, se vor face altele si mai bune. Avem si oferte la bar, plus party-uri pana dimineata."

La Eforie, in schimb, statiunea parca a uitat sa se trezeasca. Doar plajele sunt la fel de mari ca in Mamaia. In rest, nimic nu ii atrage pe turisti, desi preturile sunt la jumatate fata de Vama Veche.

Atmosfera in statiunea Eforie Nord este cam trista, dovada ca si multe hoteluri au inca usile inchise. Nici administratorii teraselor si restaurantelor nu s-au obosit sa deschida, pentru ca doar cateva sute de turisti au ales sa vina aici in vacanta.

Turistii care au venit la Eforie s-au plans ca statiunea este plina de praf, iar trotuarele, de gropi.

Catalin Florea, turist: "E prima oara dupa 25 de ani si vreau sa vad daca s-a mai intamplat ceva. Iti vine sa plangi. Pacat, pacat, pacat..."

"Totul e cam dezordonat, nearajat. Vroiam sa ne ducem la Mamaia. Usor dezamagit, nu stiu daca o sa mai revenim", spune George.

In aceste conditii, hotelurile care s-au deschis nu prea au clienti.

Maria Stefanescu, proprietara unui hotel din Eforie Nord: "Normal ca nu vin. Sunt gropi din doi in doi pasi pe toata faleza."

Conform Federatiei Patronatelor in turism, 50.000 de romani si-au petrecut vacanta de Rusalii pe litoral si au cheltuit aproape 3 milioane de euro doar pentru cazare si mancare.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO