Impresia unei românce stabilite în Canada după ce a ajuns la Băile Felix

Ultima actualizare: 21-09-2019 20:09

Odată cu venirea toamnei, Băile Felix devin tot mai atractive pentru turişti din ţări în care clima nu este foarte prietenoasă.

Cum la noi septembrie şi octombrie sunt luni blânde, austriecii, finlandezii şi chiar canadienii merg în Bihor să-şi trateze diferite afecţiuni. După ce-şi fac procedurile, turiştii se bucură de apa din bazinele descoperite.

În acest weekend, gradul de ocupare în staţiune este foarte aproape de 100%.

Unii dintre aceşti turişti finlandezi au descoperit Băile Felix de câţiva ani.

Turistă din Finlanda: "Am fost de opt ori până acum. Îmi place. Aici sunt doctori buni, şi mă simt mult mai bine."

Reporter: Prima dată aici?
Turistă din Finlanda: Nu, a doua oară.

O clientă fidelă este şi Maria, din Austria.

Maria: "Am 92 de ani şi de 8 ani vin în România. Îmi place mult aici. Iar tratamentele sunt la fel de bune ca şi cele din străinătate."

Alturi de străini sunt şi mulţi români care au emigrat şi care recunosc că aici simt că întineresc.

Turista: "Locuiesc în Germania de 11 ani. Vin aici de vreo 6 ani de zile. După ce termin cura de aici, cred că întineresc cu 10 ani de zile."

Dr. med. Gheorghe Moraru, medic primar recuperare medicală: "Este un obicei la noi ca cei din nord, sau nordicii, cum le spunem noi, să vină la tratament la Băile Felix în septembrie-octombrie-noiembrie. Avem foarte multe posibilităţi de tratament, baza este foarte modernă."

Din păcate mulţi au înţeles repede ca să ajungi la Băile Felix nu e simplu.

Luminiţa, turistă din Canada: "E foarte greu drumul de parcurs de la Bucureşti la Oradea. Şi este foarte greu pentru cineva care vrea să vadă împrejurimile. Păcat că, de la Borş şi până la Cluj, nu aveţi o autostradă, e păcat. Pierdeţi foarte mult. Întreaga ţară, nu numai voi."

La Băile Felix se fac zeci de proceduri de electro sau hidroterapie. Un pachet de 4 proceduri, în care sunt incluse şi băile termale, costă 12 euro pe zi. Iar o noapte de cazare, într-o cameră dublă 300 de lei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO