Familiile aleg să își petreacă vacanța de 1 mai la bulgari. Hotelierii români nu au nicio strategie


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Miercuri 25 Aprilie 2018 18:15
Categorie: Stiri Turism

Românii care vor să meargă cu familia pe litoral în vacanţa de 1 mai au ales şi anul acesta în număr mare Bulgaria. La Mamaia şi Vamă Veche hotelierii nu au oferte pentru ei şi au mizat doar pe cei cu gândul la distracţie.

În acelaşi timp, staţiunile care sunt preferate în mod tradiţional de familişti sunt pustii în această perioadă şi aşa vor rămâne până în iunie.

Cu doar câteva zile înainte de debutul sezonului estival, plaja din Eforie Nord este pustie. Terasele sunt închise, iar şezlongurile şi umbrelele sunt încuiate în magazii. În staţiune funcţionează doar 5 hoteluri şi pensiuni. Nici vorbă de oferte pentru vacanţă de 1 mai.

Staţiunea Eforie Nord, prefaţa în perioada sezonului estival de către turiştii familişti, este acum pustie. Plajă este goală, iar aici nici gând de pregătiri. Acestea vor începe abia la sfârşitul lunii iunie. Cauza este lipsa unei strategii de promovare a staţiunii iar efectul turstii familişti de care amintea prefera litoralul bulgăresc."

Povestea se repeta la Eforie Sud.

Costel Băiaș, administrator hotel: "Noi deschidem pe 28. Până acum avem un grad de ocupare de 80. Cred că mulţi dintre hotelieri nu deschid acum pentru că ulterior nu îşi mai pot permite să plătească angajaţi."

La polul opus se afla Mamaia, unde toată lumea se pregăteşte doar ca familiile cu copii care îşi doresc câteva zile de relaxare nu au fost luate calcul. La fel se întâmplă şi la Vama Veche.

Analiştii din turism, spun că - de altfel - litoralul românesc nu are nicio strategie pentru această categorie.

Cristian Barhalescu, operator Turism: "Spune că nu avem o strategie clară pentru atragerea familiilor pe litoral".

Vecinii bulgari au făcut o adevărată industrie din asta.

Ciprian ENEA, reprezentant agenție Turism: "La bulgari, 60% dintre turişti sunt familii, la noi numai 10% le oferă condiţii pentru copii etc.."

Anul acesta, în Bulgaria, doar de 1 mai sunt aşteptaţi 10 mii de români.

VIDEO PROTVPLUS.RO