Crăciunul pe rit vechi. Turiști străini veniți pe Valea Prahovei, după ce au văzut poze pe Facebook

Dată publicare: 05-01-2018 16:48
Dată actualizare: 26-01-2018 17:50


Nu doar Valea Prahovei a fost aglomerată în aceste zile, ci şi pensiunile din Maramureş, care i-au primit turiştii cu multă căldură şi bunătăţi tradiţionale.

 

Fie că vorbim despre grupuri de moldoveni, care sărbătoresc la noi Crăciunul pe stil vechi, fie de francezi, nemţi sau italieni, cu toţii petrec zile minunate, în acest peisaj de poveste. În staţiunea Șuior, de exemplu, zăpada este o încântare. Iar obiceiurile fac vacanţa de neuitat.

Cei mai mulţi dintre turiştii din Republica Moldova au optat pentru un pachet cu pensiune completă, skipass şi petrecere organizată în seara Crăciunului pe stil vechi.

Turiști: "Suntem din Republica Moldova, un grup de 70 de oameni. E frumos, se respectă tradiţiile, este şi zăpadă, putem să schiem şi e distracţie."

Turist: "De la prieteni am auzit că sunt locuri foarte frumoase. Am aflat de această excursie prin Facebook. Este şi zăpadă, la noi nu este. Este prima vacanţă a copilului nostru şi vor sărbători primul Crăciun aici."

Pe lângă moldovenii care au ajuns la Șuior, am întâlnit şi parizieni, care au ales peisajul de basm al Maramureşului.

Turist: "E prima mea vizită în România. Sunt oameni foarte buni şi venim pentru noul an şi stăm până luni. E mult mai frig decât la Paris, dar îmi place foarte mult.

În Maramureş, un pachet turistic ce include cazare, mic dejun şi skipass costa în medie 200 de lei pe zi de persoană.

Potrivit Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc, anul acesta au fost mai mulţi turişti care au ales să îşi petreacă Revelionul în staţiunile din ţară. Peste 167 de mii de români au cheltuit 37 de milioane de euro în aceste zile de sărbătoare.

Cei mai mulţi turişti şi-au dorit un Revelion rustic şi s-au îndreptat spre pensiunile de la ţară, în special în Maramureş, Bran, Moeciu şi Bucovina. Tentante au fost şi staţiunile de pe Valea Prahovei, Poiana Braşov, Predeal, Păltiniş, dar şi locurile în care turiştii au putut face tratamente, cum ar fi Felix şi Călimăneşti. Totuşi, acestea sunt datele oficiale. Neoficial, numărul de turişti a fost mai mare cam cu 40 la sută.

Dacă vine vorba de străinătate, cele mai alese staţiuni au fost cele din Austria, Franţa, Italia şi Bulgaria, unde s-a putut schia. Aici au plecat peste 11 mii de turişti.

Iar cei care şi-au permis au plecat în destinaţii exotice, precum Bahamas, Australia, Africa de Sud şi Dubai.


VIDEO PROTVPLUS.RO