Cat costa sa pui Romania pe harta turistului international. Salina Turda, renovata in 2010, e laudata de CNN si Jared Leto

×
Codul embed a fost copiat

Frumusetile Romaniei au parte de o reclama neasteptata. Dupa ce Jared Leto, actorul premiat cu Oscar, a scris pe pagina sa de Twitter ca vrea sa viziteze Salina Turda, iata ca acest obiectiv turistic ajunge din nou in atentia lumii intregi.

Mesageri sunt, de aceasta data, jurnalistii CNN si cei de la Business Insider, care aseaza salina in topul locurilor care trebuie vizitate.

Daca n-ati ajuns pana acum la Salina Turda, atunci aflati ca jurnalistii de la CNN au clasat-o pe locul 2 in topul celor mai atractive 10 locuri subterane din lume. Si celebra revista Business Insider ne acorda o atentie deosebita.

Vasile Simion, directorul general al salinei: "O importanta publicatie americana a catalogat Salina Turda ca fiind cel mai spectaculos loc subteran amenajat. Tot Business Insider ne catalogheaza ca fiind pe locul 22-24 in lume ca obiective turistice care trebuiesc vizitate".

Salina a fost renovata in 2010, cu peste 6 milioane de euro, din fonduri europene. Sistemul de iluminat a fost gandit de un expert care i-a dat aerul unui oras din adancuri. Vestea s-a dus repede, iar daca la inceput veneau numai 77.000 de turisti, acum sunt peste 350.000 in fiecare an.

Citește și
Salina
"Sa vina sa vada minunea". Actorul favorit la Oscar, invitat special la Salina Turda dupa gestul de pe Twitter
După ce cântăreața Anca Pop a plonjat în Dunăre cu mașina și a murit, șefii CNAIR au montat un parapet despre care inițial spuneau că „nu se justifică”

Roata panoramica este locul de unde Mina Rudolf - atractia principala a Salinei - se poate vedea cel mai bine. A fost sapata in urma cu numai putin de 65 de ani, iar minerii lucrau doar cu dalta si ciocanul.

Coada la bilete gasim chiar si in timpul saptamanii. Mai ales ca zona de agrement este mereu surprinzatoare. Oaspetii pot face plimbari cu barca pe lacul de sare si pot juca mini-golf sau bowling.

In general cei care vin aici isi trateaza diverse afectiuni. Camelia Marincean, asistent medical: "Cei care sufera de afectiuni ale cailor respiratorii inferioare si superioare, rinita alergica, tot felul de alergii, astmul bronsic, laringita, faringita".

Daca a crescut cererea, a crescut si oferta. In zona au rasarit zeci de pensiuni, dar si hoteluri. O doamna a inceput in 2010 cu 4 camere, iar acum are 14.

Gyongy Dumitru, proprietar pensiune: "Salina ne-a impins de la spate. Ne-am dezvoltat si noi odata cu salina".

Marius Maris, proprietar pensiune: "Vin tot mai multi oameni. Cand suna clientii, prima data intreaba de programul de la salina".

Autoritatile le pregatesc turistilor o surpriza si spun ca salina se va extinde cu inca o galerie care va putea fi vizitata din toamna.

Articol recomandat de sport.ro
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Cine s-ar fi așteptat? Pe ce loc este pusă naționala României de The Guardian înainte de EURO 2024
Citește și...
Salina Turda este laudata de site-ul Institutului Smithsonian:
Salina Turda este laudata de site-ul Institutului Smithsonian: "Este un motiv in plus pentru a vizita Romania"

Salina Turda reprezinta "un motiv in plus pentru a vizita Romania", potrivit site-ului smithsonian.com, citat de Mediafax, care ilustreaza materialul in care recomanda acest obiectiv cu o serie de fotografii realizate de catre turisti.

"Sa vina sa vada minunea". Actorul favorit la Oscar, invitat special la Salina Turda dupa gestul de pe Twitter

Un artist talentat, vedeta la Hollywood, Jared Leto, considerat anul acesta favorit la un premiu Oscar si deja castigator al unui Glob de Aur, ne-a facut o surprinzatoare reclama, pe o pagina de socializare.

Salina Turda, inclusa intr-un top al destinatiilor de calatorie incredibile din lume
Salina Turda, inclusa intr-un top al destinatiilor de calatorie incredibile din lume

Salina Turda a fost inclusa intr-un top 25 al destinatiilor de calatorie incredibile din lume, despre care turistii nici nu stiu ca exista, potrivit site-ului american Business Insider.

Recomandări
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la
Rusia e deranjată de modernizarea bazei de la "Mihail Kogălniceanu" și susține că NATO se pregătește pentru război

Activitățile NATO în Europa de Est și în regiunea Mării Negre au ca scop pregătirea unui posibil conflict cu Rusia, a anunțat, joi, Ministerul rus de Externe, informează RIA Novosti.

Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate
Mesaj ferm al lui Putin privind un atac asupra NATO. Cele cinci state menționate

Rusia nu are proiecte privind nicio ţară din NATO şi nu va ataca Polonia, statele baltice sau Republica Cehă, dar dacă Occidentul îi livrează Ucrainei avioane de luptă F-16, atunci acestea vor fi doborâte de forţele ruse, a afirmat Vladimir Putin.

Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu
Decizie finală privind închiderea magazinelor în weekend. Anunțul făcut de premierul Ciolacu

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend.