Cat costa sa pui Romania pe harta turistului international. Salina Turda, renovata in 2010, e laudata de CNN si Jared Leto

Ultimul update: Luni 28 Aprilie 2014 07:03
Data publicarii: Vineri 25 Aprilie 2014 19:22
Categorie: Travel

Frumusetile Romaniei au parte de o reclama neasteptata. Dupa ce Jared Leto, actorul premiat cu Oscar, a scris pe pagina sa de Twitter ca vrea sa viziteze Salina Turda, iata ca acest obiectiv turistic ajunge din nou in atentia lumii intregi.

Mesageri sunt, de aceasta data, jurnalistii CNN si cei de la Business Insider, care aseaza salina in topul locurilor care trebuie vizitate.

Daca n-ati ajuns pana acum la Salina Turda, atunci aflati ca jurnalistii de la CNN au clasat-o pe locul 2 in topul celor mai atractive 10 locuri subterane din lume. Si celebra revista Business Insider ne acorda o atentie deosebita.

Vasile Simion, directorul general al salinei: "O importanta publicatie americana a catalogat Salina Turda ca fiind cel mai spectaculos loc subteran amenajat. Tot Business Insider ne catalogheaza ca fiind pe locul 22-24 in lume ca obiective turistice care trebuiesc vizitate".

Salina a fost renovata in 2010, cu peste 6 milioane de euro, din fonduri europene. Sistemul de iluminat a fost gandit de un expert care i-a dat aerul unui oras din adancuri. Vestea s-a dus repede, iar daca la inceput veneau numai 77.000 de turisti, acum sunt peste 350.000 in fiecare an.

Roata panoramica este locul de unde Mina Rudolf - atractia principala a Salinei - se poate vedea cel mai bine. A fost sapata in urma cu numai putin de 65 de ani, iar minerii lucrau doar cu dalta si ciocanul.

Coada la bilete gasim chiar si in timpul saptamanii. Mai ales ca zona de agrement este mereu surprinzatoare. Oaspetii pot face plimbari cu barca pe lacul de sare si pot juca mini-golf sau bowling.

In general cei care vin aici isi trateaza diverse afectiuni. Camelia Marincean, asistent medical: "Cei care sufera de afectiuni ale cailor respiratorii inferioare si superioare, rinita alergica, tot felul de alergii, astmul bronsic, laringita, faringita".

Daca a crescut cererea, a crescut si oferta. In zona au rasarit zeci de pensiuni, dar si hoteluri. O doamna a inceput in 2010 cu 4 camere, iar acum are 14.

Gyongy Dumitru, proprietar pensiune: "Salina ne-a impins de la spate. Ne-am dezvoltat si noi odata cu salina".

Marius Maris, proprietar pensiune: "Vin tot mai multi oameni. Cand suna clientii, prima data intreaba de programul de la salina".

Autoritatile le pregatesc turistilor o surpriza si spun ca salina se va extinde cu inca o galerie care va putea fi vizitata din toamna.

Salina Turda este laudata de site-ul Institutului Smithsonian:
Salina Turda este laudata de site-ul Institutului Smithsonian: "Este un motiv in plus pentru a vizita Romania"
VIDEO PROTVPLUS.RO
Sambuca, Italia
Orașul din Italia, cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat după anunțul autorităților
Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Orașul din Italia în care primăria vinde case cu 1 euro. Singura condiție de îndeplinit
Cum arată cel mai nou și luxos resort din Maldive. FOTO
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
vacanta
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități
Pârtia Cocoş din Bistriţa, închisă după numai 5 zile. Primăria s-a îndatorat pe 20 de ani
Revelion pe stil vechi, la Timişoara. De ce sparg sârbii paharele
”N-am auzit o mașină”. Sat ca în povești, unde puteți închiria toată pensiunea cu 800 lei
”Ziua Cârtiței” pe DN1: un nou weekend, aceeași aglomerație
Stradă din Roman, luată cu asalt de copii. Reacția primarului