Cele mai populare obiective turistice din Țara Hațegului. Turiștii străini, fascinați

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 19 August 2018 19:54
Categorie: Travel

Iată un pont turistic pentru cei pasionaţi de istorie, mistere medievale şi geologie.

O destinaţie potrivită pentru ei este Ţara Haţegului, unde triumfă Castelul Huniazilor, o poartă către lumea basmelor şi a legendelor dacice. Tot în zonă, există şi un muzeu al dinozaurilor şi o rezervaţie de zimbri. Castelul Corvinilor a fost înălţat în Hunedoara în secolul 15, în stil gotic, cu turnuri, ziduri de apare şi săli de bal.

"Aici dansau domniţele frumos îmbrăcate, cum le-aţi văzut în filme. Rochiţele, cu betea de aur, aranjate, cu bijuterii împreună cu cavalerii ţopăiau aşa pe muzica diafană."

Turist israelian: "Sunt fotograf profesionist şi aici e un loc autentic, îmi plac arhitectură şi atmosfera castelului. Este unul dintre cele mai interesante locuri din România. Sunt aici de o săptămână şi din ce am văzut până acum, e un loc perfect!"

Turist german: "E deosebit de interesant, suntem pentru prima dată în România şi la noi în Germania se spune despre voi că aveţi multe castele şi mănăstiri, iar asta ne-a atras aici."

Un tur costă 30 de lei pentru adulţi. Copiii şi studenţii beneficiază de reducere. Vara, în curtea castelului sunt organizate turniruri, expoziţii medievale şi evenimente culinare.

Sorin Tincu, directorul Castelului Corvinilor: "Cu toţii atunci când ne imaginăm un castel în care îşi desfăşurau diferite activităţi prinţii şi printelese, cred că ne gândim la un castel asemănător cu cel de la Hunedoara."

La mai puţin de 20 de kilometri distanţă, se întinde oraşul Haţeg. Aici există un geoparc unde turiştii descoperă dovezi despre dinozaurii pitici, care trăiau acum mai bine de 60 de milioane de ani în Tara Hategului. Ultima specie descoperită în 2009 de cercetători este balaurul bondoc.

Reporter: "Ce lucruri neştiute aţi aflat?"
Turişti: "Dinozaurul bondoc! Că era carnivor. Un dinozaur românesc, singurul care nu are denumire stintifica latină şi peste tot în lume foloseşte un nume neaoş, bondoc. de-al nostru. Îndesat cum trebuie."

Adina Popa, administratorul Geoparcului Dinozaurilor Țara Hațegului: "Încercam să le explicăm oamenilor informaţiile ştiinţifice pe înţelesul lor, practic ei pot să facă o vizită, o călătorie din care să rămână cu multe informaţii utile."

În zonă există şi o rezervaţie de zimbri, unde trăiesc 7 exemplare, printre care şi un pui de câteva luni. În 2014, populaţia lor a fost afectată de boala limbii albastre, dar specialiştii spun că numărul lor va creşte în curând. Aceste mamifere fac pui o dată la 3 ani.

Petru Crăciunescu, Ocolul Silvic Retezat: "Din 1842 nu am mai avut zimbri pe teritorul ţării până în 1959 când a fost adusă prima pereche de zimbri din Polonia. Suntem la a patra generaţie de zimbri, aici a fost un efectiv mai mare prin 1978."

Turistă: "Am venit din Bucureşti ca să ne minunăm, am văzut puiuţul acela, e foarte frumos."

Cine vrea să înnopteze în Țara Hațegului, poate alege o casă de vacanţă construită în copaci. În satul Peșteana, de pildă, sunt nenumărate pensiuni cochete, iar preţurile pornesc de la 15 euro de persoană, pe noapte.

 

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

Cât de costisitoare sunt orele de echitație. Pasionații scot din buzunar 70 de lei pe oră
Cât de costisitoare sunt orele de echitație. Pasionații scot din buzunar 70 de lei pe oră
VIDEO PROTVPLUS.RO
restaurant romanesc
Restaurantul din Paris a doi români, în topul Vogue. Dexter a fost finalist la MasterChef
Folosirea vaselor din plastic, interzisă într-o stațiune de schi populară în Bulgaria
Pârtiile de schi, pline de turiștii veniți la munte pentru o zi. Bugetul pentru o familie
Turism ”de înfrumusețare”. Centrele SPA sunt rezervate cu câteva luni înainte
Cum trebuie alese schiurile pentru evitarea accidentărilor. Sfaturile specialiștilor
Orașul din Italia cu case la 1 euro, luat cu asalt. Ce a urmat după anunțul autorităților
turism
Reacția a doi turiști din Insulele Feroe ajunși la polul frigului din România
Sibiul, Regiune Gastronomică Europeană în 2019. Evenimentele pregătite
Orașul din Italia în care primăria vinde case cu 1 euro. Singura condiție de îndeplinit
Cum arată cel mai nou și luxos resort din Maldive. FOTO
Reduceri mari la munte. Prețurile la cazare și la închirierea echipamentelor
Amenzi uriașe pentru 13 agenții de turism. Descoperirea făcută de autorități