Tabăra din Carpaţi care atrage turişti din toată Europa. Unii vin de peste 20 de ani

Dată publicare: 03-08-2018 08:07
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Peste 1500 de iubitori de drumeții montane au poposit în județul Brașov. Români și străini deopotrivă, uniți de aceeași pasiune, și-au dat întâlnire la poalele Munților Măgura Codlei, unde s-au făcut comozi în mai bine de 600 de corturi colorate.

Pe cărări de munte - aşa îşi încep ziua mulţi dintre cei peste 1.500 de oameni dornici să descopere frumuseţile României în cadrul taberei organizate an de an de o asociaţie. În fiecare zi sunt puse la punct câte 35 de trasee, aşa că au de unde alege.

"Se poate merge în ture de diferite dificultăţi, mai uşoare, mai grele. Noi aici suntem acum cu nepotul, aşa că am fost într-o tură pentru copii. A fost foarte plăcut! Am prins vreme bună”, povesteşte o turistă,

Pentru unii, tabăra a devenit o tradiţie. Cei care nu mai pot urca pe munte se pot bucura de plimbări scurte prin împrejurimi. În plus, seara se întâlnesc toţi şi iau parte la programe artistice.

Pentru acest bărbat din Ungaria este a 22-a vara petrecută în munţii României. Şi chiar dacă are probleme de sănătate, nu renunţa la tabără. De-a lungul vremii şi-a făcut zeci de prieteni, pe care vrea să îi reîntâlnească.

"Ne place gaşca, ne place Transilvania. Este o zonă minunată şi abia aşteptam să venim aici. Aşa ajungem şi noi în zone în care nu ne-am fi dus de unii singuri."

De 27 de ani, în fiecare vară, oamenii îşi dau întâlnire în alt loc. Anul viitor vor ajunge la Sovata. Oaspeţii îndrăgostiţi de munte vor pleca spre casă duminică.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  


VIDEO PROTVPLUS.RO