Cât de costisitoare sunt orele de echitație. Pasionații scot din buzunar 70 de lei pe oră
Turismul ecvestru câştigă teren mai ales că cei care iubesc să stea în natură pot evada cu adevărat câteva zile în compania unor animale minunate cum, sunt caii.
Dacă adăugăm şi un peisaj de poveste, aer curat şi mâncare gătită la ceaun obţinem primul festival dedicat căilor de munte care se desfăşoară vineri pe Valea Avrigului. De câţiva ani, în toată ţara au apărut zeci de herghelii.
Timp 3 zile, cei care iubesc natura şi caii pot avea parte de o mulţime de experienţe: de la dresaj sau plimbări prin pădure până la călărie în manej.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Turist: "Amintiri din copilărie, eu am crescut la munte sunt din Banatul de Munte şi mă duceam, copil fiind, impeuna cu bunicii 10 km pe jos la locul unde creşteau caii şi veneam pe ei călare ca indienii. Am venit să-mi amintesc. Foarte fain!"
Florina Ioanid, organziator festival ecvestru: "Trebuie să promovăm cât mai mult turismul româesc mai ales turismul ecvestru, mai ales că e o nişă importantă. Se relaxează pe traseu şi pot descperi satele, unele mai izolate, pot vedea obiceiuri şi bisercile fortificate."
Mâncarea joacă şi ea un rol important.
Ioan Matieș, proprietar complex ecvestru: "După o tură de călărie, oaspeţii sunt invitaţi la un ceaun de viţel, iahnie de fasole cu cârnaţi, grătare, suntem pregătiţi. Au cu ce îşi potoli foamea."
Şi la acest centru de echitaţie de lângă Râşnov vin mii de oameni în fiecare an.
Sebastian, şef departament echitaţie: "Echitaţia a luat foarte mare amploare, suntem solicitaţi din toate părţile ţării. Este un sport foarte frumos, costisitor, dar merita fiecare bănuţ."
Alexia adora caii însă nu ia lecţii atât de des pe cât şi-ar dori din cauza tarifelor ridicate.
Tătic: "Dă mânuţa lui tati. Hai mă tati că nu îţi face nimic."
Fetiță: "Vreau la ăla mic."
Tătic: "Ia-l pe asta."
Pentru o oră de călărie tatăl ei plăteşte 70 de lei. În schimb cei care dau 600 de lei pe un abonament se pot bucura de 11 ore în șa.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!