Cel mai slab sezon de schi al deceniului, in statiunile din Romania. Hotelierii aduc zapada noaptea si o tin la umbra

27-02-2016 19:26

Iarna neobisnuit de calda, cu putina zapada a incheiat mai devreme cel mai slab sezon de schi din ultimii 10 ani. Potrivit estimarilor, incasarile sunt cu 60% mai mici, ca cele din anii trecuti.

Asa ca multi hotelieri s-au vazut nevoiti sa-si trimita angajatii acasa si au realizat ca daca nu isi regandesc strategia vor avea mari probleme. Unii vor sa investeasca in centre spa si piscine interioare ca sa ii atraga pe turisti indiferent de vreme.

La Paltinis, in judetul Sibiu, turistii cauta prin noroi ultimele petice de zapada. Termometrul indica insa 10 grade, iar administratorii partiilor fac eforturi disperate sa nu se topeasca toata zapada.

Mihai Roman, mecanic ratrac: "Dupa cum vedeti vremea e de tricou. Lucram cateodata noaptea daca nu terminam dupa 4-5 ore de lucru, lucram si ziua."

Rezervele de apa din lacul de acumulare s-au terminat de cateva zile. La fel si ultimele tone de zapada depozitate la umbra.

Ioana Chitea, reprezentant al complexului: "Am incercat sa-i multumim pe toti, sa le explicam ca am folosit toate resursele si de apa, am pornit si tunurile atunci cand s-a putut."

Inca de la inceputul lunii februarie, proprietarii acestui complex turistic au renuntat la 80% dintre angajati desi oamenii avea contract pana la finalul lunii martie.

Mary Lupu, proprietar pensiune: "Noi incercam sa-i atragem cu activitati de piscine, de Jacuzzi, de sauna, sa le oferim conditii de relaxare totala la sfarsit de sapatamana."

Si pe Valea Prahovei numarul turistilor s-a injumatatit fata de anii trecuti asta desi gazdele au redus tarifele. Desi se afla la baza partiei Clabucet, un restaurant a fost inchis in urma cu cateva zile pentru ca nimeni nu-i trecea pragul. ba mai mult in Predeal sunt si cateva hoteluri care au toate camele libere chiar si in weekend."

Radu Savin, instructor de schi: "Noi facem tabere de 10 ani si e cea mai proasta iarna. Am vazut pentru prima oara partie goala la ora 12."

Metorologii anunta si pentru saptamanile viitoare temperaturi de primavara, cuprinse intre 12 si 16 grade Celsius.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO