Bucureștiul, pe lista celor mai ieftine orașe din Europa. Ce loc ocupă

29-03-2019 18:46


Bucureştiul este în ochii turiștilor străinilor un oraş ieftin, care trebuie vizitat cel puţin pentru un weekend. Prețurile accesibile la cazare şi mâncare ne clasează pe locul 5 într-un top al celor mai ieftine orașe europene, realizat de Poşta britanică

E o referinţă bună, care ne va aduce mai mulţi vizitatori, spun specialiştii. Fruntașă în clasament este capitala Lituaniei, Vilnius, iar la polul opus se află Praga.

Câțiva tineri au venit din Londra să viziteze Capitala noastră pentru două zile.

Turist: "Am nişte prieteni care au fost aici şi ne-au recomandat şi nouă. În plus, este ieftin şi foarte frumos. Mult mai ieftin decât Londra. O să mergem să ne plimbăm, să vedem Palatul Parlamentului, totul."

Aflaţi pentru prima dată în Bucureşti câţiva tineri din Cipru au pornit la pas prin Centrul Vechi.

Turist: "Este mai ieftin decât la noi, decât în Cipru. Vom vizita atracţiile oraşului, muzeele. Este un loc frumos de vizitat!"

Un alt domn, venit din Irlanda, şi-a adus şi familia: "Am călătorit destul de mult, am văzut multe oraşe mari din Europa şi chiar cred că este rezonabil aici. Două zile de acomodare, cu trei mese, pentru două persoane aş spune că se poate chiar cu 80 de euro."

În grupuri organizate sau pe cont propriu turiștii sunt atrași mai ales de polul distracției din Bucureşti - Centru Vechi, plin de localuri şi străduţe pietonale.

Din 10 orașe, Bucureştiul se află pe locul 5 în topul celor mai ieftine destinaţii de weekend din Europa. Aici, două zile costă aproximativ 190 de euro. Pe primele poziții se afla Vilnius și Belgrad, iar la polul opus întâlnim orașe precum Moscova și Praga."

Ciprian Enea, consultant de turism: "Este un lucru interesant ca Bucureştiul apare într-un top în care se arată a fi pe placul turiştilor. Este un element de atracţie pentru orice turist amator de city break, fie că vorbim despre un turişti din Germania, Italia, Spania, Marea Britanie."

România a fost vizitată anul trecut de 2,8 milioane de turişti străini.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO