Baile Felix au renascut din paragina turismului. Cheia succesului: o investitie de 30 milioane euro

Ultima actualizare: 03-09-2013 06:54

In timp ce multe statiuni de la noi zac abandonate de proprietari sau de stat, una ne arata ce minunatie poate sa renasca din paragina.

Baile Felix din judetul Bihor sunt acum un exemplu pentru turismul balneo de la noi. Turistii straini au inceput sa se intoarca si sunt plini de laude.

Cei care s-au incumetat sa bage bani in ruinele fostei statiuni au mizat pe un loz norocos. Au reusit, de-a lungul anilor, sa o modernizeze si sa o aduca la standarde internationale. Reteta succesului: investitiile de peste 60 de milioane de euro. Dupa un timp, turistii straini s-au intors aici.

Cum sa calatoresti, gratis, in jurul lumii

In anii '90, cand locul era inca in paragina, multi mergeau in Ungaria in statiunile balneoclimaterice aflate aproape de granita noastra. Acum nostalgicii au inceput sa se intoarca la Felix.

"Mie mi se pare acuma ca e totul foarte dragut, chiar e amenajat. N-am mai venit de mult timp aici si am fost surprins placuta." - spune o turista.

Ultima investitie, de peste 30 de milioane de euro, este intr-un hotel de 5 stele.

Florian Serac director general SCT Felix: "Noi am mostenit opt hoteluri de la fostul OJT. Nedivizarea ne-a dat posibilitatea sa facem investitii pe rand in fiecare dintre hoteluri. Stacheta o mentinem tot prin investitii. N-a existat un an sa nu facem ceva."

Sunt insa si unele probleme: pavajele si amenajarea aleilor lasa de dorit.

Turistii care opteaza pentru un hotel de 3 stele platesc 314 lei pe noapte pentru o camera dubla sau 530 pentru un apartament. La aceste preturi se aplica o reducere de pana la 15 procente daca biletele sunt cumparate prin agentie. Desigur, exista si cazarea la pensiuni, la preturi incepand de la 70-80 de lei pe noapte.

Citeste si:

Compania care vinde rusine, afacerea de mare succes din Spania

Cum fac bancherii bani in satele sarace din India

Orasul care va beneficia de lumina soarelui iarna, cu ajutorul unor oglinzi gigant
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO